Fejlesztés

2022.01.20. 17:17

Új sportcsarnoka lehet Csornának

Új – mintegy hatszáz néző befogadására alkalmas – sportcsarnoka lehet Csornának, amelynek elsődleges funkciója egy labdajátékokra alkalmas pálya működtetése. Napelemes rendszer segíti majd az energiaellátást.

kisalfold.hu

A napokban az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg a rábaközi város új sportcsarnokának kivitelezéséről szóló ajánlati felhívás – amiről elsőként a magyarepitok.hu honlap számolt be. A komplexumot Csorna belterületén a Toldi Miklós út, a Jázmin utca és a Sport utca által határolt háromszögben építhetnék fel. 

 

 

A TED (Tenders Electronic Daily) információi szerint a csarnok elsődleges funkciója egy labdajátékokra (kézilabda, kosárlabda, röplabda, futsal stb.) felkészített pálya működtetése. A tervezett pályához kapcsolódóan kialakítanak egy 566 fő befogadására alkalmas lelátót 466 ülőhellyel és 100 állóhellyel. 

 

Az épület 33,85 méter fesztávolságú, előre gyártott vasbeton pillérvázas, részben kitöltő tégla falazattal, részben szendvicspanel burkolattal, tervezett nettó alapterülete összesen 3959 négyzetméter, ebből a földszint: 2665 négyzetméter, az emelet: 1,274 négyzetméter, a gépészeti szint: 20 négyzetméter. 

 

Napelemes rendszer segíti az energiaellátást – emeli ki a magyarepitok.hu. 

 

A 1199 négyzetméteres csarnoktérben és a 62 négyzetméteres fallabdapályán speciális kialakítású sportpadlórendszereket építenek be. A tornaszobákban és az edzőtermekben, valamint a különteremben a tervezett funkcióknak megfelelő, sportolásra alkalmas, rugalmas kialakítású melegpadló-burkolat készül. 

 

A létesítmény folyamatos energiahatékony üzemeltetése érdekében a fűtési, hűtési és légtechnikai rendszerek, valamint a csarnok pályatér-világítása és az árnyékolóberendezések automatizáltak. 

 

Az ajánlatokat 2022. február 15-ig várják. 

 

„Örülök, hogy megszületett a terv, mert Csornának igazából nincs ilyen szintű sportcsarnoka. Különböző tornatermekben lehet ugyan fedett téren sportolni, de ezek versenysportra igazából nem alkalmasak, mert nem szabványosak” – szögezte le Családi János önkormányzati képviselő, a jelenleg megyei első osztályban szereplő Csornai SE elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában