Úszás

2022.05.26. 08:54

Hat győri érem az utánpótlás-válogatottban

Nemrég Prága adott otthont a visegrádi négyek hagyományos úszótalálkozójának. Az eseményen négy ország válogatott úszói mérhették össze tudásukat korosztályos rendszerben.

kisalfold.hu

A Győri Úszó SE három fiatalja remekül helytállt és hat érmet szerzett a versenyen, Zámbó Virág 200 méteres pillangóúszásban elért aranyérme pedig a verseny tíz legerősebb eredménye közé került, ami azért különösen nagy eredmény, mert a lány a viadal legfiatalabb versenyzői közé tartozik. 

Az úszóversenyen a magyar válogatott gyűjtötte a legtöbb pontot, megelőzve Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát. 

Eredmények, arany: Zámbó Virág (200 m női pillangó), Herman Szabó Péter (4x100 m férfi vegyes). Ezüst: Hosszú Máté (4x200 m férfi gyors), Herman Szabó Péter (100 m férfi mell). Bronz: Herman Szabó Péter (50 m férfi mell, 200 m férfi mell). 

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy ilyen erős, régiós szinten kiemelkedő válogatottba három fiatal úszót is adtunk – értékelt Petrov Árpád vezetőedző. – Mindhárom versenyző szépen helytállt. Érdekesség, hogy Hosszú Máté négyszáz gyorson csupán három tizeddel maradt el az ezüstéremtől, de ilyen a sport, ezúttal negyedik lett.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában