Foci

2022.02.17. 07:00

Kalmár Zsolt már tavasszal visszatérne a pályára

Három évvel meghosszabbította szerződését Kalmár Zsolt, a Dunaszerdahely magyar válogatott futballistája. A volt ETO-játékos tavaly márciusban az Andorrában rendezett világbajnoki selejtezőn térdsérülést szenvedett és azóta harcképtelen. A DAC középpályása – akinek az eddigi szerződése idén júniusig szólt – azt is elárulta, más klubok is érdeklődtek iránta.

Szeitz Tibor

Kalmár Zsolt - Fotó: Csapó Balázs

Kalmár Zsolt 2017 nyara óta erősíti a csallóközi együttest, melynek színeiben eddig 113 mérkőzésen lépett pályára és 39 gólt szerzett. Tavaly őt választották a 2020/21-es idény legjobb játékosának.

 

– Nyáron járt volna le Dunaszerdahelyen a szerződése, könnyen sikerült megállapodniuk? – kérdeztük a 26 esztendős futballistát. 

– Viszonylag hosszan tárgyaltunk, de ez nem csoda, mivel komoly sérülés után vagyok, de nagyon örülök, hogy végül sikerült mindenben megegyeznünk, mert én maradni szerettem volna és a klub is azt akarta, hogy ne váltsak. Tartoztam is ennyivel, hiszen sokat kaptam a DAC-tól az elmúlt öt évben. Nem lett volna fair tőlem, ha néhány hónap múlva ingyen megyek el. A szerződés pedig arról árulkodik, igenis bíznak bennem, a felépülésemben és hosszú távon számolnak velem Dunaszerdahelyen. 

 

– Jan Van Daele sportigazgató nemrég azt nyilatkozta, kölcsönös kockázatot vállalt mindkét fél, s ez azt sejteti, valamelyest rosszabb feltételek mellett állapodott meg klubjával. 

– Maradjunk annyiban, mindkét fél elérte, amit szeretett volna. Nyilván beszélnünk kellett arról is, ha bármi történik, legyen számunkra valamiféle biztosíték. Amúgy nem kell nagy dolgokra gondolni, korrekt megállapodás született. 

 

– De ugye ez nem azt jelenti, hogy nem lesz rendben a lába? 

– Dehogy. Biztos vagyok benne, hogy a lábam teljesen jó lesz. A kérdés csupán, hogy mikor térek vissza, amit bevallom, én nem szeretnék elkapkodni. Azt nem szabad elfelejteni, ez nem egy kis sérülés volt. Nemcsak a kereszt-, az oldalszalagom is el volt szakadva. 

 

– Volt másik érdeklődő, más csapat is a képben? 

– Volt pár megkeresés, ami nagyon jólesett, örültem, hogy lennének más lehetőségeim, de nem volt opció, s csak akkor fordultam volna másik klub felé, ha nem sikerül a Dunaszerdahellyel megegyeznem. 

 

– Elárulja, milyen csapatok látták volna szívesen? 

– A keleti régióból érdeklődtek, volt köztük lengyel és magyar csapat is, de ahogy említette, az elsődleges cél az volt, hogy a DAC-nál maradok. 

 

– Azt mondta, kitöltené az újabb, hároméves kontraktusát a DAC-nál. Ezek szerint akkor már lemondott egy rangosabb, erősebb osztálybeli szereplésről? 

– Erről szó sincs. Egyáltalán nem mondtam le erről, vannak még céljaim. Ha nem jön közbe ez a sérülés, lehet, meg tudtam volna lépni ezt a lépcsőfokot, s talán nyártól ott lehettem volna egy topbajnokságban. Most az a legfontosabb, hogy felépüljek, s hogy visszanyerjem a régi formámat, s a DAC-cal csapatkapitányként komoly sikert érjek el. 

 

– Korábbi és jelenlegi csapatának is Világi Oszkár a tulajdonosa. Ez jelenthet egy esetleges győri visszatérést? 

– A legjobb választás volt az ő személye. A DAC-nál szinte a semmiből elismert európai klubot épített fel. Győrben adott az infrastruktúra, most már „csak” egy jó csapatot kell köré varázsolni. Jó kezekbe került az ETO, ahol tulajdonképpen felnőttem, így bármi megtörténhet. Egyébként én mindig is hangsúlyoztam, valamikor majd Győrben szeretném befejezni a pályafutásomat. 

 

– Ha már visszatérés, hogy halad a rehabilitációja, mikor láthatjuk újra a pályán? 

– Nehéz kérdés, nem is tudok rá pontosan válaszolni. Ami biztos, én szeretnék már a jelenlegi tavaszi szezonban pályára lépni. Aztán ez összejön-e vagy sem, pár hónap múlva kiderül. 

 

Janeiro is bízik benne - „Nagyszerű futballista, számítunk rá, a klubnál mindenki a visszatérése segítésén dolgozik. De nem akarunk semmit sem sürgetni, az a legfontosabb, hogy tökéletesen felépüljön. Nem vagyok orvos, nem tudom megmondani, mikor térhet vissza, mindenesetre bízom benne, hogy még ebben az idényben” – mondta Kalmárral kapcsolatban Joao Janeiro, a DAC portugál szakvezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában