Torna

2022.03.03. 19:22

Díjat kapott Mészáros és a győri Bercsényi-iskola

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tartotta éves díjkiosztó gáláját a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ). A díjátadásban közreműködött Lőrincz Tamás olimpiai, világ- és négyszeres Európa-bajnok birkózó, aki maga is köznevelési típusú sportiskolában végezte középiskolai tanulmányait.

MTI

Mészáros Krisztofer a 9–13. évfolyam győztese lett. Fotó: Mediaworks

Az eseményen köszöntőt mondott Fazekas Attila, a sportért felelős államtitkárság államtitkár-helyettese, Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektora, valamint Rózsa József, a SIOSZ elnöke. A köznevelési típusú vagy egyesületi jellegű sportiskola 9–13. évfolyamos tanulója, sportolója kategóriában a lányoknál a tokiói olimpián hegyikerékpárban negyedik Vas Kata Blanka nyert.

 

A kategóriák győztesei (a SIOSZ közleménye alapján): Köznevelési típusú vagy egyesületi jellegű sportiskola 5–8. évfolyamos tanulója, sportolója, lány: Czifra Bettina Lili, torna (Dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola).

 

Fiú: Márton Levente, úszás (Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola). 

Köznevelési típusú vagy egyesületi jellegű sportiskola 9–13. évfolyamos tanulója, sportolója, lány: Vas Kata Blanka, kerékpár (Budapest Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola). Fiú: Mészáros Krisztofer, torna (Győri SZC Bercsényi). 

Magyarország legjobb sport­iskolája, köznevelési típusú általános iskolák: Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sport­iskola. 

Magyarország legjobb sport­iskolája, köznevelési típusú középiskolák: Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium. 

Különdíj a legjobb vidéki köznevelési középiskolának: Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum

Magyarország legjobb sport­iskolája, egyesületi jellegű sportiskolák: Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában