Közösen egy csónakban

2021.08.19. 14:46

Újra a sport lesz a Voluta főszereplője, idén ingyenes a nevezés

Augusztus 28-án rendezik meg a versenyt.

kisalfold.hu

A Közösen egy csónakban című, határon átnyúló projekt keretében augusztus 28-án megrendezik az Interreg Voluta sárkányhajó- versenyt, amelyre idén ingyenes a nevezés. Az Interreg V-A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program részeként a szlovákiai KCK Somorja Vízisport Egyesülettel szervez közös rendezvényt a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület.

– A helyi és környékbeli sárkányhajócsapatok bevonásával szeretnénk erősíteni a Mosonmagyaróvár és Somorja közötti kapcsolatot, lehetőség nyílik például arra, hogy a különböző generációk jobban megismerjék egymást – nyilatkozta lapunknak Pollhammer Jenő, az MVSE elnöke.

A projekt keretében az MVSE öt kétszemélyes túrakajakkal és öt négyszemélyes túrakenuval gazdagodott, és persze a hozzá tartozó evezőlapátokkal és mentőmellényekkel, a szlovákiai oldalon pedig egy tízszemélyes, felfújható kenu és egy kétszemélyes túrakajak erősíti a mezőnyt.

– Tavaly két vízi túrát rendezett az MVSE a Mosoni-Dunán és az Öreg-Dunán. Idén a szlovákiai részeket lehetett a vízen felfedezni – mondta Pollhammer Jenő.

Az MVSE várja a csapatok jelentkezését az idei Volutára, amely a projekt méltó zárása lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában