Bajnoki meccs

2022.04.29. 17:35

NB II foci - Kétgólos hátrány után fordított az ETO Békéscsabán - Fotók

A félidőben még 2-0-ra vezetett a Békéscsaba. Öt perc alatt összejött az egyenlítés, aztán a győztes gólt is sikerült megszereznia a duplázni tudó Priskin Tamásnak.

kisalfold.hu

Forrás: Imre György / beol.hu

A hazaiak a szünetben 2-0-ra vezettek, de a második félidő elején a vendégek öt perc alatt egyenlítettek, sőt emberelőnybe is kerültek. A győztes gólt a 63-szoros válogatott Priskin Tamás szerezte a 65. percben.

Klausz László: - Az első félidő nagyon gyengére sikerült, kár is lenne rá szavakat pazarolni, viszont a szünetben sikerült úgy felpörgetni a fiúkat, hogy egy teljesen más csapat ment ki a pályára, és úgy gondolom, nagyon nagy dolog volt, hogy kétgólos hátrányból győzni tudtunk.

Békéscsaba–ETO FC 2-3 (2-0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion. Vezette: Szilágyi Sándor (Punyi Gyula, Márkus Péter)
Békéscsaba: Winter – Puskás G., Farkas M., Bora, Hodonicki – Horváth P. (Gránicz, 65.), Király P. (Babinyecz, 52.), Kitl (Szabó P., 75.), Sipos G. (Zvara, 75.) – Máris, Lukács R. (Ilyés, 19.) Vezetőedző: Brlázs Gábor
ETO FC: Fadgyas - Kovács K., Csonka B. (Lipták, 80.), Fodor, Forgács (Vincze Á., a szünetben), Kiss M. - Tuboly, Óvári (Hanzli, 92.), Vitális (Klausz M., 75.) - Priskin (Berki, 75.), Bacsa. Vezetőedző: Klausz László

Gólszerző: Ilyés (22.), Kitl (39.), ill. Fodor (46.), Priskin (50., tizenegyesből és 65.)

Kiállítva: Farkas M. (48.)

További eredmények - Merkantil Bank Liga, NB II
Budafok–Nyíregyháza 0–0
III. ker. TVE–PMFC 3–0
Szeged–Szolnok 2–1
Dorog–Kecskemét 0–3
Tiszakécske–Siófok 0–2
Szentlőrinc–Csákvár 1–3
Budaörs–DVTK 2–1
Soroksár–Ajka 1–3
Hétfő
Haladás–Vasas

Percről percre

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+2. perc: Óvári helyére Hanzli áll be - ez a meccs utolsó cseréje.

90+1. perc: Három perc a hosszabbítás a mérkőzés végén.

90. perc: Fodorral szemben szabálytalan Máris Dominik a győri tizenhatos oldalánál. Reklamálásért Máris sárgát kap. Aztán a kispadon is kap valaki egy sárga lapot.

89. perc: Remek győri összjáték végén Bacsa nem tudja jól ellőni a labdát, mert odaér egy védő.

86. perc: Babinyecz távolról próbálkozik, a megpattanó labda nem okoz gondot Fadgyasnak.

80. perc: Lipták Zoltán Csonak Bonifác helyére áll be.

75. perc: Priskint Berki, Vitálist Klausz M. váltja a győrieknél. Kitl helyére Szabó P., Horváth P. helyére Gránicz, Sipos helyére pedig Zvara áll be a hazai csapatba.

73. perc: Kitl Miklós kap sárga lapot, Vitálist rángatta meg.

71. perc: Kovács K. kecsegtető helyzetben nem lő időben, odaér a blokkoló védő, aztán 20 méterről Vitális lövi a labdát kapu mellé.

65. perc: Vezet az ETO! Remek jobb oldali támadás végén Óvári szinte az alapvonalról adja a labdát középre, Priskin az ötösről a hosszú kapufára fejeli azt, onnan pedig a gólvonal mögé pattan, a bal alsóba. 2-3.

63. perc: Fejsérülés Csonkánál. Ápolás miatt áll a játék.

59. perc: Vitális 10 méterről, balról lő - Winter védi a löketet.

58. perc: Kovács K. távoli lövése kapu mellé megy. Winter is beleért, így szöglet jöhet.

52. perc: Sárga lapot mutat fel a játékvezető Királynak, aki Vitálissal szemben volt szabálytalan. Aztán egy csere árán rendezi a sorait a Békéscsaba: Babinyecz Balázs váltja épp Király Patrikot.

50. perc: Priskin a jobb alsóba lövi a büntetőt, a kapus a másik oldalra számított. 2-2

48. perc: Kiss Máté felívelése után Bacsa robog a kapu felé, a lövés előtt a tizenhatoson belül elsodorja őt Farkas Márk. Piros lap, tizenegyes.

46. perc: Forgács helyett Vincze Ádám a pályán a folytatásban. A középkezdés után szabadrúgást végezhet el az ETO 32 méterre a kaputól, balról. A Kiss Máté által beívelt labdát Fodor 10 méterről a jobb alsóba fejeli. 2-1.

 

45+2. perc: Vége az első félidőnek.

45+1. perc: Egy perc a ráadás az első félidő végén.

44. perc: Vitális 28 méteres lapos lövését védi Winter.

43. perc: Egy ártalmatlan szituáció végén Hodonicki lábáról majdnem a saját kapujába pattan a labda. Winternek kell védenie.

40. perc: Ilyés emeli a labdát ziccerben a kapu fölé.

39. perc: Horváth bal oldali szöglete után egy győri védőn megpattan a labda, így kerül Kitl elé, aki öt méterről, jobbról a labdát a kapu jobb alsó sarkába lövi. 2-0 

29. perc: Ilyés éles szögből, balról kapu mellé lövi a labdát.

22. perc: Nagy kavarodás az ETO kapuja előtt. Máris iramodik meg egy indítás után, lapos lövését elsőre még védi Fadgyas, a kipattanót is hárítja a győri kapus, a védőknek azonban nem sikerül felszabadítani, végül Ilyés hat méterről a kapu jobb oldalába lő. 1-0

19. perc: Ilyés áll be a nemrég megsérült Lukács helyére.

18. perc: Vitális és Óvári összjátéka után utóbbi lő 8 méterről, egy védőnek sikerül blokkolnia a lövést. 

17. perc: Vitális talál a kapuba. De előtte Priskin lesen állt, így kifelé jár a szabadrúgás.

15. perc: Fodor találja el a fején Lukácsot a tizenhatoson belül egy felszabadítás során. A hazai játékost ápolni kell.  

12. perc: Vitális beadása után Priskin fejel az ötös bal sarkától, Winter bravúrral véd, aztán Priskin lábbal ismétel, ezt pedig lábbal védi a hazai kapus. Aztán szögletre rúgja a labdát.

11. perc: Kiss Máté 22 méteres szabadrúgása a sorfalról pattan kapu mellé. 

8. perc: Priskin kap sárgát egy rossz ütemű becsúszás miatt.

6. perc: Labdát szerez a csabai tizenhatos előtt az ETO, a villámgyors akció végül nem ér véget lövéssel, mert Priskin elől tisztáznak a hazai védők.

1. perc: Fehér-lilában a békéscsabai együttes, ők kezdik a meccset. Zöldben az ETO.

 

Előzetes - Klausz László, az ETO vezetőedzője: – Nagyon örülünk, hogy az előző fordulóban az utolsó pillanatokban sikerült kiharcolnunk a győzelmet. Természetesen ezúttal is a három pont lesz a célunk, ám biztos vagyok benne, hogy a Békéscsaba ezt nem fogja könnyen adni, így nagyon meg kell küzdenünk érte. Eredményesek akarunk lenni, mert egy esetleges győzelemmel kapaszkodni tudnánk a tabellán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában