úszás

2021.11.03. 12:27

Jakabos Zsuzsanna ötödik 400 méter vegyesen

Jakabos Zsuzsanna ötödik lett 400 méter vegyesen a kazanyi rövid pályás úszó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

kisalfold.hu

A győriek 32 éves úszója holtversenyben az első idővel jutott a fináléba, 4:34.76 perces ideje alapján pedig tartalékolt a döntőre, ugyanis a több mint négy másodperccel erősebb idei legjobbját múlt pénteken úszta az ugyancsak kazanyi Világkupa-fordulóban.

Jakabos jól kezdett, a pillangó után az élen tempózott, a hátúszást követően pedig már egy másodperces előnye volt, azonban mellen hárman is megelőzték. A gyorsúszásra láthatóan elfáradt, így az ötödik helyre csúszott vissza, végül 4:32.68 perccel csapott a célba.

Az aranyérem a török Viktoriya Zeynep Günesé lett, aki 4:30.45 perccel diadalmaskodott. Második holtversenyben Anja Crevar (Szerbia) és Sara Franceschi (Olaszország).

Az esti programban még két magyar volt érdekelt: Milák Kristóf két, míg Szabó Szebasztián egy számban jutott fináléba az elődöntőkből. A 200 méter pillangó olimpiai bajnoka előbb 50 méter háton 23.50 másodperccel az éppen döntőt érő nyolcadik időt érte el, míg 100 méter pillangón nagyszerű hajrával, 49.71 másodperccel másodikként kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Utóbbi számban járt sikerrel Szabó is, aki 49.83 másodperccel ötödikként került a fináléba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában