Labdarúgás

2021.10.16. 07:41

NB II foci – Még ősszel előrelépne az ETO

Két hét után vasárnap folytatódik a Merkantil Bank Liga őszi idénye. Eddig tizenegy fordulót játszottak le ebből a szezonból, a WKW ETO FC Győr a 12. helyről várja a folytatást, ugyanonnan, ahol a tavalyi bajnokságot befejezte, pedig mindenki előrelépést várt a zöld-fehérektől.A mezőnyben négyen rúgtak több gólt az ETO-nál és tizenhárom csapat kapott kevesebbet.

Papp Győző

„Természetesen én sem vagyok elégedett a fiúk teljesítményével, de sokszor csak apróságokon múlt, hogy nem állunk a dobogó közelében – kezdi Hannich Péter sportigazgató, aki a nyáron új szakmai stábbal és alaposan átalakított játékoskerettel látott munkához. – Ha végignézzük a mérkőzéseinket, a tizenegyből tízen győzelmi esélyünk volt. A Siófok elleni találkozót nem számolom ide, mert az értékelhetetlen ebből a szempontból. A helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell, mert ha az eddigi őszi fordulókban jobban értékesítjük a ziccereinket, akkor most az ötödik-hatodik helyen állnánk a táblázaton. Persze tudom, a futballban nincs ha meg de, mégis erre kell hivatkoznom. Ezenkívül nem állt mellénk a szerencse sem. Tudnék példákat sorolni a kimaradt tizenegyestől a játékvezetői bakikig, ám nem akarom másban keresni a hibát. Tény az is, hogy több súlyos sérülés ért bennünket, játékosok estek ki hetekre, voltak, akik hosszabb időre. Cáfolom azt, hogy ennek köze lenne az edzésmunkához, hiszen mindegyik játékszituációban történt.”

Hannich Péter

Az ETO menedzsmentje és vélhetően Mányi József tulajdonos sem lehet elégedett a csapat eddigi produkciójával.

„Volt egy egyeztetésünk a klub tulajdonosával, ahol elmondta: ő is sokkal jobb szereplést várt tőlünk és nem elégedett a tizenkettedik hellyel, de látja a gyengébb teljesítmény okait is. Mondhatom, hogy a javuláshoz szükséges változásokban is egy hullámhosszon vagyunk.”

A szurkolók egy jelentős része azt várta, hogy az ígérthez képest eredménytelen szereplés után Klausz László vezetőedzőnek a kéthetes szünetben megköszönik a munkáját és helyette más szakemberrel folytatja az ETO.

Hannich Péter nem ért egyet ezekkel a véleményekkel.

„A szurkoló nyilván azt gondol, amit akar, ez a szíve joga. De az ETO-nál nincs edzőkérdés – mondja a sportigazgató. – Látom az edzéseket, így nyugodtan állíthatom, hogy Klausz László jó munkát végez a csapattal. A játékunk fel van építve, arról nem ő tehet, hogy a játékosok rossz százalékban értékesítik a helyzeteket. Fel sem merült bennem az edzőváltás, inkább az, hogy a télen játékosokat cserélünk a keretben, mert arra viszont szükség van ahhoz, hogy jobban szerepeljünk a bajnokságban.”

Az idei szezonból még kilenc forduló van hátra, ezekben lehet javítani a mérlegen.

„Mindenképpen ezen va-gyunk – teszi hozzá Hannich Péter sportigazgató. – Az elmúlt két hétben igyekeztünk orvosolni azokat a hibákat, amik akadályoztak bennünket a jobb szereplésben. Sokat dolgoztunk a helyzetek értékesítésének javításán, a klubon belüli tesztmérkőzések alapján sikerrel. Ezeken egyébként lehetőségünk volt még jobban megfigyelni azokat a fiataljainkat, akiket majd szeretnénk beépíteni az NB II-es csapatba. Több sérült játékosunk felépült, így vasárnap Szolnokon a győzelem igényével lépünk majd pályára.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában