Nincs tovább

2022.02.23. 20:05

Megyei foci - A Szil és a Darnózseli-Lipót II is visszalépett

Egy megyei II., illetve egy megyei III. osztályú csapattal kevesebb szerepel majd tavasszal az alacsonyabb osztályú bajnokságokban, mivel mindkét gárda visszalépett a folytatástól.

Szeitz Tibor

Illusztráció/pixabay.com

Elsőként a megyei III. osztály Csornai csoportjában szereplő Szil csapatvezetői jelezték az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság versenybizottságának, hogy a sportszervezet visszalépteti a klub felnőttcsapatát a 2021/2022-es bajnokság küzdelmeitől. Az indok: létszámhiány miatt nem tudják a mérkőzéseiket lejátszani. 

 

A versenybizottság tudomásul vette a döntést, s az ilyenkor előírt szabályoknak megfelelően a csapatot kizárta a bajnokságból s korábbi eredményeit törölve a tabella utolsó helyére sorolta. 

 

A sziliak egyébként – nyilván létszámgondjaik miatt – amúgy sem szerepeltek valami fényesen a pontvadászatban. A csapat csupán egy győzelem mellett tizenkét vereséggel zárta a tabella utolsó helyén az őszi szezont. 

 

Ugyanezzel az indokkal (létszámhiány) léptette vissza felnőttcsapatát a megyei II. osztály Mosonmagyaróvári csoportjában játszó Darnózseli-Lipót II is, amelynek vezetői nem tudták garantálni, hogy minden hátralévő mérkőzésüket le tudják játszani. 

 

A versenybizottság az együttestől egyébként – mivel volt rá példa, hogy nem állt ki – már vont le pontot, amely a korábban említett eljáráshoz hasonlóan tudomásul vette a döntést. A bizottság az eredményeit törölve, az utolsó helyre sorolva kizárta a bajnokságból a csapatot. 

 

Azt a csapatot, amely a sziliakhoz hasonló, rendkívül gyenge szezont produkált a bajnokság első felében.  Sőt, a Darnózseli-Lipót II még a sziliakat is alulmúlta, mivel a megye legrosszabb csapataként mind a tizenöt bajnokiját elveszítette. Nem volt ritka a két számjegyű vereség, így nem véletlen, hogy a mindössze három lőtt találat mellett százhárom kapott gól szerepelt az együttes neve mellett a tabellán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában