Megyei foci

2022.03.17. 15:22

Látni az életet a DAC-pályán Győrben

Nyáron lesz két éve, hogy Kappel Mihály lett a patinás, ám nehéz időszakot át- és túlélt győri DAC elnöke. A nádorvárosiakat irányító üzletember nagy tervekkel vágott neki a közös munkának. Az eltelt időszak összegzésére kértük meg.

Szeitz Tibor

 – Minden úgy alakult eddig, ahogyan azt tervezte? – kérdeztük az egyesület első emberét. 
– Igen is, meg nem is. Amikor elvállaltam a pozíciót, nagyon sok ígéretet kaptam, melyek közül kevés valósult meg. Igazából az önkormányzati és a taorendszeren belüli támogatásokon kívül nem nagyon kaptunk mást, s eddig nem leltünk további győri támogatókra. Bizakodóbb voltam, és több érdeklődésre számítottam a győri cégektől és a klub azon szimpatizánsaitól, akik azt mondták, mellénk, a DAC mellé állnak majd. Azonban ha azt nézzük, honnan indultunk, azért sikerült sokat előrelépni. Gyakorlatilag tetszhalott állapotából élesztettük újjá a klubot, s ma már látni az életet a DAC-pályán. 
 

– Amit tudni és valóban látni, hogy az öntözőrendszert követően megújult a center- és az edzőpálya is. 
– Így van. Sőt, az edzőpálya területét kétezer négyzetméterrel meg is tudtuk növelni. Az öntözőrendszert a cégem ajánlotta fel a klubnak, s ahogy említettem, az önkormányzat és személyesen dr. Dézsi Csaba András polgármester nyújtott még támogatást, és persze az elnökség tagjairól se feledkezzünk meg. A pályázatok benyújtásához kaptunk a várostól segítséget. 
 

– Bár hangsúlyozta, lépésről lépésre haladnak majd a Pápai úti létesítmény felújításával, a tervek között fedett lelátó, csarnok is szerepelt. Ezek hogy állnak most? 
– Nyilván ezek a beruházások más kategóriába tartoznak, s még úgymond lobbiznunk kell értük, de nem tettünk le róluk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy elő kell teremteni s fedezni kell a fenntartáshoz szükséges költségeket. Ezzel együtt a közeljövő célja, hogy a volt teniszpályák helyén egy hatezer négyzetméteres füves területet, pályákat alakítunk ki labdafogó hálókkal. 
 

– Egyfajta utánpótlásbázis létrehozása is cél volt. Több gyerek futballozik jelenleg a DAC-ban? 
– Húsz-harminc százalékkal több lett az igazolt játékosaink száma, pedig egyre nehezebb a fiatalokat a focira rávenni. Az MLSZ rendszerében körzetközpont lettünk, így a csapataink egy nívósabb bajnokságban szerepelhetnek. Ha el is maradnak ezáltal a nagyobb győzelmek, erősebb csapatok ellen lehet jobban fejlődni. 
 

– A megyei első osztályban szerepel a DAC felnőttcsapata, s nem áll épp feljutó helyen, jelenleg csupán a tizenkettedik. 
– Nyilván én is azt szeretném, hogy minél eredményesebb legyen a klub kirakatcsapata. Vannak azonban ezt befolyásoló tényezők, többen is távoztak az idény előtt. Megpróbáljuk majd őket saját nevelésű fiatalokkal pótolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában