Labdarúgás

2022.04.27. 06:55

Szabó Ottót meglátogathatta a családja - Várják, hogy újra velük legyen

Érthetően gyenge, ám jobban van életmentő műtétjét követően Szabó Ottó, a Rába ETO legendás labdarúgója.

Szeitz Tibor

A korábbi villámgyors szélső, majd edző Szabó Ottó ezt a meccsét nem veszítheti el. Fotó: eto.hu

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Szabó Ottó, a Rába ETO legendás aranycsapatának játékosa múlt csütörtökön heveny szívelégtelenséggel került be a győri kardiológiára. Az alapos vizsgálatok és gyógy­kezelés után még aznap sürgős, életmentő szívműtétre a budapesti honvédkórházba szállították. A műtétet azóta sikeresen elvégezték. Az egyszeres válogatott, kétszeres magyar bajnok, kétszeres ezüst- és egyszeres bronzérmes játékos a klubjánál rendezett 40 éves jubileumi ünnepségét követően éjszaka lett rosszul otthonában, majd rohammentővel szállították kórházba.

A vele kapcsolatos legfontosabb információ, hogy szerencsére jobban van, s nemrég átkerült a fővárosi kórház szubintenzív osztályára. A családja hétvégén meg is látogathatta a korábbi futballistát. 

„Nem volt egyszerű bejutni a kórházba, de szerencsére sikerült” – árulja el érdeklődésünkre Szabó Ottó felesége, Edit, aki tisztában van vele, hogy nagyon sokan aggódnak a férjéért, az egykori közönségkedvenc labdarúgóért. 

„Hétfőn kapta vissza a telefonját, s gondolom, egyfolytában csörög. Engem, minket is rengetegen hívtak, s tudom, érzem, velünk együtt aggódnak. Abban maradtunk, nem zavarjuk, hadd pihenjen, s amint tud, majd ő telefonál nekünk. Nagyon várjuk, hogy megcsörrenjen a készülék, s ő legyen a hívó” – teszi hozzá az aggódó feleség. 

„Szombaton sikerült pár szót váltanunk egymással. Úgy láttuk, jobban van, bár érthetően fáradtnak, elesettnek tűnt. A fiunk azt mondta, ő rosszabbra számított. Bevallom, engem valamennyire megnyugtatott, hogy beszélhettünk, de így is megviselt a látogatás.” 

Információnk szerint a 66 éves volt futballistán a két szívbillentyűt érintő műtétet hajtottak végre. Az egyiket cserélni kellett, a másikat plasztikázták. A feleség szerint semmi előjele nem volt párja rosszullétének. 

„Soha semmi panasza nem volt a szívére. Egészségesen él, nem dohányzik, biciklizni, horgászni jár. Odafigyel az étkezésre, rengeteg gyümölcsöt eszik. Nem is értem, miért, hogyan fordulhatott ez elő vele.” 

A korábbi kiváló jobbszélső másfél éve ment nyugdíjba, 1975 óta szolgálta a zöld-fehéreket, s korábban azt mondta: bár még nem tudja, mit hoznak a nyugdíjasévek, egy biztos, teljesen nem szeretne elszakadni a labdarúgástól. 

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert miután játékosként tizenhat évet húztam le az ETO-ban, azután is a futball, a klub mellett maradhattam. Azt csinálhattam, amihez igazából értek. Sokat dolgozhattam az utánpótlás-nevelésben, de többször voltam pályaedző a felnőttcsapatnál. Volt részem sikerben, s játékosként és edzőként nyilván kudarc is ért, szerencsére előbbiből akadt azért több. A Verebes-időszak, a bajnoki címek felejthetetlenek számomra” – mondta Szabó Ottó egy korábbi, lapunknak adott interjújában. 

Sokan vélekednek úgy, elképzelhetetlen, hogy az ördöngös cseleiről is ismert kiváló, de végtelenül szerény egykori futballista ne nyerné meg a jelenlegi meccsét. 

„Hiszünk benne, hogy hamarosan még jobban lesz, s minél előbb elkezdheti a rehabilitációt Balatonfüreden. Nagyon várjuk, hogy újra velünk legyen” – tette hozzá a legendás játékos felesége. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában