Stratégiai igazolás

2022.04.26. 15:41

Egy vérbeli irányítót igazolt a Sopron Basket az európai szerepléstől visszavonuló Briann January helyére

Rendkívül megnyugtató hírrel szolgálhat szurkolóinak a soproni kosárlabda klub. Az európai szerepléstől visszavonuló Briann January helyét egy rutinos, vérbeli irányító, Courtney Vandersloot foglalja el a 2022/2023-as szezonban.

kisalfold.hu

Forrás: Sopron Basket

Néhány esztendeje a magyar válogatottat is erősítő Courtney Európában a Jekatyerinburg, a WNBA-ben a Chicago Sky játékosaként ért fel a csúcsra. Számos címe mellett egy megdönthetetlennek tűnő rekordot is tart a tengerentúlon. A Chicago Sky irányítójaként a 2020-as szezon alatt lejátszott 22 mérkőzés során kétszámjegyű, 10-es gólpassz átlaggal sokkolta a szakmát.

Biztosak lehetünk benne, hogy a csapat ikonjával, a kimagasló formában tündöklő Fegyverneky Zsófiával tökéletes párost alkotnak majd a kulcspozíciónak számító irányító poszton. Kettőjükkel jó kezekben lesz a csapat!

„Miután januárban eldőlt, hogy csapatunk egyik alapembere, Briann January nem vállal több teljes európai szezont, az ő pótlását stratégiai feladatnak tekintettem” - hangsúlyozta az igazolás kapcsán a klub ügyvezetője, Török Zoltán. – „Ennek szellemében igyekeztünk a kérdést megoldani. Briann January csapatunk motorjaként beírta magát a klub történelmébe, hiszen a nálunk eltöltött 3 szezon során elképesztő munkát végzett. Óriási köszönettel tartozunk neki ezekért az évekért. Úgy hiszem, hogy Courtney érkezése biztosíthatja az építkezésünk folytonosságát, ezért is, okkal kerül bejelentésre ily korán. Abban is bízom, hogy Zsófi olyan párt kap maga mellé az irányító poszton, akivel tökéletes szinkronban irányíthatja majd tovább csapatunk!”

Courtney a nyári WNBA szezont követően, október közepén csatlakozik majd a Gáspár Dávid vezetőedző által irányított csapathoz.
Névjegy

Név: Courtney Vandersloot
Születési idő: 1989.02.08.
Állampolgárság: Amerikai/Magyar
Magasság: 173 cm
Pozíció: irányító
Főbb állomáshelyei: Chicago Sky, Besiktas, Wisla Krakkó. Yakin Dogu, UMMC Jekatyerinburg
Kiemelkedő eredményei: 2x Euroliga győztes, WNBA bajnok, 3xWNBA All-Star, 6xWNBA Legtöbb Gólpassz, 3x Orosz bajnok, Török bajnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában