Nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadó

2022.01.28. 14:44

NB II foci - Vereség hazai pályán: ETO FC-Haladás 0-2 + fotók - Meccs előtti szóváltás a szurkolók között - fotó

Vasárnap az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata a Szombathelyi Haladás gárdáját fogadta.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

ETO FC Győr-Haladás 0-2 (0-1)

Győr, ETO Park, 1200 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J.

 

ETO: Fadgyas – Kovács K., Fodor, Csonka, Forgács – Bagi (Berki, 46.), Toma, Vitális (Farkas, 63.) – Vernes (Óvári, 46.), Priskin, Bacsa Edző: Klausz László.

 

Haladás: Rózsa – Kállai,  Guzmics, Bosnjak, Tarján –   Csilus, Kiss B., Holdamp, Doktorics (Tóth M., 91.) – Lencse (Szijjártó, 91.), Tóth Milán (Monori, 83.). Edző: Németh Szabolcs.

 

Edzői nyilatkozatok

Klausz László: - Az a mentális hozzáállás, amivel a csapat a pályára ment, számomra is óriási meglepetés volt a felkészülési mérkőzésekhez képest. A második félidő már jobb volt, beszorítottuk az ellenfelet, de akkor is hiányzott az átütőerő a támadó zónában. Helyzetek tömkelegét alakítottuk ki, azt is mondhatom, hogy megnyerhettük volna a mérkőzést. Azt gondolom, nagyon gyenge színvonalú mérkőzés volt, habár a szél rányomta a bélyegét a találkozóra, de ennél több kell a folytatásban.

 

Németh Szabolcs: - Szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen amiért jöttünk, vagyis a három pontért, azt sikerült is teljesíteni egy jó ETO ellen. Az első félidőben úgy gondolom, hogy mezőnyben nagyon jól játszottunk, akkor voltak lehetőségeink, illetve olyan kecsegtető helyzeteink, hogy ha azokat berúgjuk, akár nagyobb előnnyel is mehettünk volna szünetre. A második játékrészben széllel szemben játszottunk, az első húsz-huszonöt percben az ETO nagyon beszorított minket a tizenhatosunk elé, viszont egy gyors kontrából sikerült növelni az előnyünket, utána pedig kontroláltuk a mérkőzést, tartottuk az eredmény. Elégedett vagyok a csapatommal, a helyzetek alapján megérdemelten győztünk, a szurkolóinknak pedig köszönjük, hogy elkísértek minket!

 

Korábban

 

Lapunk információi szerint az ETO és a Haladás futball csapat szurkolói közt keletkezett feszültség a meccs előtt. A két tábor szóban hergele egymást, de a kiérkező rendőröknek sikerült elejét venni a további konfliktusoknak. 

Kis nézeteltérés a szurkolók között

Élő videós közvetítés

 

 

Előzetes - Nem túl hosszú, ám kemény felkészülési időszakon van túl az ETO FC. Klausz László csapata edzőmérkőzéssel a háta mögött készülhet a vasárnapi, Szombathelyi Haladás elleni bajnoki találkozóra. Minden bizonnyal jó mérkőzésre van kilátás, ugyanis ez a párosítás minden osztályban rangadónak számít. A két csapat őszi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született Szombathelyen, akkor az utolsó pillanatban Kulcsár Kornél büntetőjével sikerült egyenlítenie a győri csapatnak. Ezúttal hazai pályán a három pont megszerzésének reményében lépnek pályára Priskinék, a presztízs mellett a hazai mérlegen is javítani szeretnének a zöld-fehér játékosok. Ezt reméli Klausz László is, aki bízik benne, hogy csapata sikerrel veszi az első tavaszi mérkőzést.

 

-   Azt gondolom, kihoztuk a maximumot a felkészülésből – kezdte Klausz László. – Jó állapotban jöttek vissza a szünetről a játékosok, normális heti periodizáció ment, a hétvégén mérkőzésekkel. A vasárnapi, Haladás elleni összecsapás más jellegű lesz, mint a felkészülési időszakban játszottak, ott a támadásokra helyeztük a hangsúlyt, ám a szombathelyi gárda nagyobb játékerőt képvisel, így most a védekezés is nagyon fontos lesz, de természetesen támadásban is folyamatosan fejlődnünk kell. Mentálisan is teljesen más lesz ez a kilencven perc, mint az elmúlt hetekben volt, másképp kell a játékosoknak is hozzáállni, de azt gondolom, hogy ezzel nem lesz probléma, és szeretnénk megnyerni a mérkőzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában