Labdarúgás

2021.08.04. 19:47

U19-es rangadó Győrben – három góllal vertük a szlovákokat – sok-sok fotó a magyar győzelemről

Az októberi, hazai EB-selejtezőkre készülő magyar U19-es válogatott edzőtáborozást követően Győrben játszott felkészülési mérkőzést. Legjobbjaink simán győztek északi szomszédunk ellen.

Németh Richárd

2021.08.04. U19 Magyar válogatott, Magyarország Szlovákia mérkőzés, Győr, ETO park, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Fotó: CSAPO BALAZS

Magyarország U19–Szlovákia U19 3–0 (1–0)

Győr, ETO Park, 200 néző. V.: Görög.

Magyarország U19: Pataki (Molnár Zs., 67.) – Pekár (Alaxai, 58.), Debreceni, Török K. – Fodor P. (Pintér D., 67.), Bényei (Nagy O., 75.), Sztojka (Farkas B., 58.), Biben (Nagy S., 67.), Benczeinleitner (Horváth R., 66.) – Németh D. (Redzic, 67.), Szendrei (Kerezsi, 58.). Szövetségi edző: Tímár Krisztián.

Szlovákia U19: Danko (Horváth A., 46.) – Luka, Szalma, Magda (Cerven, 59.) – Kopásek, Gajdos (Spácil, 57.), Holly, Mazanovsky (Sikula, 59.) – Kotlár (Urgela, 46.), Sliacky (Slivka, 76.), Griger (Tomik, 46.). Szövetségi edző: Albert Rusnák.

Gsz.: Szendrei (20.), Biben (65.), Redzic (79.).

20. perc: Németh D. szerzett labdát a szlovák tizenhatosnál, középre passzolt, az érkező Szendrei rosszul vette át a labdát, de a térdéről a kapuba pattant a labda. 1–0.

65. perc: Egy kontratámadás végén középre ívelt labdát Kerezsi lőtt a keresztlécre, a kipattanóra azonban érkezett Biben és a kapuba stukkolta a labdát. 2–0.

79. perc: Kerezsit ugratták ki a bal szélen, aki megkerülte védőjét, középre passzolt, ladáját pedig az érkező Redzic 6 méterről a kapuba vágta. 3–0.

Jó ritmusban kezdődött a találkozó, mindkét csapat nagy elánnal vetette bele magát a meccsbe. Kezdetben többet volt a labda az ellenfélnél, az 5. és a 7. percben mégis a magyar csapat került helyzetbe Szendrei révén. A 20. percben aztán megszerezte a vezetést a magyar csapat. Az első szlovák helyzetre a 24. percig kellett várni, majd három perccel később ismét egy Sliacky próbálkozást hárított Pataki. A fordulást követően közel álltak a vendégek az egyenlítéshez: Debreceni gyenge passzát követően Sliacky találta el a kapufát. Bő egy óra eltelrével a magyar válogatott megduplázta előnyét, sőt, a csereként beállt Redzic révén három gólosra növelte azt, így végül hajtós meccsen, megérdemelten győzte le Szlovákiát.

Tímár Krisztián: – Örülök, hogy végre az U19-es korosztállyal is tudtunk mérkőzést játszani. Nagyon jól szolgálta ez a találkozó a felkészülésünket az októberi EB-selejtezőkre, több játékost is ki tudtam próbálni a magyar bajnokságból. Az első félidőben hosszúnak találtam a csapatot, a két csatár és a többi csapatrész között nem volt meg annyira az összhang, nem vártuk meg az edzőtáborban begyakorolt presszing jeleket, ezt a félidőben próbáltuk javítani, így kicsit a középső zónás védekezésünk több lett, így hatékonyabban tudtunk átmenni védekezésből támadásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában