Kézilabda

2022.03.22. 10:28

Válogatott átlövőt igazolt a Mosonmagyaróvári KC

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC hivatalosan is bejelentette, hogy Albek Anna a 2022/2023-as szezontól Mosonmagyaróváron folytatja a pályafutását. A húszéves, a vajdasági Zentán született jobbátlövő, aki a védekezésben hármas pozícióban szerepel, kétéves szerződést kötött az MKC-val.

kisalfold.hu

Fotó: MW-archív

„A mosonmagyaróvári csapat már egy jó ideje a favoritjaim közé tartozik, mivel csupa jót hallottam a klubról, az ottani munkáról – kezdte Albek Anna. – A spanyolországi világbajnokság után több élvonalbeli csapat, többek között a Dortmund, a Ferencváros és a Vác is megkeresett, de én a Mosonmagyaróvárt választottam következő lépcsőfokként a karrieremben. Az elmúlt években szerzett eredmények azt mutatják, hogy Mosonmagyaróváron egyre professzionálisabbak a körülmények és a csapat a magyar bajnokság élvonalához tartozik. Úgy érzem tehát, hogy helyes döntést hoztam, és alig várom a közös munkát, a sikereket első magyarországi felnőttcsapatomban.” 
 

Albek Anna a szerbiai Adán kezdett kézilabdázni.
 

„Követtem a két bátyámat, akik szintén ezt a sport- ágat űzték. Onnan kerültem Magyarországra, ahol két évig játszottam a NEKA korosztályos csapatában. A következő állomás Ausztria volt, négy év a Graz ifjúsági, majd felnőttgárdájában. Két éve kaptam szerződést az első profi csapatomtól, így a pályafutásomat a német Bundesligában szereplő Metzingen gárdájában folytattam. Ez a német csapat híres arról, hogy lehetőséget ad a fiatal kézilabdázóknak, így sokat köszönhetek nekik. Persze nem volt könnyű az osztrák ligából érkezve helytállni a nagyon erős német élvonalban, viszont sokat fejlődtem, erősödtem Németországban” – folytatta a játékos, aki tudja: most egy új kihívás következik a magyar NB I-es szerepléssel, illetve most már ki kell lépnie a fiatal tehetség szerepköréből. 
 

„Biztosan szükségem lesz egy kis időre, amíg megszokom a magyarországi körülményeket, színvonalat. Úgy gondolom, Gyurka Jánostól, a jövőbeli csapattársaimtól és az ellenfeleimtől azonban sokat tudok majd tanulni, amiből később profitálhatok. Ki akarom hozni magamból a legjobbat, a legtöbbet, hogy a mosonmagyaróvári csapatomban és a magyar válogatottban is húzóember legyek. Tudom, hogy számomra megelőlegezett bizalom volt a meghívó a magyar felnőttválogatottba, amelyet tavaly novemberben kaptam, és amit később a spanyolországi világbajnokság is követett.” 
 

Albek Anna tagja volt a női juniorválogatottnak, amely 2019-ben Győrben megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot. Annak a csapatnak a jelenlegi szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir volt az edzője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában