Sport

2021.11.09. 14:15

Testnevelés a pandémia után – Sportkonferenciát rendeztek Győrben

Jakabos Zsuzsanna is részt vett a konferencián. A győri városházán és a Bercsényi-iskolában tartott rendezvényre mintegy 150-en érkeztek az ország minden pontjáról.

kisalfold.hu

Testnevelés a pandémia után – kihívások a XXI. században címmel rendeztek Győrben országos módszertani sportkonferenciát a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Sportiskolák Országos Szövetsége és a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum szervezésében. A megnyitón Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a nemzet sportolója, korábbi köztársasági elnök a jelen kihívásaira tett intézkedésekre reagált: így az induló uszodai programra, a tárgyi és személyi feltételekre, benne a testnevelők szerepét és felelősségét kiemelve.

Szálasy László, a győri önkormányzat képviselője szerint Győr méltán lehet büszke sportbeli szerepére, eredményeire.

Prof. Hamar Pál, a testnevelési egyetem rektorhelyettese ösztönözte a hallgatóságot a kreatív mozgásformák kiépítésére az ország iskoláiban.

A konferenciára meghívást kaptak a Bercsényi-iskola tokiói olimpiát is megjárt volt tanítványai, így Jakabos Zsuzsanna úszó (szakképzésben edzői végzettséget szerzett) és Schatzl Nadine kézilabdázó (itt érettségizett). Mindketten beszéltek eddigi pályafutásukról, a jelen kihívásairól.

Az első napon elméleti elő­adások, a másodikon a házigazda Bercsényiben gyakorlati bemutatók tették teljessé a sportkonferenciát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában