Rangadó

2022.02.13. 18:14

NB III foci - Behúzta a csúcsrangadót, így átvette a vezetést a Credobus Mosonmagyaróvár, az ETO Akadémia itthon tartotta a 3 pontot

Rangadóval indította a tavaszt a második helyen álló Credobus Mosonmagyaróvár, amely a listavezető BVSC otthonában lépett pályára. Az óvári együttesből az a Jasarevic Mahir hiányzott, aki január elején esett át műtéten.

Forrás: mte1904.hu

NB III. Nyugati csoport 21. forduló

   

ETO AKADÉMIA - BALATONFÜREDI FC 1 - 0

GYIRMÓT FC GYŐR II. - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 0 - 2

MOL FEHÉRVÁR FC II. - ZTE FC II. 0 - 0

TATABÁNYAI SC - SC SOPRON 3 - 2

TARR ANDRÁSHIDA SC - KELEN SC 1 - 0

BVSC-ZUGLÓ - CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1 - 2

FC NAGYKANIZSA - GÁRDONY-AGÁRDI GYÓGYFÜRDŐ 3 - 0

ÉRDI VSE - PUSKÁS AKADÉMIA FC II. 1 - 1

VLS VESZPRÉM - BICSKEI TC 1 - 1

 

BVSC-Zugló – Credobus Mosonmagyaróvár 1-2 (0-0)

Budapest, Szőnyi út, 300 néző

V.: Katona Balázs

 

BVSC: Kovács B. – Takács Zs., Tamási (Frőhlich, 58.), Fisli (Batizi-Pócsi, 58.), Nagy J., Filipovics, Szilágyi M., Géringer (Májer G., 83.), Tóth K., Szalánszki (Kelemen, 70.), Kokenszky (Erdélyi, 70.). Vezetőedző: Buzsáky Ákos

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich - Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K., Tóth L. (D’Urso, 61.), Végh B., Simita, Illés (Tóth M., 77.), Szalka (Popov, 77.), Nagy Z. (Boros G., 67.). Vezetőedző: Varga László 

 

Gólszerzők: Kelemen (70.), ill., Szalka (54., 65.)

Kiállítva: Tóth Martin (86. - második sárga lap után)

 

A 43. percben Czingárber szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Kokenszky a jobb alsó sarokra lőtte, de Heinrich hatalmas bravúrral védett. Két perccel később előbb Szalka 17 méteres lövése talált kapufát, majd Nagy Zoárd passza után megint Szalka lőhetett, de Kovács hárította a ziccert. A 54. percben Illés jobb oldali szöglete után Debreceni fejéről Szalka elé került a labda, aki 11 méterről kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot. 0-1. A 65. percben Simita hosszú indítása után Illés tört kapura. Beadása felperdült egy zuglói játékoson, amire Szalka csapott le, és megelőzte a rosszul kijövő kapust, majd két méterről a hálóba lőtt. 0-2. A 79. percben Kelemen 14 méterről ballal, gyönyörűen tekert a hosszú felső sarokba. 1-2. A 83. percben egy jobb oldali szabadrúgás után Tóth Kristóf közeli fejesét hárította óriási bravúrral Heinrich. Egy perc múlva Tóth Martin került ziccerbe, de a lövését védte Kovács, majd nem sokkal később egy becsúszás után Tóth megkapta a második sárga lapját, így kiállította a játékvezető. Emberhátrányban nagy nyomás volt a mosonmagyaróvári csapaton, de komoly helyzete nem akadt a BVSC-nek. A több lehetőséget kidolgozó és jobban játszó Credobus Mosonmagyaróvár teljesen megérdemelten győzött a BVSC otthonában, ezzel pedig visszavette első helyét a tabellán.

 

Varga László: - Csapatként tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Örülök a győzelemnek, ami megerősítése az elvégzett munkának. Emellett tisztában vagyunk vele, hogy ez csak egy mérkőzés volt, és a célunk eléréséhez még sok nagy csata vár ránk. Jövő héten jön egy újabb találkozó a Nagykanizsa ellen, amit szintén szeretnénk megnyerni.

 

ETO Akadémia – Balatonfüredi FC 1-0 (1-0)

 

Klausz gólja döntött

 

Forrás: ETO FC

Lejátszotta első tavaszi bajnoki mérkőzését az ETO Akadémia az NB III Nyugati csoportjában. Fiataljaink a Balatonfüred gárdáját fogadták, és az első félidőben szerzett gólnak köszönhetőn itthon tartották a három pontot.

Győr, ETO Park. V.: Papp (Domján, Nagy B.).

ETO Akadémia: Ruisz – Szabados, Vidnyánszky Á., Pereira Tullner (46’), Szalka (Hanzli 64’), Bagi, Szabó T., Szimcso (Mitring 84’), Vidnyánszky M. (Tóth R. 72’), Klausz, Sipőcz (Ignácz 64’). Vezetőedző: Király József.

Balatonfüredi FC: Erdélyi – Takács B., Farkas B. (Leidl 70’), Imre, Szalai P., Markó, Róth, Katona, Józsa, Tamás, Tóth G. Vezetőedző: Borgulya István.

Gsz.: Klausz (9’).

Agresszív letámadással kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, Józsa a 2. percben szerzett labdát a kapunk előterében, ám nagy helyzetben fölé lőtt. Nem sokkal később Markó csapott le egy kipattanóra, amivel kapura tudott fordulni, ám nagy erejű lövése elkerülte a kapunkat. A 9. percben megszereztük a vezetést! Klausz fordult kapura, első kép próbálkozását még hatalmas bravúrral védeni tudta Erdélyi kapus, ám harmadszorra közelről a hálóba bólintott 1-0. A félidő derekán Klausz veszélyes beadásáról Sipőcz centikkel maradt le, így nem sikerült növelni az előnyt. A 34. percben Markó tolta középre a labdát a bal oldalról, életerős lövése nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. A második játékrész elején Vidnyánszky M. küzdött a tizenhatoson belül, majd Sipőcz elé került a labda, aki lőtt, ám a vendég hálóőr leért a jobb alsóba tartó labdára. Az ellentámadásból Róth lépett ki, jól vette maga elé a kapuskirúgást, kiszorított szögből leadott lövése kevéssel tévesztett célt. A 71. percbe Takács B. került lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, a bal alsóba tartó lövését Ruisz hatalmas bravúrral védte. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt egy lepattanó került Róth elé, aki ziccerben a kapu fölé bombázott. Egy perccel később Hanzli kapott Tóth R.-től egy pontos indítást, tisztára játszotta magát, majd a tizenhatosról lőtt, ám Erdélyi ezúttal is nagyot védett. Több lehetőség már nem adódott, így első tavaszi bajnoki mérkőzésén három ponttal gazdagodtak akadémistáink.

Király József: - Sok fiatal játékosunk az első NB III-as mérkőzését játszotta, örülünk neki, hogy ez győzelemmel párosult. Csapatunk helyenként jól játszott, nyilván van még hova fejlődnünk, de ez számukra egy tanulási folyamat kezdete a további sikeres fejlődésük érdekében. A mérkőzésen jó volt az összhang a fiatal és a tapasztalt játékosok között, ami kellett a győzelemhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában