Szabadidősport

2022.05.18. 07:50

A Krúdy volt a legjobb

A győri EMBERsÉG DSE által szervezett négyalkalmas programsorozat második rendezvényét tartották a hétvégén a Széchenyi-egyetem szabadtéri sportközpontjában.

kisalfold.hu

Mindhárom csapatsportban jeleskedtek a krúdysok.

Az Európai Unió Európai Szociális Alap által támogatott „A sport összeköt, szívügyünk a mozgás” pályázatból megvalósuló rendezvényen az összefogás, a szolidaritás és a fogyatékossággal élő embertársaink elfogadása kap nagy hangsúlyt.

Csomor Tibor, a megyei kézilabda-szövetség parasport-albizottságának vezetője és Szabó Lőrinc, a Győri Szekerek kerekesszékes kézilabdacsapatának kapitánya tartott érzékenyítő beszélgetést és kerekesszékes kézilabda-bemutatót. Iványi Dalma 134-szeres válogatott, tízszeres magyar bajnok kosárlabdázó, az UNI Győr MÉLY-ÚT vezetőedzője a diákoknak saját pályafutásáról, a kosárlabda szeretetéről és a sport fontosságáról beszélt a diákoknak.

A középiskolások három labdasportban – streetball, kispályás foci és strandröplabda – mérték össze erejüket. Az első helyet, ezzel a 100 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt a Krúdy-iskola szerezte meg a Bercsényi I (50 ezer forint értékű utalványt nyertek), a Baross (25 ezer forint értékű utalványt nyertek), a Baksa, a Sport és Kreatív Technikum, a Bercsényi II és III, a Hild és a Pattantyús előtt.

Különdíjban részesült a legnagyobb létszámmal részt vevő Bercsényi-iskola, valamint a két sajátos nevelési igényű diákokkal részt vevő intézmény: a győri Bárczi Gusztáv és a Szabóky Adolf Szakiskola. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában