Kézilabda

2022.01.10. 14:14

Elmarad a bajnoki - Nem tud kiállni a Győri Audi ETO ellen az MTK

Az MTK Budapest csapata levélben jelezte a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a Győri Audi ETO-nak, hogy nem tud kiállni a 2022. január 12-i mérkőzésre. A MKSZ elfogadta a fővárosi együttes tájékoztatását, így a szerdai találkozó elmarad. Az EHF döntött az elmaradt Sävehof elleni mérkőzés új időpontjáról, ami hatással van a győriek Krim Ljubljana elleni hazai találkozójára is.

kisalfold.hu

Forrás: gyorietokc.hu

Az MTK Budapest csapata nem tud kiállni a 2022. január 12-i K&H női kézilabda liga mérkőzésre, mivel csapatukat betegséghullám és egyéb sérülések tizedelik. Ezt a fővárosi együttes levélben hivatalosan is jelezte a Magyar Kézilabda Szövetségnek és a Győri Audi ETO KC vezetésének is. Az MKSZ Versenybizottság döntésének értelmében a mérkőzés nem kerül megrendezésre, az összecsapás további sorsáról várhatóan jövő hét elején döntenek majd - tájékoztatta szurkolóit weboldalán a győri klub.

 

Kitértek arra is, hogy a Bajnokok Ligája mérközései közül a 9. fordulóban a Sävehof–Győri Audi ETO KC összecsapás mellett, többek között az RK Krim Mercator–Vipers Kristiansand találkozót is el kellett halasztani. ezek pótlásáról azt a döntést hozta az Európai Kézilabda Szövetség, hogy a 9. és a 13. forduló mérkőzéseit felcserélik. Ennek értelmében a győriek január 13-án lépnek pájára Svédországban a Sävehof ellen. Emiatt az eredetileg 2022. február 12-re kiírt Krim Ljubljana elleni hazai BL mérkőzést az EHF a korábban meghirdetett hivatalos tartalék-játéknapra, 2022. január 19-re tette át.

Ez az időpont azonban ütközik azzal, amikor az ETO a DKKA-val találkozott volna Dunaújvárosban. Emiatt a Győri Audi ETO KC felvette a kapcsolatot a csapattal és a Magyar Kézilabda Szövetséggel, hogy a találkozót elhalaszthassák. Erről majd később születik döntés.

 

A klub tervei szerint a Metz elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzésre az eredetileg kiírt, 2022. január 15-i időpontban kerül sor. 

 

K&H női kézilabda liga 11. forduló:

2022. január 12. (szerda) 18:00 Győri Audi ETO KC – MTK Budapest elhalasztva

Bajnokok Ligája 9. forduló:

2022. február 13. (vasárnap) 16:00 IK Sävehof – Győri Audi ETO KC

Bajnokok Ligája 13. forduló:

2022. január 19. (szerda) 18:45 Győri Audi ETO KC – RK Krim Mercator

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában