Licit

2022.01.06. 08:12

ETO Park mintegy 8,3 milliárdért - Új tulajdonosa lehet a győri stadionnak

Nem sokkal karácsony előtt hirdette ki az állami felszámoló, hogy 2021 utolsó napján megkezdődik a 2015-ös Quaestor-botrányt követően hatósági zár alá vont győri ETO Park értékesítése. A létesítményre gyorsan befutott az első ajánlat: már az árverés első napján volt, aki licitált.

kisalfold.hu

Az ETO Parkot összesen mintegy 8,3 milliárd forintért hirdették meg, s már ajánlat is érkezett rá. Fotó: MWarchív

Tavaly december közepén írták ki a nyilvános árverést a 2007-ben átadott győri ETO Park-komplexumra. A Quaestor-csoport és a Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdonába tartozó ingatlanokat két részletben hirdették meg: 1,85 milliárd forintért utóbbi 17 hektáros sporttelepét és 5700 négyzetméteres edzőközpontját, s majdnem 8,3 milliárdért az ETO Park létesítményének hat tételét, köztük a sporttelep és az edzőközpont résztulajdonjogát.A 16.000 néző befogadására alkalmas, 30.000 férőhelyesre bővíthető stadion értékét 1,3 milliárd forintra becsülik, ezenfelül a licit tárgyát képezi az edzőközpont 307 millió forintos tulajdoni hányada, a 95 millióra taksált energiaközpont és a 71 millió forintra értékelt promenád (közlekedő) is. A két legdrágább tételt a bevásárló- és élményközpont, valamint a szálloda fémjelzi: előbbi 4,7 milliárdos, utóbbi 1,7 milliárdos összeggel került fel a listára. 

 

A potenciális vevőknek december 28-án volt lehetőségük megtekinteni a felkínált létesítményt, majd 413.612.000 forintos előleg befizetésével jelentkezhettek a szilveszterkor rajtolt licitre. A korábban Tarsoly Csaba birodalmához tartozó épületegyüttesre egyébként gyorsan – az edzőközpontra mindössze egy, a többi tételre alig kilenc percen belül – meg is érkezett az első ajánlat, azóta pedig nem akadt új jelentkező. Az árverésen meghirdetett komplexum különböző elemeit a kiírás szerint csak együttesen lehet megvásárolni, ennek megfelelően az elővásárlásra jogosultak is csak úgy gyakorolhatják jogukat, ha megadják a több mint 8 milliárdos összeget. 

 

A licit január 17-én zárul, az eredményhirdetés és az utolsó elővásárlásra jogosult nyilatkozattételi határidejének leteltétől számított 30 napon belül történik meg a szerződéskötés, majd a vételár kifizetését követően az új tulajdonos akár 15 munkanapon belül, tavaszra birtokba is veheti a területet. 

Győrben egyébként nemcsak a létesítmény, hanem a négyszeres magyar bajnok ETO FC eladása is téma, hiszen tavaly óta egyeztetnek Világi Oszkárral, a Dunaszerdahely tulajdonosával egy esetleges adásvételről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában