Dzsúdó

2022.04.03. 18:58

Első Grand Slam érméért indult harcba a győri dzsúdós, Sipőcz Richárd

Az antalyai Grand Slamen, Sipőcz Richárd az előkelő ötödik helyen végzett.

judoinfo.hu

Forrás: judoinfo.hu

A nehézsúlyúak küzdelmeiben a huszonegy esztendős Sipőcz Richárd indult harcba pályafutásának első Grand Slam-érméért. 

 

A Széchenyi Egyetem SE +100 kilogrammos versenyzője a mongolok korosztályos kontinensbajnoka, Erdenekhuu ellen lépett először tatamira Antalyában, a kiélezett párharc a hosszabbítás második percében ért véget, amikor a mongol judós begyűjtötte harmadik intését.

A győri judós a legjobb nyolc közé jutásért ipponal győzte le a kazahok U23-as bajnokát, Turginalijevet, majd a tadzsikok kétszeres kontinensbajnoki érmese, Rahimov következett, akit két vereség után először sikerült Sipőcz Richárdnak legyőzni – a hosszabbításban, intésekkel.

 

Az elődöntőben a Grand Slam-bronzérmes üzbég Juszupov állította meg a magyar óriás menetelését, vazaris vezetése után az utolsó percben kihasználva, hogy Sipőcz Richárdnak már kockáztatnia kellett. 

 

A bronzéremért a kétszeres pánamerikai bajnok kubai Granda volt a hatszoros korosztályos Európa-bajnokunk ellenfele. Az első intés nekünk jutott, ezt egy páros intés követte, de a gongszóig egyik fél sem tudta érvényre juttatni az akaratát. A hosszabbítás sajnos nem nekünk hozta el a katarzist, az aranypont Grandáé lett, de a Grand Slam ötödik helyezés így is kiemelkedő eredmény, szép reményeket ígér az olimpiai kvalifikációs sorozat közelgő rajtja előtt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában