Labdarúgás

2021.05.21. 12:24

Szintet lépett a győrújfalui utánpótlás

Komoly szakmai elismerésben részesült a Győrújfalu SE, miután C szintű klubbá, ún. körzetközponttá minősítette az MLSZ.

Németh Richárd

A szövetség a 2020/2021-es szezon során felmérte a klubok utánpótlás-nevelésben nyújtott teljesítményét. A már korábban kijelölt akadémiák (A szint, megyénkből az ETO FC Győr) mellett két B szintű tehetségközpontot (MTE 1904 és Gyirmót), valamint összesen hét körzetközpontot emeltek ki, köztük a 150-nél is több fiatalnak sportolási lehetőséget nyújtó győrújfalui egyesületet.

A C szintű besorolással komoly szakmai lehetőségek nyíltak a győrújfaluiak előtt. A már eddig is heti három edzéssel, egyéni képzéssel és kapusedzéssel készülő csapatok a kisebb korosztályokban kiemelt Bozsik-tornákon, míg a nagyobbaknál az országos harmadosztálynak megfelelő regionális bajnokságban indulhatnak. Ehhez új szakmai vezetőt választott az egyesület Máté Szilárd személyében, aki az eddigi hagyományokra építve, egy egységes koncepció mentén szeretné folytatni a helyi és környékbeli fiatalok tehetséggondozását, együttműködve a saját körzetükbe tartozó D szintű klubokkal.

A Győrújfalu SE igyekszik a többi egyesülettel partneri kapcsolatot kiépíteni, ennek első állomásaként a B szintű Credobus Mosonmagyaróvárral kezdtek szakmai együttműködésbe, amelynek keretein belül közös edzéseket és belső edzői képzéseket is tartanak. Az egyesület hivatalos közösségimédia-felületén és az ott található elérhetőségeken várja további fiatalok jelentkezését.

Győrújfalun sokat fejlődött a labdarúgás: néhány évvel ezelőtt egy korosztályos csapattal kezdték a munkát, mára körzetközponttá váltak és több mint százötven gyerekkel dolgoznak az egyesületnél. Fotó: Győrújfalu SE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában