Sport

2021.09.22. 16:09

Szívbaja után gyerekeket edz a volt válogatott focista Gyirmóton

Szívbetegsége miatt 33 évesen fejezte be pályafutását Koltai Tamás, az ETO és a Gyirmót 12-szeres magyar válogatott futballistája, aki tavaly májusban autóvezetés közben lett rosszul. Ma már 14 éves gyerekeket edz.

Szeitz Tibor

Tavaly májusban autóvezetés közben lett rosszul Koltai Tamás, az ETO és a Gyirmót korábbi válogatott labdarúgója. Szerencsére meg tudott állni és azonnal kórházba szállították. Akkor úgy nyilatkozott lapunknak, a halál árnyékából jött vissza, s szerencse, hogy viszonylag nyugalmi állapotban történt vele mindez, mert edzés vagy mérkőzés közben nagyobb tragédia is előfordulhatott volna.

Kiderült, veleszületett szívbetegsége okozta a bajt, s emiatt egyik napról a másikra abba kellett hagynia a futballt. Azt is elmondta, bár fontolgatja az edzősködést, egyelőre kicsit pihenni szeretne, tanulni, s a családi vállalkozásba segíte- ne be.Nos, a 12-szeres válogatott játékos sokáig nem bírta futball nélkül. Ma már a Gyirmót korosztályos csapatának az edzője.

„Közvetlenül a rosszullétem után több időt szerettem volna a családommal tölteni, kicsit mást csinálni, a megszokott mindennapos mókuskerékből kiszállni. Aztán Győrújfalun, ahol lakunk, megkértek, ha lenne kedvem, edzhetném a helyi klub gyerekeit. A tizenegy éveseket kaptam meg, s bevallom, olyan hatalmas impulzust kaptam tőlük, amit magam sem gondoltam. Öröm volt közöttük lenni, s megpróbálni átadni mindazt, amit egykor én kaptam az edzőimtől. Fantasztikus érzés volt látni, ahogy figyelnek rám, megbíznak bennem. Megszerettem az edzősködést, s természetesen ott ragadtam a pályán”

– mesélte Koltai, aki azért nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer majd felnőttcsapatot irányítson.

„Áprilisban komoly ajánlattal kerestek meg a gyirmótiak, amit el is fogadtam. Tetszik a koncepció, amit a klubnál alkalmaznak, ahol tizennégy éves gyerekeket edzek, s mivel tehetségközpont, eggyel magasabb szintre kerültem. Bár játékosként sok a tapasztalatom, az edzősködés más szakma, még sokat kell tanulnom. Folyamatosan végzem a tanfolyamokat, szeretnék eljutni a legmagasabb szintig. Nem zárom ki a lehetőségét, de a közeljövőben még nem akarok felnőttekkel dolgozni, maradnék a fiatalok mellett.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában