Labdarúgás

2021.12.05. 08:31

NB II foci – Győzött az ETO Dorogon – videó

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában Dorogra látogatott a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol egy nagyon rossz talajú pályán, Vitális góljával győzni tudott, és elhozta a három pontot.

kisalfold.hu

Dorogi FC – WKW ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion. V.: Henyecz (Kovács G., Rózsa).

Dorogi FC: Mursits – Kárász, Dlusztus, Izing, Papp, Szerencsi (Csillag 81'), Lénárt (Lőrincz 46'), Hajdú (Barna 81'), Oldal (Nyíri 81'), Szabó L., Szedlár (Pálinkás 81'). Vezetőedző: Fenyvesi László.

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Csonka, Lipták, Forgács, Toma, Kiss M., Vitális, Vernes (Bacsa 85'), Priskin (Farkas B. 93'), Óvári (Szimcso 88'). Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Vitális (45’).

Kiállítva: Szabó L. (62’).

A klub összefoglalója

Irreális talajú, havas pályán találkoztak egymással a csapatok a dorogi Buzánszky Jenő stadionban. A két tizenhatos és a kezdőkör kivételével szinte az egész pályán állt a hó, így a labdát nagyon nehezen lehetett vezetni. Ez rá is nyomta a bélyegét a mérkőzésre, mindkét csapat sok hibával játszott, és a biztonságra törekedett. Az első lövésre a 28. percig kellett várni, ekkor Kiss M. egy lekészített labdát rúgott kapura tizennyolc méterről, ám Mursits magabiztosan védett. A 35. percben közel jártunk a gólhoz. Egy dorogi felszabadítás után Toma emelte vissza a labdát a kapu elé, ahol Vernest találta meg, támadónk egyből lőtt, a hazai hálóőr lábbal nagyot védett. Az első félidő legvégén megszereztük a vezetést! Priskin és Kovács K. játszott össze a jobb oldalon, majd utóbbi adott középre, ahol Vernes elé került a labda, aki Vitális elé tálalt, fiatal játékosunk pedig a jobb alsóba lőtt 0-1. A második játékrész első tíz percében a Dorog próbált a gyorsan egyenlíteni, de nem tudták feltörni a védelmünket. Ezután újra kiegyenlítődött a játék, ráadásul a 62. percben emberelőnybe kerültünk, miután Szabó L. megkapta második sárga lapját is. A hátralévő időben a Dorog mindent megtett az egyenlítésért, a 81. percben egyszerre négy helyen is frissített Fenyvesi László vezetőedző, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, így elhoztuk Dorogról a három pontot.

Klausz László: – Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, a pályának a háromnegyed része nem volt letakarítva, helyenkét hat-nyolc centis hó volt. Nagyon sok párharc volt a meccsen, de ezalkalommal a csapat jelesre vizsgázott ezen a téren, ugyanis ezekből sok labdát szereztünk, és egy átlövés góllal megnyertük a mérkőzést.

Előzetes

Dorogi FC–WKW ETO FC Győr

Dorog, Buzánszky-stadion, vasárnap, 13 óra. V.: Hanyecz.

Klausz László vezetőedző: – A Szeged elleni mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük, a második félidőben kontratámadásokból meglepett minket a vendégcsapat. Dorogon is hasonló stílusú ellenfélre számíthatunk, nekik is veszélyesek a kontráik, ráadásul hazai pályán kevés meccset veszítenek el. Régóta nem nyert idegenben az ETO a Dorog ellen, de úgy gondolom, ez ad olyan motivációt a játékosoknak, hogy elhozzuk a három pontot.

A forduló további programja, vasárnap: III. ker. TVE–Békéscsaba, Budaörs–Siófok, Szentlőrinc–Kecskemét, Tiszakécske–PMFC, 13.00; Ajka–Csákvár, Soroksár–Vasas, Haladás–Szolnok, Szeged–Nyíregyháza, 17.00; Budafok–DVTK, 18.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában