euro2020

2021.06.19. 07:22

Foci-EB – Döntetlen a világbajnok ellen – Budapestről és Mosonmagyaróvárról jelentkezünk – Fotók, videók

A magyar válogatott fergeteges hangulatú mérkőzésen, nagyszerű játékkal, teljesen megérdemelten szerzett pontot a világbajnok Franciaország ellen.

kisalfold.hu

Fiola Attila (j) és a francia Benjamin Pavard a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én.MTI/EPA/POOL/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A mosonmagyaróvári Flesch Központ előtti EB teraszról is sokan kísérték végig kivetítőn keresztül a Magyarország-Franciaország focimeccset szombaton délután jó hangulatban.

 

Magyarország–Franciaország 1–1 (1–0)

Budapest, Puskás Aréna, 59.000 néző. V.: Oliver (angol)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Négo, Kleinheisler (Lovrencsics, 84.), Nagy Á., Schäfer (Cseri, 75.), Fiola – Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba (Tolisso, 76.), Kanté, Rabiot (O. Dembélé, 57.) – Griezmann (Lemar, 87.) – Benzema (Giroud, 76.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.

Gsz.: Fiola (45+2).

45+2. p.: Sallaitól kapott labdát Fiola Attila, akit nem vettek kellően komolyan a francia védők. A magyar balszélső a tizenhatoson belülre tört, majd az ötös sarka mellől jobbal a jobb alsóba lőtt. 1–0.

66. p.: Egy kirúgást követően Mbappé megy el a jobb oldalon, középre tett labdáját Orbán próbálja kipasszolni, de Griezmann lecsap rá és hét méterről félmagasan a kapuba vágja azt. 1–1.

Jobban kezdett a magyar válogatott a világbajnok franciáknál, s habár a vendégeknél többet volt a labda, a mieink sokkal agresszívabban léptek fel és több ígéretes támadást is vezettek a találkozó elején. A 14. percben aztán óriásit mentett Gulácsi a magyar kapuban: Benzema jobb alsóra tartó 19 méteres lövését tolta ki, majd Griezmann közeli próbálkozását is védte. A 17. percben Mbappé fejelhetett, de labdája a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 23. percben a magyar csapatkapitányt, Szalai Ádámot kellett ápolni, akit aztán az ivószünetet követően le is kellett cserélni. Tetszetősen játszott a magyar csapat, amely Nikolics révén vezetett veszélyes kontrát, majd a másik oldalon Benzema lövése ment centikkel a magyar kapu mellé. A 33. percben Mbappé cselezett be a védők gyűrűjében, majd csúnyán keresztbe lőtte a kapu előtt. A félidő vége előtt ismét veszélyes kontrát vezetett, amelyből aztán a vezetést is megszerezte: Fiola góljával előnnyel mehettünk a szünetre a világbajnok ellen. Óriási népünnepély kezdődött a Puskás Arénában, extázisban, állva tombolt a közel hatvanezer ember.

A fordulást követő percekben beszorítottak minket a gallok a kapunk elé, továbbra is közel hetven százalékban birtokolták a labdát, de nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani: mindössze egy távoli Pogba lövésre futotta tőlük. Az 50. perctől kijöttünk a szorításból, egyre többször jutottunk labdához, a lelkes magyar tábor pedig csapata minden megmozdulását hangos üdvrivalgással jutalmazta. Az 59. percben O. Dembélé indult meg a jobb szélen, lövése a kapufán csattant, egy perccel később pedig már a magyar közönség hördült fel: Kleinheisler beadása után ismét teli torokból szólt a „Ria-ria Hungária!”. A 66. percben a franciák örülhettek, miután Griezmann kiegyenlített, a hangorkánt azonban ez is csak csak pillanatokra csendesítette el. A gól láthatóan kicsit megfogta a magyar játékosokat, pár pillanat erejéig ismét a franciák domináltak, a 74. percben azonban már Sallai megpattanó lövését kellett fognia Llorisnak. A végjátékra ismét érezhetően a vendégek voltak fölényben, s a 82. percben Gulácsinak kellett mentenie a döntetlent, miután Tolisso vette célba a magyar hálót. Az utolsó öt perc kezdetén ismét talpon állva tombolt az aréna, zúgott a „Mindent bele!”, helyzet azonban már nem adódott.

Az F csoport állása: 1. Franciaország 4 pont/2 mérkőzés (2-1), 2. Portugália 3/1 (3-0), 3. MAGYARORSZÁG 1/2 (1-3), 4. Németország 0/1 (0-1).

 

 

14:00 – Megvan a két válogatott összeállítása

Marco Rossi egy helyen változtatott kezdőcsapatán a világbajnok franciák elleni találkozóra a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az F csoport második fordulójának Puskás Arénában rendezendő összecsapásán az olasz szakember szokás szerint 3-5-2-es felállásban küldi pályára együttesét, ugyanakkor a jobb oldalon Lovrencsics Gergő helyett a francia származású Nego Loic került a kezdőbe.

A franciák kezdőcsapata is egy helyen változott a németekkel szemben 1-0-ra megnyert mérkőzéshez képest: Lucas Hernandez helyett Lucas Digne szerepel balhátvédként.

A találkozó 15 órakor kezdődik a Puskás Arénában, a játékvezető az angol Michael Oliver lesz.

A magyar válogatott kezdőcsapata:

Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nagy Á. – Nego, Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai

A francia válogatott kezdőcsapata:

Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Kanté, Pogba, Rabiot – Griezmann, Benzema, Mbappé

 

12:15 – A magyar szurkolók lengyel barátainkat éltették a Dózsa György úton. A kifüggesztett drapérián a „Brotherhood” („Testvériség”, a szerk.) felirat áll.

Fotó: Németh Richárd / Kisalföld

12:00 – Elindult a szurkolói menet

11:42 – Alakul a hangulat a Hősök terén

11:30 – „Ritka pillanat, örök emlék”

Különleges pillanatot élt át olvasónk, aki a francia válogatott tagjaival találkozott. Ennek egy közös fotó őrzi az az emlékét, amit portálunkkal is megosztott.

Fotó: Olvasó / Gyöngyösi József

„Nagy öröm volt találkozni velük. Kevesen mondhatják el, hogy közös fotójuk van a francia válogatott tagjaival, főleg így, hogy egyszerre ilyen sokukkal találkozott. Nekem sikerült! Tudtam velük egy kicsit beszélgetni. Elmondták, hogy két napot töltenek Budapesten. A meccs előtt még körülnéztek a városban. Amikor elbúcsúztunk, sok szerencsét kívántam a mai meccshez.” – írta.

Fotó: Olvasó / Gyöngyösi József

10:57 – Egyre több gall szurkoló jelenik meg a magyar tábor környékén.

Fotó: Németh Richárd / Kisalföld

 

10:20 – Még csak 10 óra környékén járunk, de már rengeteg piros és fekete szurkolói felsőbe öltözött magyar szurkolót látni a Puskás Aréna környékén. Elvétve egy-egy dudaszót és Ria-ria Hungária kiáltást is lehet hallani. Hamarosan a Hősök teréről is jelentkezünk, ahol a magyar fanatikusok már gyülekeznek, majd déltől innen vonulnak a nemzeti stadionhoz.

Fotó: Németh Richárd / Kisalföld

 

Néhány francia drukkerrel már lehetett találkozni a városban, többen a Budapest felirattal fotózkodnak a Hősök terén.
Fotó: Németh Richárd / Kisalföld

A ma délutani magyar-francia mérkőzés miatt a stadion környékén ismét lezárások lesznek, emiatt nagy torlódás várható. A BKK sűrített járatszámmal készül, a szervezők pedig külön kérik a szurkolókat, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek a találkozóra.

Korábban írtuk:

„Az eső héten a fizikai fájdalomnál sokkal rosszabb volt a tudat, hogy lemaradok az EB-ről. Most már pozitívan tekintek a jövőbe” – mondta Kalmár Zsolt.

https://www.kisalfold.hu/sport/helyi-sport/interju-kalmar-zsolttal-gyorsagon-szivet-lelket-kitette-a-valogatott-11081252/

Ilyen volt a hangulat és a szurkolók menete Budapesten a magyar-portugál meccsen

https://www.kisalfold.hu/sport/helyi-sport/foci-eb-magyar-portugal-a-helyszinrol-jelentkezunk-gyor-fotokkal-koszontotte-a-focit-a-magyar-portugal-meccs-elott-11065691/

Rossi: tökéletes játékra lesz szükség a franciák ellen

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának tökéletesen kell játszania szombaton a világbajnok franciák ellen a Puskás Arénában, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Az olasz szakvezető a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az ellenfélnek húsz világklasszis játékosa van, így nehéz megmondani, milyen összeállításban lép majd pályára.

„A franciák vélhetően hét mérkőzésre készülnek, így lehet, hogy lesznek pihenő játékosaik. Ami minket illet, nem lehetünk fáradtak a torna negyedik napján, mindent megtettünk annak érdekében, hogy fittek és kipihentek legyünk. Nem szeretnék senkitől olyat hallani, hogy fáradt, tüzesnek kell lennünk, nem lehetnek ürügyek és kifogások” – fogalmazott a tréner annak kapcsán, hogy a portugálokkal szembeni keddi összecsapás mennyit vett ki együtteséből.

A rivális egyik legjobbjával, Kylian Mbappéval kapcsolatban kijelentette, „földöntúli tehetségű” labdarúgó, akivel szemben – mint ahogy a teljes francia válogatottal szemben – tökéletes játékra lesz szükség.

„Franciaország biztos, hogy győzelemre fog játszani szombaton, ugyanakkor mi is nagyon szeretnénk jó eredményt elérni. Ennél is fontosabb azonban, hogy folytassuk a fejlődést, amin azóta átmentünk, mióta átvettem a csapatot. Sok területen javultunk, de az ilyen szintű ellenfelek komoly kihívás elé állítanak minket” – fogalmazott a kapitány, aki szerint a válogatott ezúttal is a végsőkig harcolni fog.

A várható nagy meleget illetően azt mondta, ez mindkét együttest egyformán érinteni fogja, igaz, várhatóan a magyar játékosoknak kell majd többet labda nélkül futniuk, így szükség lesz arra, hogy okosan osszák be az energiájukat.

„Az előző összecsapás utolsó hét-nyolc perce pszichológiai szempontból hagyott nyomot, de ahogy már korábban is mondtam, ezt magunk mögött kell hagyni, ezzel már nem szabad foglalkoznunk, tovább kell lépnünk, nem nyalogathatjuk a sebeinket. Még két fontos találkozó vár ránk, amelyek közül egyelőre az elsőre koncentrálunk” – fogalmazott Rossi, aki szeretné, ha játékosai büszkévé tennék a szurkolókat és az egész országot.

A taktikával kapcsolatban úgy fogalmazott, apróbb változtatásokkal ugyan, de hasonlóan fognak pályára lépni, mint a portugálok elleni találkozón.

„A labdarúgás attól függetlenül, hogy az utóbbi időszakban sok új taktikai és játékfilozófiai elem jelent meg, továbbra is egyszerű játék: ha támadnak, védekezned kell, ha nálad van a labda, neked kell támadni. Szombaton meglátjuk, mennyire vagyunk jók támadásban, illetve a franciák mennyi területet fognak nekünk hagyni” – nyilatkozott Rossi. Meglátása szerint kulcsfontosságú lesz, hogy a franciák villámgyors szélsői előtti teret mennyire tudják majd leszűkíteni.

Nego Loic, a magyar válogatott francia származású játékosa kiemelte, nagyon különleges lesz számára a szombati összecsapás, mert bár a családja nagy része Franciaországban van, ő most maximálisan arra koncentrál, hogy Magyarországot képviselje.

„Én most itt vagyok, itt élek, ez az a csapat, amelyért harcolni fogok” – tette hozzá.

A magyarok – akik a portugálok elleni 3-0-s vereséggel kezdték az Eb-t – szombaton 15 órakor találkoznak az első fordulóban a németeket 1-0-ra felülmúló, vb-címvédő franciákkal a Puskás Arénában. Marco Rossi csapata jövő szerdán a németek ellen, Münchenben zárja a csoportkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában