Sikerkovácsok

2022.04.22. 15:42

A Rába ETO legendáit köszöntöttek Győrben - fotók

Negyven évvel ezelőtt, 1982. április 28-án a Rába ETO 4–3-ra legyőzte a Ferencvárost az Üllői úton és ezzel elméletileg megnyerte az 1981/82. évi bajnokságot az NB I-ben.

kisalfold.hu

A hátralévő két fordulóban már tulajdonképpen csak „matematikailag kellett igazolni” az aranyérmet, és ez meg is történt néhány nappal később a Pécs 2–1-es legyőzésével. Napokig örömmámorban úszott akkoriban Győr és a sok ezer ETO-drukker, felejthetetlen időszakot hagytak maguk mögött, akik mindezt át­él­hették. A legendás együttes tagjait köszöntötték szerdán – talán stílszerűen – a Ferencváros elleni kupamérkőzés szünetében a klubépület VIP-termében, majd a pályán a szurkolók előtt is.

A klub nevében Horváth Cs. Attila szervezte meg az ünnepséget, melynek során a stadionban lévő táblánál koszorúzással emlékeztek meg azokról, akik már nem lehetnek közöttünk.

A média kizárásával tartották meg a klubházban rendezett köszöntést, amelyen Dézsi Csaba András, Győr polgármestere a város ajándékaként egy-egy üveg bort nyújtott át az egykori játékosoknak és vezetőknek, majd Világi Oszkár, az ETO tulajdonosa egyedi emlékplakettet adományozott a legendás bajnokoknak, akik közül betegség miatt hiányzott az egykori csapatkapitány, Magyar Lajos és Burcsa Győző. A Rába ETO aranycsapatáról a Kisalföld szombati K2 mellékletében olvashatnak megemlékezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában