Négy rajt a Mosoni-Dunán

2022.05.07. 15:02

Kajak-Kenu-Sárkányhajó - Mosonmagyaróváron startolt elsőként a Hazai Vizeken sorozat - Fotók

Szombaton elstarolt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) idei szabadidős sorozata. A Hazai Vizeken program keretében Mosoni-Dunán négy helyen álltak rajthoz a versenyzők és a teljesítménytúrázók.

kisalfold.hu

Forrás: Kerekes István / Kisalföld

Az idei nyolc állomásos beevezés-sorozat hazánk egyik legtisztább és legnyugodtabb folyóján rajtolt május 7-én. A Hazai Vizeken sorozat kapcsolódott a Mosoni-Duna 75 River Downhill - Marathon Challenge II. állomásához.

Kadler Viktor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) maraton válogatott vezetőedzőjének tájékoztatása szerint a két rendezvény keretében négy távon álltak starthoz a teljesítménytúrázók és a versenyzők, így mindenki megtalálhatta a számára megfelelőt. A szabadidős sportolók közül 150-en, a versenyengedéllyel rendelkezők közül 250-en ültek kajakba, kenuba vagy éppen sárkányhajóba.

A rajtokat más-más helyszínről indították. A 75 kilométeres távra vállalkoztak a legkevesebben, 24-en 20 hajóegységgel. Ott Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester adta a startot. Kimlén Eller Gizella polgármester vállalta el feladatot, innen egyébként már 123-an indultak el a 45 kilométeres távon. A dunaszegi, 16 kilométeres futam volt a legnépszerűbb, itt csatlakoztak a legtöbben, a Győrzámolyról indulóknak pedig nyolc kilométert kellett evezniük Győrig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában