Technikás Gyuri

2021.10.14. 10:00

Visszatért a halál torkából a Fertődről indult Horváth György edző

Egykoron szebb napokat megélt labdarúgó – Fertődről indult a pályafutása, majd játszott a Rába ETO-ban, Dunaújvárosban, az SVSE-ben és az SSE-ben is – Horváth György (72). Az aktív után az edzői pályát választotta, végül UEFA A licences végzettséget szerzett.

Páder Vilmos

Az utóbbi időben nincs jóban Fortunával. Talán az állandó stressz, a megfelelési kényszer indította el benne a negatív egészségügyi folyamatokat. Nem gondolta, hogy idősödő korára a betegség lesz a legnagyobb ellenfele. Kezdődött egy nagy fokú agyvérzéssel, olyan rossz állapotban volt a szervezete, hogy az orvosok nem sok jóval biztatták szeretteit. Mivel nagy küzdő a mai napig is, sportos alkata szép lassan felépült és visszaállt a régi kerékvágásba – edzősködhetett tovább. Hangyaszorgalommal végezte munkáját, sikeresen dolgozott több egyesületnél.

Horváth Györgyöt súlyos baleset érte mostanában, de sportos szervezete leküzdötte a bajt. Fotó: Páder Vilmos

Bő négy hónappal ezelőtt aztán Technikás Gyurit (ahogy futballberkekben becézik) kerékpáros baleset érte: ennek során oly rosszul esett, hogy súlyos koponya-, kéz- és lábsérülést szenvedett. Tíz napig volt kómában, élet-halál között lebegett, majd a győri idegsebészeten sikeresen megműtötték. Hosszú rehabilitációs időszak után napról napra javult az állapota, de ismét elfordult tőle Fortuna. Az elmúlt hétvégén Győrbe készült családjával egy kontrollvizsgálatra, ám a lépcsőn megbotlott és magával rántotta a kíséretében lévő feleségét. Horváth György az egészséges vállára és kezére esett, kisebb zúzódásokkal megúszta, ám a feleségének letört egy csontdarab a térdkalácsáról, ezért műtét vált szükségessé, amit a napokban el is végeztek rajta.

Amikor takaros családi házukban felkerestük Horváth Györgyöt, tragikomikus kép fogadott bennünket: felesége felpolcolt lábbal feküdt, felnőtt fiuk keze gipszben volt, Gyuri „barátunk” pedig megtörten, fájdalmakkal telve panaszkodott. Akire számíthatnak a nagy bajban, az a lányuk, aki szintén nem sorolhatja magát a szerencsés emberek közé, viszont hálás a sorsnak és az orvosoknak, hogy húszéves kálváriája után segíthet szeretett családjának, és visszaadhat valamit abból, amit a szüleitől és a testvéreitől kapott az elmúlt időkben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában