Senki többet

2022.01.18. 08:22

8,2 milliárd forintért árverezték el az ETO stadiont Győrben

Hétfőn lejárt a licitálási határidő a győri ETO Parkra kiírt nyilvános árverésen.

kisalfold.hu

ETO A sikeres licitet követően hamarosan új tulajdonosa lehet a 2015 óta hatósági zár alá vont létesítménynek. 

Fotó: MW-archív

A létesítményre a bejárást követően december 31-én 10 órakor kezdődött a licit, és a nyertesnek tűnő ajánlat nagyon gyorsan befutott a felkínált tételekre: az edzőközpontra mindössze egy, a többi tételre alig kilenc percen belül ajánlatot tettek.

 

Tavaly december közepén írták ki a nyilvános árverést a 2007-ben átadott győri ETO Park-komplexumra. A Quaestor-csoport és a Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdonába tartozó ingatlanokat két részletben hirdették meg: 1,85 milliárd forintért utóbbi 17 hektáros sporttelepét és 5700 négyzetméteres edzőközpontját, s majdnem 8,3 milliárdért az ETO Park létesítményének hat tételét, köztük a sporttelep és az edzőközpont résztulajdonjogát. 

 

Hétfőn  10 órakor járt le a határidő, s mivel az első napon tett licit óta nem érkezett új ajánlat a létesítményre, azt 8.272.240.000 forintért vásárolhatja meg az egyelőre ismeretlen vevő. 

 

„A vételi jogot elnyert licitálóval az eredményhirdetést követően, az elővásárlásra jogosultak nyilatkozatának beérkezésétől (illetve az utolsó elővásárlása jogosult nyilatkozattételi határidejének leteltétől) számított harminc napon belül a vevő költségére történik meg a szerződéskötés. A szerződéskötés határideje alatt a nyertessé nyilvánított licitálónak szerződéskötési kötelezettsége áll fenn, amelyet a licitáló a licit megtételével magára nézve kötelezőnek fogad el. A szerződéskötést megelőzően elővásárlásra jogosult megkeresése szükséges. Amennyiben az elővásárlási joggal rendelkezők egyike sem él ezzel a jogával, az értékesítő a szerződést a nyertes ajánlattevővel köti meg” – áll az árverési közleményben. 

Ezek alapján az árverést követően a szerződéskötésre még kis időt várni kell, azonban ha ez megtörténik, akár két héten belül birtokba veheti az ETO Parkot új tulajdonosa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában