fontos bajnoki

2021.11.17. 13:20

Női kézilabda NB I – Győri siker az FTC elleni rangadón – fotók

Az első félidőben egy rövid ideig öt góllal is vezetett az ETO, a félidő végére egyetlen gólra olvadt a győriek előnye. A második félidő végére sikerült ismét öttel ellépnie a győrieknek, innen a fővárosiak már nem tudtak visszajönni.

kisalfold.hu

Fotós: CSAPO BALAZS

 

Győri Audi ETO-Ferencváros 25-20 (13-12)

Percről percre

60. perc: Állva tapsol a publikum. A labda a győrieké Klujber hibája után. Martín 32 másodperccel a vége előtt időt kér. Ryu lövése a hálóban! 25-19. A Fradinak erre van még válasza, Behnke lövi a meccs utolsó gólját. 25-20.

59. perc: Nem jó Oftedal bejátszása Blohmhoz. Időt kér Elek Gábor, amikor 81 másodperc van még a meccsből. Leynaud védi Malestein lövését.

58. perc: Schatzl ejti a labdát a hálóba! 24-19. Bölk löketét kapja le a levegőből Leynaud.

57. perc: Leynaud védése után büntetőt lőhet Szöllősi-Zácsik. Leynaud lába alatt bemegy a hetes a kapuba. 23-19.

56. perc: Passzív az ETO-nál is a játék, a labda végül nem jut el a szélre Schatzlhoz.

55. perc: Lépéshiba passzívban Bölknél.

54. perc: Büntetőt lőhet az ETO. Hansen egyből bevágja! 23-18. Rég volt már, amikor öttel vezetett az Audi ETO, most újra öt az előny. Akkor gyorsan vissza tudott jönni a meccsbe a Ferencváros, vajon is képes lesz rá?

53. perc: Passzív ismét a vendégeknél. Grbic talpról próbálkozik, Leynaud magabiztosan védi a lapos lövést.

52. perc: Stolle lövése Leynaudról a kapuba perdül. Két győri is érkezik a kínaira, egymás kezéből kapják ki a labdát. A helyzet annyira furcsa, hogy a játékvezetők videón is megnézik. A Fradi jöhet.

51. perc: Grbic lő, a kapufa segít a győri kapusnak. Ryu első gólját lövi jobb szélről. 22-17.

50. perc: Messziről nagy gólt dob Bölk. 20-17. Hansen eredményes. 21-17.

49. perc: Most zártabban védekezik az ETO. Belemenés Stollénél. Blohm be tud fordulni, és ennek gól a vége! 20-16.

48. perc: Schatzl gólra váltja a ziccert. 18-15. Időkérés a vendégeknél. Grbic-gólra Brattset Dale-gól a válasz. 19-16.

47. perc: Brattset Dale lövését bravúrral védi Janurik. Brattset Dale remek blokkja után indulhat az ellentámadás.

46. perc: A Behnke által kiharcolt hetest Klujber lövi. A lövőcselre Solerg lecsücsül, de a lövést így is hárítani tudja.

45. perc: Grbic egyéni akciója gólt ér. Schatzl gyorsan válaszol góllal a gólra. 17-15.

44. perc: Most az ETO játszik passzívig, Lukácsra jön ki a figura, aki megint a kapufát találja el – ezúttal a felsőt.

43. perc: Labdát szerez Oftedal. Hansen bejátszását Brattset Dale lövi el, Janurik lábbal véd.

42. perc: Klujber lő passzívból, Leynaud véd. Hetes a túloldalon. Hansen büntetője jobbra megy, a kapus nem erre számít. 16-14.

41. perc: Hansen passzolja rossz helyre a labdát. Megint Leynaud véd, Szöllősi-Zácsik próbálkozott. Lukács ziccerben, de a kapufát találja el.

40. perc: Klujber lő a bal alsóba. 15-14.

39. perc: Kristiansen lövi a második győri gólt is a második félidőben. 15-13.

38. perc: A maratoni hosszúságú ferencvárosi támadás végén gól nincs, a kiállítás pedig letelt.

37. perc: Kristiansen betalál, ismét vezet az ETO. 14-13. Megint passzívig támadnak a vendégek, jó a védekezés, Schatzl indítása viszont pontatlan.

36. perc: Leynaud tolja kapu fölé Szöllősi-Zácsik lövését. Két percre kiáll Csiszár-Szekeres a játékból, Brattset Dalét rángatta meg. Tüntet a győri tábor, egy újabb kiállítást kérnek számon.

35. perc: A jó blokk kisegíti Leynaud-t. Brattset Dale lábát éri a labda a másik kapu előtt.

34. perc: Büntetőt lőhet az ETO. Kristiansen lövése Janurik lábáról perdül a kapufára.

33. perc: Labdát veszít az ETO – továbbra sincs gól a második félidőben. Szöllősi-Zácsik lövi az első gólt a játékrészben. 13-13.

32. perc: Gól a másik oldalon sincs, Brattset Dale lövését védi Janurik, a kipattanó után pedig a fehérmezesek éberebbek. Passzívban belemenés – így ér véget az FTC támadása.

31. perc: Itt a folytatás, mindkét csapatban maradt a kapus. Leynaud mindjárt egy nagy védéssel indít Szöllősi-Zácsik lövése után, a labda azonban marad a vendégknél. Klujber passzát leüfüleli Oftedal.

30. perc: Ryu lövését megfogja Janurik. Bölk lábát éri a passz, így nem tud egyenlíteni az FTC. Fodor találata nagyon kellett itt, a félidő végén. 13-11. Kisfaludy még a dudaszó előtt betalál, így egygólos előnnyel várhatjuk a folytatást. 13-12.

29. perc: Ryu ellen fújnak a játékvezetők. Szöllősi-Zácsik góljával egyetlen gólra olvad az ETO előnye. 12-11. Martín időt kér.

28. perc: Labdát veszít Ryu, gólt szerez ziccerből Márton. 12-10. Jó a fővárosiak blokkja. Márton lövését védi Leynaud.

27. perc: Klujber lövésénél a kapufa segíti ki Leynaud-t.

26. perc: Ryu újabb remek passza után Lukács lőhet, de csak a kapufát találja el. A kipattanó nincs a hazaiaknak.

25. perc: Szöllősi-Zácsik töri meg a Fradi gólcsendjét. 12-8. Támadóhiba Kristiansennél. Mázlis gólt szerez Márton. 12-9.

24. perc: Leynaud szenzációs! Bölk lövését is védi, aztán Ryu indít, Blohm pedig gólt szerez – ötre nő a hazai előny! 12-7.

23. perc: Leynaud védi Grib lövését. A gyors győri akció végén Nze Minko hibázik – pontatlan a passza a szélre.

22. perc: Ryu pazar passza után Blohm eredményes. 11-7.

21. perc: Kristiansen lövi a tizedik győri gólt. 10-7. Leynaud védi Bölk lövését, Ryu szedi össze a kipattanót.

20. perc: Hétméteres, de ezúttal Leynaud nyeri a csatát Malesteinnel szemben!

19. perc: Nze Minko helyzetben, de pontatlanul lő.

18. perc: Kristiansen talpról, test mellől lő, Janurik tehetetlen. 9-6. Szép gólt lő Klujber. 9-7.

17. perc: Szöllősi-Zácsik lövését védi Leynaud lábbal. Aztán újabb védés Grbic próbálkozása után – ezután már az ETO támadhat.

16. perc: Blohm kapja a labdát, befordul, gólt lő. 8-5. Viszonylag gyorsan jön a válasz Márton Grétától. 8-6. Nem jó Nze Minko bejátszása a beállónak.

15. perc: Oftedal gyors góljára időkéréssel válaszol Elek Gábor. 7-4. Nze Minko és Blohm a pályán a hazaiaknál. Malestein eredményes a jobb szélről. 7-5.

14. perc: Oftedal bejátszása nem jó a beállónak. Leynaud védi Grbic lövését.

13. perc: Labdát veszít az ETO, Lukács passza nem jó. Már passzívból lövi el a labdát Klujber, Leynaud védi a lövését.

12. perc: Malestein lövi az FTC újabb büntetőjét, Solberg jön a kapuba, védeni nem tud. 6-4.

11. perc: Lukács kap labdát a jobb szélen, és szerez újabb gólt emberelőnyből. 6-3.

10. perc: Schatzl góljával először vezet kettővel az ETO! 5-3. Passzívig játszik az FTC, Leynaud védi Bölk próbálkozását.

9. perc: Schatzl labdát szerez, vagyis azonnal nem tud egyenlíteni az FTC. Brattset Dalét viszi le a parkettára Malestein – két percre ő most kiszáll a játékból.

8. perc: Újabb győri kapufa, most Hansentől. Bölk kapu fölé lő. Lukács viszont pontosan céloz. 4-3.

7. perc: Jól működik a győriek nyitott védekezése, távolról lövi a fővárosiak egyenlítő gólját Grbic. 3-3.Brattset Dale ismét a kapufát találja el.

6. perc: Belemenés Stollénél. Brattset Dale a kapufát találja el.

5. perc: Sárga lap Bölknek. Hansen lövését oldalra üti ki Janurik. Passzívban már az ETO, Kristiansen lövi, talpról – Janurik beleér, de védeni nem tud. 3-2. Hansen kap sárgát a másik oldalon.

4. perc: Stolle szerzi az első akciógólt a meccsen. 2-2.

3. perc: Belülvédekezés a túloldalon: hetes jön ismét. Kristiansen harcolta ki, de ezúttal Hansen lövi: ugyanoda, ahova az elsőt is lőtte az ETO – a bal alsóba. 2-1.

2. perc: Hetes a másik oldalon is. Malestein a bal felsőbe lövi a labdát. 1-1.

1. perc: A vendégek kezdője: Janurik, Stolle, Behnke, Csiszár-Szekeres, Bölk, Márton és Malestein. Az ETO kapujában Leynaud, a két szélső Schatzl és Lukács, Brattset Dale a beálló, Oftedal irányít, Hansen és Kristiansen a két átlövő. A mérkőzést a zöldben játszó ETO kezdi, a fővárosiak fehérben. Brattset Dale harcol ki hetest, Kristiansen belövi, a büntetőre beálló Bíró nem tud hárítani. 1-0.

Még el sem kezdődött a csapatok bemutatása, már óriási volt a hangulat az Audi Arénában. Hogy pontosan hány nézője van a rangadónak, az csak a félidőben derül ki, de az biztos, hogy nagyon sokan vagyunk. A győri és a ferencvárosi drukkerek egymást túllicitálva készültek a kezdéshez.

Előzetes – Két jó formában lévő csapat találkozik egymással, mindegyik még hibátlan a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig vezetik a csoportjukat. Igaz, a népligetiek két döntetlent is játszottak már a legrangosabb európai kupasorozatban, ráadásul azért nehezebben nyerik a meccseiket. A győriek viszont gáláznak a BL-ben, többek között a tavalyi győztes norvég Viperst vagy a szintén Final Four-résztvevő orosz CSZKA Moszkvát is magabiztosan verték Ambros Martín tanítványai. A mai meccsen azonban nem lehet abból kiindulni, mi volt eddig.

A népligetiek rendre felszívják magukat a győriek ellen. Így tettek idén májusban is, amikor nem várt, kilencgólos győzelmet arattak a Népligetben, letaszítva ezzel a trónról a győri zöld-fehéreket, akik most nyilván szeretnének visszavágni és lépéselőnybe kerülni a bajnokságban. Persze ez sem garancia semmire, mert az előző kiírásban is biztos győri siker után idegenben fordult a kocka. A két gárda komoly terhelés alatt van, gyakorlatilag szerda-hétvége ritmusban játszik, és ez még úgy is erőltetett menet, hogy a győriek érdi vendégjátéka a közelmúltban elmaradt a hazaiak koronavírus-érintettsége miatt. Főleg úgy nem volt ez könnyítés, hogy a csapat elutazott a meccsre és csak a kezdés előtt derült ki, hogy nem játsszák le a hatvan percet.

A várakozásokról Stine Oftedal, a győriek norvég irányítója és Crina Pintea nyilatkozott:

 

A két csapat eddig 80 alkalommal találkozott egymással, ebből 47-szer a győriek győztek, az 5 döntetlen mellett 28-szor nyert a Fradi.

Adománygyűjtés

A győriek csatlakoztak a „Jó cselekedet a gyermekekért” jótékonysági akciósorozathoz. A klub a Bagolyvár Gyermekotthonnal közösen a mai mérkőzés alatt az állami gondozásban nevelkedő gyermekek részére szervez adománygyűjtést. Az arénában kijelölt helyeken várnak többek között új és jó állapotú, használt ruhákat, tisztálkodási szereket, sporteszközöket, kreatív kézműves-foglalkozás eszközeit, iskolaszereket, társasjátékokat, kirakókat, édességet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában