Női kézilabda

2022.03.29. 08:06

Osztrák válogatott játékos igazolt Mosonmagyaróvárra

Osztrák válogatott átlövővel erősödik a Motherson-Mosonmagyaróvár NB I-es csapata a következő idényben. A 23 éves, 182 cm magas Ines Ivancok 2015-ben debütált Ausztria nemzeti csapatában, így évek óta állandó csapattársa Kovács Patríciának a válogatottban.

kisalfold.hu

A játékos Bécsben született 1998. április 14-én és az MGA Fivers Wien csapatában kezdett kézilabdázni. Testvére, Lena is kézilabdázó, ő védte a Lokomotiva Zagreb csapatának kapuját az MKC elleni Európa Liga-mérkőzéseken. Ines Ivancok 2017 és 2019 között a német Bietigheim csapatával szerepelt a Bajnokok Ligájában és az EHF-kupában. Az elmúlt két szezonban is Németországban kézilabdázott: a HSG Bensheim/Auerbach Flames csapatának játékosa volt. Az osztrák válogatottban eddig 44 mérkőzésen 116 gólt szerzett. 
 

„Ideigazolásomat pályafutásom következő szakmai kihívásának tekintem. Szeretném megmutatni, hogy megállom a helyem egy ilyen színvonalas bajnokságban is, ezért írtam alá egy plusz két év opciót tartalmazó szerződést. Kovács Patríciával sokat beszélgettünk, sok hasznos tanáccsal látott el, de a klubnak és a szakmai stábnak is köszönettel tartozom, mert olyan jó érzéseket keltettek bennem, amelyek nagyon megkönnyítették a döntésemet” – fogalmazott az osztrák játékos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában