Karate

2022.02.13. 16:55

6 arany, 4 ezüst és 5 bronz érmet gyűjtöttek be a soproni Shotokan Tigrisek a XXII. Sakura Karate Kupán

2022. február 12-én rendezték meg Vasváron a XXII. Sakura Karate Kupát. A WKF szabályrendszerben megrendezett regionális versenyen 18 magyar és osztrák egyesület 140 versenyzője közel 300 nevezéssel mérte fel tudását.

kisalfold.hu

Forrás: Shotokan Tigrisek SE

"Sajnos sok csapat felkészülését nehezítette a gyerekeknél a rengeteg karantén és nekünk is gondot okozott a felkészülés során. Szerencsére egyesületünkből most senkinek nem kellett visszalépnie covid vagy karantén miatt" - mondta el Gáncs Krisztián, a soproni Shotokan Tigrisek SE elnöke.

Reggel 4 tatamin kezdődtek meg a küzdelmek a gyerek kategóriákkal. 

A legkisebbek közül élete első karate versenyén 3 számban is indult Csabina Panna és 1 arany, 1 ezüst és 1 bronz érmet szerzett. Mesterházy Olivér katában szépen versenyezve saját és felnevezett kategóriában is aranyérmes lett és csak szivacslabda kumitében talált legyőzőre, ahol bronzérmes lett. 

Csapat katában egy új összeállítással indultak a Shotokan Tigrisek és próbálták felvenni a versenyt a tapasztaltabb csapatokkal. A dobogó harmadik fokára állhattak fel a gyerekek, de látszott hogy sok munka van még előttük.  

A napot Halász Torda kumite kategóriája zárta, ahol bronz érmet szerzett.

A csapatot Gáncs Dávid irányította a versenyen, Gáncs Krisztián, elnök pedig sarokbíróként segítette a verseny lebonyolítását.


 

Eredmények


6 arany érem: 
Mesterházy Olivér 2, Csabina Panna, Kocsis Árpád, Deák Zsolt, Kocsis Bendegúz

4 ezüst érem: 
Halász Kornél 2, Csabina Panna, Kocsis Bendegúz

5 bronz érem: 
Mesterházy Olivér, Deák Zsolt, Halász Torda, Csabina Panna, kata csapat (Gáncs Nóra, Deák Zsolt, Halász Kornél)

 

Folytatódik a munka


"Március 18-20. között harmadik alkalommal rendezzük meg Visegrádi 4-es edzőtáborunkat Sopronban a Visegrádi Alap támogatásával. Idén a kumite (küzdelem) lesz a célkeresztben. Amennyiben a covid korlátozások engedik, akkor Japánból Hiyori Kanazawa lesz vendégünk, aki a SKIF jelenlegi női világbajnoka és a központi edzőterem instruktora. Pénteken és szombaton edzések,illetve edzői és bírói továbbképzés lesz. Vasárnap pedig egy gyakorló verseny. A Visegrádi 4-es országokon (Csehország, Szlovákia, Lengyelország) kívül Ausztriából, Szlovéniából, Ukrajnából és Hollandiából is várunk vendégeket" - mondta el közeli terveikről Gáncs Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában