Cselgáncs

2021.11.06. 19:26

Sipőcz Richárd, a győri Széchenyi Egyetem SE judósa ezüstérmet szerzett az U23-as Európa bajnokságon

MJSZ

Forrás: MJSZ

Fotó: Horváth György

A Ludovika Arénában zajló U23-as Európa-bajnokság második napján Sipőcz Richárd, nehézsúlyú címvédő magabiztos judóval szerezte meg a győzelmet, a grúz származású, osztrák színekben versenyző Borchashvili ellen. A Széchenyi Egyetem SE hatszoros korosztályos Európa-bajnoka ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, ahol az izraeli Kompaniez várt rá.

Ricsi a folytatásban is ellenállhatatlan volt, rövid idő alatt ipponnal lépett túl az izraeli judóson, majd látványos dobással győzte le a szlovák Fizelt. Gyimes Nikolett tanítványa pályafutásának nyolcadik Európa-bajnoki döntőjébe jutott be, a korábbi hétből hatot meg is nyert, legutóbb 2017-ben, még az ifik között fordult elő, hogy fel tudták tartóztatni.

Ezúttal az orosz Jendovickij vállalta a feladatot, hogy megpróbálkozik ezzel, és heroikus küzdelem végén sajnos sikerült is neki: a hosszabbítás harmadik percének végén le tudta dönteni magyar ellenfelét. A húsz esztendős Sipőcz Richárd pályafutásának nyolcadik utánpótlás Európa-bajnoki érmét szerezte meg, sorozatban harmadszor volt döntős az U23-as Európa-bajnokságokon. S még jövőre, sőt, azután is szerepelhet ebben a korosztályban...

„Szerettem volna megvédeni a címemet, de ez rendkívül nehéz, nyilván rajta van az emberen az esélyesség terhe. Ezt úgy érzem sikerült levetkőzni magamról. A legjobb formámat próbáltam meg kihozni magamból, sajnálom, hogy ez ennyire volt elég, de azért kár lenne most csalódottnak lenni. A döntőben a hitemmel nem volt gond, az állóképességemmel tisztában voltam, úgy éreztem jól osztom be, de tovább tartott a meccs, mint akartam, rendkívül elfáradtam. Minden erőmet minden indulásba beleadtam, egy-két mozzanat miatt fáj a szívem, ahol talán csak pár centi kellett volna. De ez most így sikerült” – mondta Sipőcz Richárd, aki az eredményhirdetés után átvehetett egy különdíjat is: tavaly az Európai Judo Szövetség őt választotta a kontinens legjobb junior férfi judósának.

Délelőtt szerepelt még Farkas Szilvia (78 kg, Győri AC), de ő nem tudott továbblépni a második körbe.
Fotó: Horváth György / MJSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában