Bajnoki

2021.12.06. 08:20

Női kosárlabda NB I - Kiküzdötte a két pontot a Sopron Basket

kisalfold.hu

DVTK–Sopron Basket 56–61 (13–11, 22–19, 16–15, 5–16)

Miskolc, NB I-es női mérkőzés, 400 néző. V.: Praksch, Frányó, Goda.

DVTK: Aho 5, Vorpahl 2, Hayes 11, Kiss A. 7/3, GREEN 12. Cs.: M. Jovanovic 10/6, Kányási 2, BERNÁTH 7/3. Edző: Völgyi Péter.

Sopron Basket: January, N. JOVANOVIC 9/3, Williams 7, Varga A. 4, HATÁR 21. Cs.: Fegyverneky 5/3, Brooks 9, Gaye 6. Edző: Gáspár Dávid.

Aho a Diósgyőrnek szerzett vezetést, Williams egyenlített. Kiss triplája után Határ villanásaival fordított a Sopron. Sorra adták el a labdákat a zöld-sárgák, a hazaiak Hayes vezetésével egy 6–0-val elléptek. A negyed Gaye büntetőivel és kétpontos Diósgyőr-vezetéssel zárult. Egységes csapatjátékkal és egy 9–2-es rohammal indítva a második etapot, kilenc ponttal ellépett a DVTK. Határ és Brooks révén „kapcsolt” a címvédő. A hazai Jovanovic második triplája egy újabb 9–2-es diósgyőri roham kezdetét jelentette, tíz pont fölé nőtt a különbség. A félidő hajrájában a soproni Jovanovic is beemelt egy hármast, öt pontra csökkentette ezzel hátrányát a szünetre a Sopron.A fordulás után is Határ tartotta versenyben a vendégeket, ám Green nem engedte közelebb a bajnokot. Brooks, majd Williams labdaszerzés utáni ziccerével és utóbbi egy büntetőjével egalizált a Sopron. A harmadik szakasz hajrájában Bernáth triplája egy 10–2-es hazai rohamot indított el, hatpontos előnnyel várhatta a negyedik negyedet a DVTK. Határ vezérletével egy 6–0-val egalizált a negyedik negyed elején a Sopron a ritmust vesztő Diósgyőr ellen. A szakasz közepén egymás hibáiból éltek a felek, 51–51-nél „befagyott” az eredményjelző. A holtponton Fegyverneky a Sopront lendítette át, fordítottak a zöld-sárgák és Brooks is villant. Több mint hét és fél perc után Green megszerezte a negyed első hazai kosarát, de a feszült végjátékban a Sopron már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Gáspár Dávid: – Abszolút látszik az a fejlődés és változás a DVTK játékán, ami most is megmutatkozott. Szoros mérkőzésre, nagy csatára készültünk, az is lett. A támadásvezetések jobban ülhettek volna, de a meccs nem erről szólt. Kijöttek azok a hiányosságaink, amelyeken dolgoznunk kell. Sokkal tudatosabban kell felépítenünk a támadójátékot. Ezeket edzéseken tudjuk megoldani. Az utóbbi időben ezzel volt problémánk, mely meg is látszódott. Attól függetlenül, hogy rengeteg dobás kimaradt, így is tudtunk nyerni, ami örömteli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában