jótékonysági árverés

2021.11.18. 11:20

Elhunyt téti tűzoltó: árveréssel segítik Józsa György családják a kollégák és barátok

Kollégái, barátai dedikált mezeket és egy focilabdát árvereznének el a nemrég fiatalon elhunyt téti tűzoltó, Józsa György családjának megsegítésére.

Szeitz Tibor

Licitre bocsátják az értékes sportrelikviákat, így segítve a volt kolléga és barát családját.  Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

A napokban beszámoltunk róla, a februárban tragikus hirtelenséggel, 41 éves korában elhunyt téti tűzoltó főtörzsőrmester, Józsa György feleségét és hétéves kisfiát a gyirmóti futballklub támogatta. A csapat pénzadománnyal – a vezetők, a szakmai stáb, valamint az élvonalbeli bajnokságban szereplő együttes 500.000 forintot gyűjtött össze – segítette Leventét és édesanyját.

A családot az egykori tűzoltó kollégái, barátai is szeretnék támogatni

„A nemrég szervezett tűzoltóbálra egy ismerős közreműködésével több felajánlás érkezett, többek között az ETO focicsapata és a kiváló kézilabdázó, Görbicz Anita is küldött egy-egy mezt. Mindegyik dedikálva van, a legendás tizenhármas trikót Anita írta alá, a focisták a válogatott labdarúgó, Priskin Tamás mezét látták el kézjegyükkel. A futballisták ezenfelül egy szintén aláírt focilabdát is felajánlottak Gyuri családja megsegítésére – meséli Goda Balázs, a szerencsétlenül járt Józsa György kollégája. – Bevallom, nem számítottam, számítottunk rá, hogy több klub, sportoló is jelentkezik majd. Nagyszerű tudni, hogy ők nemcsak a pályán alkotnak maradandót, de emberségből is jelesre vizsgáztak. Gyuri családja nevében is szeretném megköszönni nekik a mezeket és a labdát.”

Licitre bocsátják az értékes sportrelikviákat, így segítve a volt kolléga és barát családját. Fotó: Csapó Balázs

Ezeket eredetileg az említett bálon, tombolán akarták kisorsolni.

„Aztán meggondoltuk magunkat, mert biztosan vannak olyanok, akiknek sokat jelent egy-egy ilyen mez vagy labda. Emiatt inkább elárvereznénk ezeket, s a család megkapná az értük kapott összeget. A felajánlásokat Tét Város Tűzoltó Egyesületének Facebook-oldalán lehet majd megtenni. A licit indulhatna a mezeknél ötvenezer-, a labdánál huszonötezer forintról.”

Az egykori tűzoltó bajtársa azt reméli, sokan licitálnak majd és minél nagyobb összeg kerülhet a család számlájára.

„Gyuri nagyszerű tűzoltó és ember volt. Győrött volt állományban, de Téten önkéntesként is dolgozott. Ahogy arról a Kisalföld írt, kétszer is életet mentett a szabadnapjain. Egy alkalommal egy autóbaleset súlyos sérültjének segített, amíg a mentők oda nem érkeztek, egy másik esetnél pedig egy üzletben kezdte meg egy szívrohamot kapott vásárló újraélesztését. Mindkét esetben sikerült megmentenie a rászoruló életét, amire méltán lehetett büszke. Sajnos amikor februárban egy éjszaka ő is infarktust kapott, rajta már nem lehetett segíteni” – tette hozzá a korábbi jóbarát, kolléga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában