Örömfutás Bősárkányban

2021.07.21. 19:15

Körözd le a sárkányt – I. Sárkány Maraton a Hanságban

2021. Augusztus 20-án többszázan gyűlnek majd össze egy igazi örömfutásra, az első Sárkány Maratonon, Bősárkány településen, hogy a Hanság lankáin fussák le az 5-10-21 vagy maratoni távukat.

kisalfold.hu

A 2022-ben 800 éves születésnapját ünneplő település jövő évi egész éves rendezvénysorozatának sportos előrendezvénye lesz az Augusztus 20-án megrendezésre kerülő maratoni futás, ahol kicsik és nagyok négy távon mérettethetik meg magukat a Hanságban.

A Bősárkányból Acsalag érintésével a Hanságon át, a Rábca és a Szávíz-tó mellett húzódó verseny a 21 km-es és a maratoni távon érinti majd Rábcakapi települést is.

A verseny során a futók megcsodálhatják a Hanság egyedülálló természeti környezetét, láthatunk hatalmas nyuszikat, őzikéket, de fényt deríthetünk Nyirkai-Hany titkára is.

„A bősárkányi Polgármesteri Hivatal, és dolgozói nagy örömmel állnak be egy ilyen kezdeményezés mögé. A település 2022-ben ünnepli 800 éves évfordulóját, melyet egy egészéves rendezvénysorozattal fogunk megünnepelni. Ennek egy előrendezvénye, előfutára ez a maratoni verseny. Büszkeséggel tölt el, hogy helyet és terepet adhatunk ennek a kezdeményezésnek.” – tette hozzá Szalay Imre, Bősárkány polgármestere.

5, 10, 21, és 42 km-es távon várják a szervezők a futás szerelmeseit, de a kisebbek sem fognak unatkozni, hiszen ők találhatnak maguknak elfoglaltságot, amíg a szülők futnak.

A futóversenyre jelentkezni a következő linken, és a nevezési díj befizetésével lehet.

Ezek is érdekelhetik