Kosrlabda

2022.02.18. 18:19

Női kosárlabda MK - Elődöntőben a Sopron Basket, akiknek a győriek legyőzésével a PEAC lesz az ellenfele

A Miskolcon zajló Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa második negyeddöntőjében az NKA Universitas PEAC62-60-ra legyőzte a Győrt ezzel az elődöntőbe jutott.

MTI

Forrás: Tóth Zsombor / Sopron Basket

A címvédő és tízszeres győztes Sopron Basket 80-35-re legyőzte a TFSE-MTK csapatát, ezzel elsőként jutott be a négy közé a Miskolcon zajló Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupában.
 

A bajnokcsapat keretében ott volt a hónap elején súlyos edzésbalesetet szenvedett Nevena Jovanovic és a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia. A két játékos orrtörést szenvedett egy ütközés során, Fegyvernekyre a nyáron még műtét vár emiatt, a szerb légiós pedig koronavírusos is volt az elmúlt hetekben.
    

A DVTK Arénában mutatkozott be ugyanakkor a soproniak új szerzeménye, a francia Aby Gaye helyére érkezett, 3x3-ban Tokióban olimpiai bajnok amerikai Stefanie Dolson, aki WNBA-bajnoknak is mondhatja magát.
    

Az első negyeddöntő nagyon sima soproni sikerrel zárult, a bajnokcsapat már a nagyszünetre eldöntötte az összecsapást, az első két negyedben ugyanis 40 pontos előnyre tett szert. A folytatásban valamivel eredményesebb volt a TFSE, amely ugyanakkor így is csak a zárónegyedben tudott 10 pont felett dobni.

 

Egypontos hátrányból, triplával fordított a Peac a vége előtt 3 másodperccel

 

A pécsiek tízpontos előnnyel kezdték a zárónegyedet, amelyben aztán a győriek nagy hajrát nyitottak és nyílttá tudták tenni az összecsapást. A győztes kosarat három másodperccel a vége előtt Szűcs Réka szerezte, együttese akkor egypontos hátrányban volt, de triplájával fordított.
    

A PEAC a négy között majd a címvédő és tízszeres győztes Sopron Basket gárdájával találkozik.
    

Az MK-ban hagyományosan a bajnoki alapszakasz félidejében az első nyolc helyen álló együttes vehet részt, azaz idén a Sopron Basket, az Atomerőmű KSC Szekszárd, az NKA Universitas PEAC, az UNI Győr MÉLY-ÚT, a Ludovika-FCSM Csata, az ELTE BEAC Újbuda, a DVTK és a TFSE-MTK.
    

A kupahétvégét két év után újra nézők előtt bonyolítják le, de a sportolói zónába csak negatív teszttel lehet belépni.
    

Az elődöntőket szombaton, a bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap rendezik.

 

Eredmények, negyeddöntő:

NKA Universitas PEAC - UNI Győr MÉLY-ÚT 62-60 (13-13, 22-17, 16-11, 11-19)
Sopron Basket - TFSE-MTK 80-35 (27-5, 22-4, 17-8, 14-18)
    

később:
ELTE-BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd 18.00
Ludovika-FCSM Csata - DVTK 20.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában