labdarúgás nb I

2021.11.27. 19:14

Hiába játszott félidőn át emberelőnyben a Gyirmót, nem tudott a győri csapat pontot rabolni Fehérváron – galéria

A MOL Fehérvár FC több mint egy félidőn át emberhátrányban futballozva 3-2-re nyert a vendég Gyirmót ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

kisalfold.hu

GEPA-20211126-801-803-

Fotó: Domotor Csaba

  • A Fehérvár hazai pályán legyőzte a Gyirmótot a labdarúgó NB I 14. fordulójában, pedig több mint egy órán át emberhátrányban játszott.
  • A meccsen három tizenegyest is befújt a játékvezető, és mindháromból gól született.
  • Labdarúgás NB I – 14. FORDULÓ

    Mol Fehérvár FC–Gyirmót FC Győr 3–2

    Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, 1206 néző. Vezette: Farkas Ádám

    Gólszerzők: (Nikolics 10. – 11-esből, Kodro 49. – 11-esből, 84., ill. Varga B. 37. – 11-esből, 90+3.)

    Kiállítva: Muszliu (Fehérvár, 37.)

    Gyors fehérvári vezetés

    Hamar jött az első hazai lehetőség, Jevhen Makarenko húszméteres, ballábas lövése után a labda az egyik vendégvédőn megpattant, így az ellenkező sarok felé mozduló Hársfalvi Andrásnak vissza kellett vetődnie, hogy hárítani tudjon. Kapitális hiba után jutott előnyhöz a hazai csapat: hogy mire gondolhatott Varga Barnabás, amikor a szélről beadott labdába a feje fölött beleütött, senki sem tudhatja – érthetetlen volt a mozdulata. Nikolics Nemanja élt a lehetőséggel, kíméletlenül értékesítette a büntetőt, ami rögtön a mérkőzés elején nagyobb kockázatvállalásra ösztönözhette a Gyirmótot.

    Óriási esélyt kapott a Gyirmót

    Feljebb is lépett a gyirmóti csapat, a 20. percben Frane Ikic szabadrúgást követően fejjel egyenlített is (a Kisvárdának is ő fejelt gólt a hosszabbításban), de a partjelző lest jelzett és a döntés helyességét a VAR meg is erősítette. Mivel Vass Ádámék próbáltak többet kockáztatni, nagyobb terület nyílt a hazai játékosok előtt, más kérdés, hogy az előny megduplázásához nagyobb sebességre, több ritmusváltásra lett volna szükség. Aztán bekövetkezett, amire kevesen számítottak, bal oldali vendégtámadás végén a játékvezető a VAR-vizsgálat után büntetőt ítélt, a szabálytalankodó Viszar Muszliut kiállította, Varga Barnabás büntetőből pedig egyenlített. Nagy lehetőséghez jutott a Gyirmót, ekkor még nem lehetett tudni, él-e vele.

    Varga Barnabás pazar kapáslövéssel szépített a végén

    Emberhátrányban Szabics Imre támadót áldozott be védőért (Nikolics Nemanját váltotta Michael Lüftner), majd a fordulás után azonnal jött az újabb fordulat, Kenan Kodro elesett a büntetőterületen belül, a játékvezető a VAR segítségével újra büntetőt ítélt, és ismét megszerezték a vezetést a hazaiak. Ment előre a Gyirmót, csakhogy remek jobb oldali támadás végén Jevhen Makarenko ziccert hibázott, majd Michael Lüftner fejelte a kapu fölé a labdát – ez is hatalmas lehetőség volt. Akadt nagy helyzete a vendég együttesnek is, aztán Szegi Vince érdekes körülmények között elesett a tizenhatoson belül, ám a játékvezetőnél ez nem ért büntetőt. Dárdai Pál még eltalálta a kapufát, majd a hajrában Kenan Kodro pazar mozdulattal újabb gólt szerezve eldöntötte a három pont sorsát, Varga Barnabás a hosszabbítás végén hiába szépített – tudósított az Nso.hu.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában