bajnokok ligája

2021.09.11. 06:57

Női kézilabda BL – Győri Audi ETO-Vipers 35-29 + Fotók

A meccs elején elhúzott a Vipers, aztán az ETO megfordította a mérkőzést, és magabiztosan verte a BL-címvédőt.

kisalfold.hu

Fotós: NAGYGABOR

Győri Audi ETO-Vipers

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 35-29-re legyőzte a címvédő norvég Vipers Kristiansand csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton.

Az ETO rekordot jelentő, 58 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban ötven győzelem és nyolc döntetlen a mérleg. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 35-29 (17-13)

lövések/gólok: 50/35, illetve 49/29

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 4/2

kiállítások: 4, illetve 10 perc

Percről percre

60. perc: Lerohanásból szerez újabb gólt Debelic. 34-29. Ogonovszky hétméteresének örül az Aréna a végén. 35-29. Vége a mérkőzésnek, köszönjük a figyelmet.

59. perc: Debelic ismét betalál. 34-27. Ryu hát mögötti passza nem jó. Emberhátrányban fejezi be a meccset az ETO, Háfrát küldik ki. Hetesből farag a hátrányon Jerábková. 34-28.

58. perc: Ogonovszky távoli próbálkozását védi Lunde. Solberg elképesztő formában véd ma: Tomac lövését fogja meg.

57. perc: Debelic kozmetikázza egy kicsit az eredményt. 34-26.

56. perc: Fodort gázolja el Pena és Jerábková, előbbit kiküldik két percre. Ryu betalál. 34-25.

55. perc: Martín kér most időt. Fodor gólt szerez. 32-25. Aztán labdaszerzés után újabb Fodor-gól jön. 33-25.

54. perc: Lunde takarít egy kicsit, aztán megfogja Ryu hetesét. Dahl a 12. gólját lövi. 31-25.

53. perc: Passzívban a Vipers, jobbszélsőből jön a gól Dahlumtól. 31-24. Pintea betalál, de nem adják meg, mert a vonalon állt. Az ETO viszont büntetőt lőhet.

52. perc: Ryu a rövid felsőbe lövi a labdát jobbátlövőből. 31-23.

51. perc: Dahl lövése a blokkról a kapuba pattan. 30-23. Ryu is játéklehetőséget kap a hazai oldalon. Andersent állítják ki két percre.

50. perc: Solberg lábbal védi Dahl lövést. A győri támadásba hiba csúszik.

49. perc: Lukács hatodik gólját a rövidre lövi. 29-22. Újabb remek győri védekezés után Lukács a saját térfeléről lő gólt az üres kapuba. 30-22. Nem meglepő az újabb norvég időkérés.

48. perc: Mørk utólag kiállítást kap. Hansen hetesből növeli hat gólra az ETO előnyét. 28-22. Debelic hagy helyzetben nem találja el a kaput.

46. perc: Mørk passza nem jó. Despotovic megszerzi első gólját a BL-ben győri színekben. 26-22. Időkérés a vendégeknél. Schatzl avatja fel góllal a norvég kapuba az imént beállt egykori győrit, Lundét. 27-22.

45. perc: Despotovic remek védekezése után Solberg hajítja a labdát az üresen álló kapuba. 25-22.

44. perc: Jól védekezik a győri együttes, lövésig sem jut a Vipers. Kristiansen passza nem jut el a szélsőhöz.

43. perc: Labdát veszít az ETO, Knedlikova értékesíti a ziccert, és kiállítják róla Oftedalt. 24-22. Kiállítás a másik oldalon is, Dahlt kapja lerántásért. Kristiansen pedig hetes lőhet. A büntető azonban kimarad, Pedersen védeni tud.

42. perc: Kristiansen lövése a kapufáról a kapusra, onnan pedig kapuba pattan. 24-20. Solberg véd, de a kipattanó Debelicé, és a gól is az övé. 24-21.

41. perc: Háromszor is szerencséje van a norvég csapatnak, így tud gólt szerezni Knedlikova. 23-20.

40. perc: Pintea lövését ezúttal védi Pedersen. Andersen eredményes a másik oldalon. 23-19.

39. perc: Pintea találatára Dahl válaszol. 23-18.

38. perc: Az egyik oldalon Mørk, a másikon Hansen hibázik támadásban.

37. perc: Lukács szerez gólt. 22-17.

36. perc: Dahl hetesből eredményes. 21-17.

35. perc: Lépéshiba Dahlnál. Hansen nagy gólt dob. 21-16.

34. perc: Pintea a harmadik gólját szerzi. 20-15. Yttereng első góljának örülhetnek a vendégek. 20-16.

33. perc: Dahl eredményes. 19-15.

32. perc: Lukács betalál. 18-13. Dahl góljára Lukács válaszol góllal. 19-14.

31. perc: Elrontják a bejátszást a norvég csapat játékosai az első támadás végén a második félidőben.

30. perc: Mørk sem tud gólt lőni hetesből Solbergnek. Hétméterest lőhet Kristiansen, Pinteáról kiállítják Debelicet. Kristiansen büntet, négygólos előnnyel vonulhat a szünetre az ETO. 17-13.

29. perc: Háfra lövése kimarad.

28. perc: Végre összejön a gól Kristiansennek! 16-13. Jerábková pattintja a kapufára a labdát.

27. perc: Solberg megfogja Gulldén hetesét. Kristiansen megint a kapufát találja el, de marad a győrieknél a labda.

26. perc: Schatzl emelése gólt ér. 15-13.

25. perc: Passzívból szerez gólt remek egyéni akció után. 14-13. Pena elrontja.

24. perc: Háfra veszi be Pedersen kapuját. 13-13. Yttereng a hatoson belül fut át.

23. perc: Norvég hetes, Pena belövi. 12-13.

22. perc: Háfrát ütközi le Dahl, aztán gólt szerez. 11-12. A szurkolóknak nem tetszik, hogy nem volt sípszó. Háfra egyenlít gyorsan. 12-12.

21. perc: Pena ejti a labdát a kapuba. 10-11. Lukácstól jön ismét az egyenlítés. 11-11.

20. perc: Lukács csipkézi ki jobbról a hosszú felsőt. 10-10.

19. perc: Schatzl egyenlít ezúttal. 9-9. Dahl a jobb alsóba lő. 9-10.

18. perc: Hansen ismétel és egyenlít. 8-8. Knedlikova révén azonban ismét vezet a Vipers. 8-9.

17. perc: Hansen beállóból eredményes. Igen, Hansen, beállóból! Nem mellesleg emberhátrányból. 7-8. Andersen lövését is fogja Solberg. Letelik a kiállítás, Hansen marad beállóban, Despotovic most a balátlövő.

16. perc: Oftedal lövését lábbal védi Pedersen. Solberg védi Mørk lövését.

15. perc: Pena lövését a kapufára tolja Solberg, Andersen a kipattanót belövi, Kristiansent pedig kiállítják. 6-8.

14. perc: Vipers-időkérés. Solberg védése után egy gólra zárkózik az ETO, Pintea tud befordulni Oftedal passzát követően. 6-7.

13. perc: Keményebben védekezik az ETO, ezzel most nem tud mit kezdeni a Vipers. Dahl a kapufát találja el, a kipattanó után Schaztl eredményes. 5-7.

12. perc: Tisztán kap labdát Lukács, de inkább nem lő a szélről, hanem Pinteának passzol. Pintea első gólját szerzi. 4-7.

11. perc: Dahl elkapta a fonalat: negyedszer eredményes. 3-7. Nem jó Oftedal bejátszása Pinteának. Hansen most jól lép ki Dahlra. Passzívből lő Mørk, Solberg véd.

10. perc: Yttereng a hatoson belül állva kapja a labdát, támadhat az ETO... de csak időkérés után. Hansen megint a kapufát találja el. Gulldén lövése nem jó, Oftedal a gyors akció végén a kapuba lő. 3-6.

9. perc: Mørk lövése most pontatlannak bizonyul. Fodor megint nem tud túljárni Pedersen eszén.

8. perc: Dahl megint gólt szerez. 1-6. Oftedal szépít. 2-6. Megvan a labda, de Kristiansennek nem jó Oftedal passza.

7. perc: Kristiansen lövését is védi Pedersen. Oftedal lövése elmegy a kapu mellett.

6. perc: Dahl talál ismét a kapuba. 1-4. Fodor lövését védi Pedersen. Mørk gólt szerez. 1-5.

5. perc: Hiba Hansennél. Dahl eredményes. 1-3. Hansen passza nem jut el Fodorhoz.

4. perc: Mørk egyenlít. 1-1. Fodor lövése nem jó, Knedlikova lövését védi Solberg. Nem sokkal később összejön az egykori győri szélsőnek a gól. 1-2.

3. perc: Győri találat a meccs első gólja, Oftedal szerez igazi oftedalos gólt: utat talál a védők között. 1-0.

2. perc: Solberg védi Mørk lövését.

1. perc: A zöldben játszó ETO kezdi a mérkőzést. Fehérben a norvégok. Hansen a kapufát találja el az első támadás végén.

Előzetes – Az előző idényben BL-bronz- érmes győrieknek nem lesz könnyű dolguk a rajton, ugyanis a csoportkör első fordulójában, szombaton 18 órakor a címvédő norvég Viperst fogadják az Audi-arénában. A riválist többek között Tomori Zsuzsanna, Nerea Pena, Nora Mörk, Katrine Lunde, Isabelle Gulldén és Heidi Löke is erősíti. A magyar együttesből Kari Brattset Dale, Estelle Nze Minko, Linn Blohm és valószínűleg Faluvégi Dorottya is hiányzik majd sérülés miatt, várhatóan bemutatkozhat azonban a dél-koreai Rju Eun Hi.

Az ETO rekordot jelentő, 57 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 49 győzelem és nyolc döntetlen a mérleg (a statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele).

„Nehéz mérkőzés előtt állunk, de mindent megteszünk a győzelemért. Azzal nem érdemes foglalkozni, hogy kevés időnk volt, mert az olimpia miatt ez sok csapatra, így a Vipersre is érvényes. A Siófok elleni bajnoki nyitányon a támadójátékkal nem volt gond, a védekezés azonban még nem az elvárt színvonalú volt. Ezen a téren még sokat kell dolgoznunk” – mondta Ambros Martín, a győriek vezetőedzője.

Az EHF szezon előtti rangsorában a Vipers a második, a CSZKA Moszkva a harmadik, a Rosztov-Don a negyedik, az FTC pedig az ötödik. Összesen 132 mérkőzést rendeznek a BL-idényben, a február 20-án záruló csoportkör végén mindkét nyolcasból az első hat helyezett jut a rájátszásba, amelynek első fordulójában nem kell pályára lépniük a csoportok első és második helyezettjeinek, ők automatikusan a negyeddöntőbe kerülnek.

A nyolc közé jutásért március 6. és 14. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseit április 3. és 11. között, a négyes döntőt pedig június 4–5-én Budapesten rendezik. A mezőnyben 12 nemzet képviselteti magát, és egyetlen újonc van, a török bajnok Kastamonu Belediyesi.

A csoportbeosztás

A csoport: FTC, Brest Bretagne (francia), Buducnost Podgorica (montenegrói), CSM Bucuresti (román), Dortmund (német), Rosztov-Don (orosz), Esbjerg (dán), Podravka (horvát).

B csoport: Audi-ETO, CSZKA Moszkva (orosz), Vipers Kristiansand (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Odense (dán), Metz (francia), Kastamonu Belediyesi (török), Sävehof (svéd).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában