Münchenből jelentkezünk

2021.06.23. 07:04

Foci-EB – Német-magyar meccs: szurkolók érkeztek Hegyeshalomból Münchenbe, Győrben is drukkoltak + fotók, videók a helyszínről

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán abban a tudatban léphet pályára Németország vendégeként a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, hogy ha meglepetést okozva legyőzi esélyesebb riválisát, akkor biztosan nyolcaddöntőbe jut.

kisalfold.hu

Soproni szurkolás

 

A második magyar gólnál a Puskás-Arénában is ünnepeltek a szurkolók

21.45 – Győrben is szurkoltak a magyar válogatottnak – fotók

 

18.05 – A magyar tábor gyülekezőhelyére nagyjából húsz német tüntető érkezett szivárványos zászlókkal. A provokátorok a rendőrsorfal mögül mutogattak és hergelték a szurkolókat.

17.45 – Magyar szurkolók Münchenben

17.05 – München – Már hangolnak a szurkolók az esti mérkőzésre és hamarosan elindul a tábor az Allianz Arénába – közölte kollégánk a helyszínről.

15.00 – Kollégánk, Németh Richárd Münchenből jelentkezett a mérkőzés előtt

14.45 – Győr-Moson-Sopron megyéből is érkeztek szurkolók: a Strobl-testvérek Hegyeshalomból érkeztek szurkolni a bajor fővárosba.

13.30 - Kora délutántól a müncheni Wiener Platznál gyülekeznek a magyar szurkolók, akik innen indulnak majd a 21 órakor kezdődő Németország-Magyarország találkozóra. Az Allianz Arénába 14.500 főt engednek majd be este és nagyjából 3000 magyar szimpatizánst várnak. A tér környékén és a híres Hofbuäu Sörözőben már több magyart is lehetett látni. A hangulat egyelőre békés, de nagy a rendőri készültség. A szurkolói portálokon terjedő információk alapján a város több pontján folyamatosan igazoltatják a magyar drukkereket.

8.10 – Nemzeti színekbe öltözik Győr

Kollégánk videókkal, fotókkal jelentkezik Münchenből

Várjuk olvasóink fotóit is: [email protected]

Előzetes – Rossi: az eddigieknél is jobb teljesítmény kell a németek legyőzéséhez

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint még annál is jobb teljesítmény kell a német csapat legyőzéséhez a magyar válogatottól, mint amit a címvédő portugálok és a világbajnok franciák ellen mutatott a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

„A portugálok ellen a 3-0-s vereség ellenére jól játszottunk, a franciák elleni összecsapásra fejlődtünk, ezért sikerült 1-1-et elérnünk, de most még többet kell nyújtani” – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki azonban arra felhívta a figyelmet, hogy okosan kell majd futballozni, mert „ha végig támadna a magyar csapat, akkor hatot kapna”.

Rossi az MTI kérdésére kifejtette, korábban sokan megkérdőjelezték a válogatott fizikai felkészültségét, de amióta ő a kapitány, a csapata beleáll az egy az egy elleni párharcokba és ennek is köszönhető, hogy versenyre kelt ebben a tekintetben a világ legjobb együtteseivel, sőt, talán felül is múlta.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Holnap derül ki” – válaszolt Rossi arra, hogy ez megismételhető-e kilenc napon belül harmadszor. „Mi olaszok, tankoknak hívjuk a németeket, akikben megvan a kellő kvalitás is. Nagyon nehéz dolgunk lesz, taktikailag hibátlanul kell futballoznunk”.

Az 56 éves tréner szerint van joguk hinni a továbbjutásban, hogy meg tudják csinálni ezt a bravúrt, mert tanítványai megdolgoztak érte azzal, hogy versenyben vannak még. Úgy vélte, éppen ezért meg is kell próbálni a győzelmet kicsikarni, de hozzátette, ugyanazt a hozzáállást várja a játékosoktól, mint amit eddig mutattak, mert akkor ők mindent megtettek, az eredmény pedig már szerencsén és nüanszokon is múlhat.

Rossi a stadion szivárványszínű festésére vonatkozó kérdésekre úgy reagált, az öltözőben nem foglalkoznak politikával annak ellenére sem, hogy mindannyian olyan emberek, akik kellőképpen érzékenyek a társadalmi problémákra.

Gulácsi Péter ezt megerősítette azzal, hogy – megfogalmazása szerint – mindenki tudja, mi a véleménye a világról, de futballistaként csakis a találkozóra koncentrál, mert a keretből mindenki tudja, mekkora lehetőség előtt állnak.

„Különleges mérkőzés lesz számomra, mert a Bundesligából kiválóan ismerem az ellenfél játékosait. Persze az előző kettő is az volt, a hazai közönség miatt” – fogalmazott a magyar válogatott kezdő kapusa, aki kollégáját, Manuel Neuert az elmúlt évtized legjobbjának nevezte a posztján. „Persze egy meccsen lehet jobb teljesítményt nyújtani nála és nekem is ez a célom”.

Az RB Leipzig hálóőre szerint Thomas Müller kiesése nem hátrány a magyarok számára, de ettől nem lesz könnyebb dolguk. Felidézte az Allianz Arénához fűződő emlékeit, ugyanis a klubcsapatával többször is pontot szerzett már a müncheni létesítményben, de győznie még nem sikerült, így most ezt szeretné „pótolni”.

A szerdán 21 órakor kezdődő német-magyar találkozó mindkét fél számára sorsdöntő, a magyaroknak győzniük kell a továbbjutáshoz, míg a hazaiaknak a döntetlen is elég.

A magyar válogatottnak a saját kezében a sorsa

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán abban a tudatban léphet pályára Németország vendégeként a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, hogy ha meglepetést okozva legyőzi esélyesebb riválisát, akkor biztosan nyolcaddöntőbe jut.

A magyarok sikerük esetén – éppen a németeket megelőzve – legalább a harmadik helyen zárnának az F csoportban, a négy pontjuk pedig mindenképpen elég lenne a továbbjutáshoz, mivel a három befejeződött csoportból kettőben hárompontos a harmadik. Papíron ugyanakkor a második hely is elérhető, ehhez a magyar győzelmen túl a címvédő portugálok vereségére lenne szükség a Puskás Arénában, a világbajnok franciákkal szemben.

A németek számára sem tét nélküli az összecsapás: a döntetlen mindenképpen nyolcaddöntős szereplést érne számukra, győzelemmel csoportelsők is lehetnek, viszont vereséggel kiszolgáltatottá válna a helyzetük, mert ha közben a portugálok pontot szereznének a franciák ellen, akkor Joachim Löw együttese csoportutolsóként kiesne.

„A portugálok elleni győzelem megérdemelt volt, amivel megérkeztünk a tornára, de a magyarok elleni mérkőzés nehezebb lehet, mert nem nyílnak ki annyira” – fogalmazott a németek Eb után távozó szakvezetője, aki nem aggódik, hogy csapata vereséggel rajtolt, mert szerinte ritkán ér a csúcsra olyan gárda, amelyik a csoportkörben villog. „A magyar csapat ellen ott kell folytatnunk, ahol a portugálok ellen abbahagytuk” – tette hozzá.

Magyar szempontból az egyik legfőbb kérdés, hogy mennyit vett ki a nemzeti együttes tagjaiból az előző két mérkőzés, amelyen rengeteget futva fizikálisan nemhogy felvették a versenyt a jobb képességű ellenfelekkel szemben, még felül is múlták őket ezen a téren. Marco Rossi szövetségi kapitány ráadásul egy kivételtől eltekintve – Nego Loic váltotta Lovrencsics Gergőt – ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára a portugálok és a franciák ellen is, és valószínűsíthetően ezúttal sem lesz sok változtatás. A jó eredmény elérésére akkor lehet esélye a magyaroknak, ha fizikálisan a harmadik meccset is végig bírják a játékosok. Kiváltképpen igaz ez annak fényében, hogy a németeknek két szélvészgyors szélsője van Joshua Kimmich és Robin Gosens személyében.

Emellett legalább ugyanennyire fontos, hogy a védelem szervezettsége hasonlóan jó legyen, mint az előző két meccsen, illetve a támadások esetében a kontráknál szükség lesz a gyors és pontos passzokra, valamint Sallai Roland kreativitására. Ami viszont nehézséget okozhat, hogy ezúttal nem űzi-hajtja majd 50 ezer magyar drukker a válogatottat, mint a Puskás Arénában. Ezúttal idegenben kell helytállnia úgy, hogy a Münchenben engedélyezett 14 ezer néző többsége német lesz.

Mindkét együttesnél egy-egy támadó sérülése boríthatja fel az edzők elképzelését: a németeknél Thomas Müller szereplése térdproblémák miatt kérdéses, míg a magyaroknál a csapatkapitány Szalai Ádám agyrázkódás után lábadozik. Utóbbinál ugyanakkor minden vizsgálat negatív eredményt hozott, így vélhetően bevethető lesz.

A találkozó szerdán 21 órakor kezdődik a müncheni Allianz Arénában, a játékvezető az az orosz Szergej Karaszjov lesz, aki az előző Eb-n az 1-1-gyel zárult magyar-izlandi meccsen fújta a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában