Magyar kupa

2021.05.15. 07:13

Női kézilabda Magyar Kupa: négy góllal verte az Audi ETO a Fradit, így a döntőbe jutott – galéria a meccsről

A Veszprém Arénában csaptak össze a csapatok. A győrieknek végig vezetve sikerült visszavágni a fővárosiaknak a múlt heti bajnoki vereségért.

kisalfold.hu

Fotós: Török Attila

Női kézilabda MK – A címvédő Győri Audi ETO lesz a Debrecen ellenfele a döntőben

A Debrecen után a címvédő Győri Audi ETO KC jutott döntőbe a női kézilabda Magyar Kupában, miután 29-25-re legyőzte a Ferencvárost az elődöntőben, a veszprémi négyes döntő első, szombati játéknapján.

Eredmény, elődöntő:

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 29-25 (16-13)

lövések/gólok: 42/29, illetve 47/25

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/2

kiállítások: 8, illetve 8 perc

A vasárnapi program:

a 3. helyért: Ferencváros-Kisvárda 15.45

döntő: Győri Audi ETO-Debrecen 18.15

FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC

 

Percről percre

60. perc: Oftedal góljára Kovács Anett válaszol. 25-28. Kilenc másodperccel a vége előtt Nze Minko még betalál. 25-29. Az ETO nyeri a meccset, így bejutott a vasárnapi, DVSC elleni döntőbe. A Ferencváros 15.45-től a Kisvárdával játssza a bronzmeccset a Veszprém Arénába, a döntő 18.15-kor kezdődik ugyanott.

59. perc: Martín időt kér. Hansen ugrik be a pattintott passzért a hatoson belülre, de Bíró véd. Oftedal passzolja el a labdát rossz helyre. Kisfaludy szépít, de ez tényleg csak szépítésre jó. 24-27.

58. perc: Brattset Dale góljával néggyel megy az ETO. 23-27. Klujber lövését is hárítja Leynaud: most már a ferencvárosi szurkolók is sejtik, hogy ezt a meccset nem a fővárosiak nyerik.

57. perc: Passzívig támad az FTC, remek a győri védekezés. Elek Gábornak osztanak ki egy sárgát. Háfra lövése pontatlan. Visszajön Faluvégi a győri jobb szélre.

56. perc: Labdát szerez az ETO, aztán másodpercek belül el is veszíti, mert Kristiansen lábára pattan a játékszer.

55. perc: Háfra nagyon nagy gólt dob. 23-26. Lukácsnak sem jön össze a gól a szélről.

54. perc: Brattset Dale hajítja a labdát a bal alsóba, Oftedaltól kapta a passzt. 22-26.

53. perc: Leynaud védi Schatzl lövését.

52. perc: Passzívból eredményes Klujber, immár hetedik gólját szerzi. 22-24. Hansen szerez gólt, a kapufáról Bíróra, onnan a kapuba pattant a labda. 22-25. Ferencvárosi időkérés.

51. perc: A jobb felsőben ott van Oftedal lövése után a labda! 21-24.

50. perc: Passzívig támad az FTC. Háfra lövése elmegy a győri kapu mellett.

49. perc: Következetesek a játékvezetők: szándékosnak vélt láb miatt Kisfaludyt is kiállítják. Amorimot nem tudják megállítani a védők. 21-23.

48. perc: Klujber lő, Leynaud-ról pattan a labda a kapuba. 21-22.

47. perc: Kristiansen lő, Bíró véd. Klujber faragja egy gólra a különbséget. 20-21. Brattset Dale ad választ a gólra. 20-22.

46. perc: Háfra révén zárkózik két gólra az FTC. 19-21.

45. perc: Csiszár-Szekeres kiáll két percre. Bíró védi Oftedal lövését.

44. perc: Eladja a labdát Klujber, aztán Oftedal átadása sem jó a másik oldalon. Schatzl éles szögből próbálkozik, nem talál kaput a lövése.

43. perc: Amorim góljára Klujber válaszol. 20-18. Oftedal pattintja a labdát a kapuba, újabb remek egyéni teljesítmény tőle. 21-18.

42. perc: Amorim lövését védi Bíró, nem fújnak a játékvezetők szabálytalanságot az esetnél. Bölk lövése pontatlan.

41. perc: Elszáll a győri kapu fölött Bölk lövése.

40. perc: Lukács tolja kifelé Szucsánszkit, és két kézzel meg is löki: két perc, hetes. Klujber értékesíti a büntetőt. 17-19. Lépéshiba Oftedalnál.

39. perc: Lukács próbálkozását hárítja Bíró. Árnyalja a képet, hogy többen is a hatoson belül feküdtek előtte.

38. perc: Oftedal lő a léc alá. 15-19. Bölk lapos lövést ereszt el, Leynaud véd, a kipattanót Kovács A. lövi a kapuba. 16-19.

37. perc: Pazar győri összjáték után hiába talál a kapuba Edwige, rálépett a hatosra. Bölk a jobb alsóba lő. 15-18.

36. perc: A maratoni hosszúságú ferencvárosi támadás végén Bölk lövi a labdát Leynaud kapufa fölé.

35. perc: Szucsánszki lövése közben szabálytalankodnak a győriek. Bölk lövése után Leynaud megint úgy véd, hogy oldalt megy ki a labda a pályáról.

34. perc: Oftedalé a második félidő első gólja. 13-17. Kovács Anett szépít. 14-17. Stolle szabálytalansága két percet és hétméterest ér. Jön Janurik a kapuba. Kristiansen a kapu bal oldalába lő. 14-18.

33. perc: Bölk passza nem jó.

32. perc: Támadóhiba Edwige-nél. Leynaud védi Stolle lövését, de a labda oldalt megy ki a pályáról, így támadhat tovább az FTC. Stolle kapufája után is marad a fővárosiaknál a labda.

31. perc: Bíró védi Lukács lövését, a labda marad az ETO-nál.

30. perc: Solberg hárítja Háfra lövését. Hansen perdíti a labdát a kapuba Bíró mellett. 12-16. Stolle lövi a félidő utolsó gólját. 13-16. Tíz perc szünet következik.

29. perc: Stolle lövését sáncolja Hansen, de aztán a lábára pattan a labda, így marad a támadás az FTC-nél.

28. perc: Görbiczre jön ki a győri figura, gól a vége. 12-15.

27. perc: Martín kér időt. Hansen lövése elmegy a kapu mellett. Kovács A. lő gólt a rövid sarokba a jobb szélről. 12-14.

26. perc: Hansen a bal alsóba lő. Gyors góllal felel rá Háfra. 11-14.

25. perc: Két perc Edwige-nek, hetes az FTC-nek. Klujber lövi a fővárosi zöld-fehérek első büntetőjét, Solberg nem tud védeni. 10-13.

24. perc: Hansen is megszerzi az első gólját. 9-13.

23. perc: Lépéshiba Nze Minkónál. Passzívból eredményes Stolle. 9-12.

22. perc: Háfra szerez gólt jobbról, Kristiansen mellől. 7-11. Nze Minko megszerzi első gólját. 7-12. Stollétől jön a válasz. 8-12.

21. perc: Solberg védi Háfra próbálkozását. Nagynehezen eljut a labda Lukácsig, de csak az oldalhálóba tudja pofozni a labdát.

20. perc: Oftedal a dörgő kapufája után a magasból lehulló labdát megszerzi, és a kapuba lő. 5-10. Kisfaludy szépít. 6-10. Oftedal megveri a védőjét, és a kapuba ejti a labdát. 6-11.

19. perc: Brattset Dale eredményes. 5-9. Háfra lövése elszáll a kapu fölött.

18. perc: Szucsánszki szépít, csaknem 12 perc ferencvárosi gólcsend törik meg. 5-8.

17. perc: Faluvégihez nem jut el Oftedal passza, csak a pályán kívül éri el.

16. perc: Remekül védekezik az ETO, Márton hibája után ismét támadhatnak Oftedalék. Nze Minko ismét a pályán.

15. perc: Oftedal harcol ki hetest. Kristiansen ezt is belövi. 4-8.

14. perc: Támadóhiba az ETO-nál, a győriek ismét nagyon gyorsan visszazárnak. Kiállítják két percre Hansent, mert szándékos lábbal érintést láttak nála a játékvezetők. Malestein passzol rossz helyre.

13. perc: Klujber lövését hárítja Solberg. Faluvégi is hiába próbálkozik a másik oldalon: Bíró véd. Solberg ismét védi Klujber lövését, ezúttal a bal alsó elől lábbal.

12. perc: Bölk lövése elkerüli a kaput. Brattset Dale eredményes beállóból. 4-7. Elek Gábor időt kér.

11. perc: Malestein lövését védi Solberg. Fodor betalál a túloldalon. 4-6.

10. perc: Oftedalnak nem jó Amorim passza. Malestein indítása is pontatlan. Bíró a kapufa segítségével védi Faluvégi lövését.

9. perc: Labdát veszít az ETO. Belemenés a túloldalon Klujbernél.

8. perc: Bölk lövése nem talál kaput.

7. perc: Megint támadóhibát fújnak Amorim ellen. Passzívban az FTC, Szucsánszki lövését Amorim blokkolja, aztán nem sokkal később ő adja a gólpasszt Brattset Dalének. 4-5.

6. perc: Faluvégi eredményes a jobb szélről. 3-4. Szélsőgól a másik oldalon is, Márton talál a kapuba. 4-4.

5. perc: Hetest lőhet az ETO miután Csiszár-Szekeres szabálytalankodik Nze Minko ellen. Az FTC játékosát kiállítják. Kristiansen értékesíti a büntetőt. 2-3. Bölknek sikerül egyenlíteni. 3-3.

4. perc: Kiejti a labdát Amorim. Aztán ki is állítják két percre. Szucsánszki egyenlít. 2-2. Támadásban Solberg helyett Nze Minko a pályán.

3. perc: Kristiansen labdát veszít. Bölk lövése nem jó. Fodor kap indítást, és gólt szerez belőle. 0-2. Klujber szépít. 1-2. Bíró hárítja Kristiansen lövését.

2. perc: Faluvégi szerzi az első gólt. 0-1. Malestein labdát veszít.

1. perc: Zöld-feketében a Fradi, ők kezdik a meccset. Bölk lövését védi Solberg.

A Debrecen már döntős

A Debrecen 28-22-re legyőzte a Kisvárda csapatát a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a veszprémi négyes döntő első, szombati játéknapján. A DVSC 13. alkalommal jutott a kupasorozat fináléjába, eddigi mérlege öt győzelem és hét vereség.

Eredmény, elődöntő:

DVSC Schaeffler-Kisvárda Master Good SE 28-22 (14-7)

lövések/gólok: 49/28, illetve 49/22

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 1/1

kiállítások: 6, illetve 14 perc

Előzetes – A szokottnál is felfokozottabb hangulatban várja mindenki a szombati Magyar Kupa-elődöntőt a legutóbbi győztes Audi-ETO és a Ferencváros között. Ezúttal semleges helyszínen, a Veszprém Arénában csapnak össze a felek.

A várakozás két dolognak szól: egyrészt a Fradi másfél hete 31–22-re legyőzte a győrieket, ami magával hozta a másik jelentős változást, a győriek menesztették Danyi Gábor vezetőedzőt, majd hétfőn délután kinevezték Ambros Martínt. A spanyol szakember eredetileg július 1-jétől vette volna vissza három év után a győri gárda szakmai munkájának irányítását, de az élet közbeszólt, így kevesebb mint két hónappal korábban állt munkába a győri zöld-fehérekkel korábban négy Bajnokok Ligáját nyerő Martín. Magyar Kupából is jutott bőven az edző vezetésével az Audi-ETO-nak abban a hat esztendőben, összesen ötször emelhették magasba ezt a trófeát Görbiczék, akik nyilván most kettőzött erővel küzdenek, hiszen amellett, hogy feledtetni szeretnék a múlt heti fájó kudarcot, a maradék két címet biztosan szeretnék megszerezni. (A bajnokság sem ment egyébként el végleg, de már nem a saját kezében van az ETO sorsa.)

Ambros Martín visszatérése utáni első nyilatkozatában így foglalta össze várakozásait: „Az ETO és az FTC többnyire a döntőkben szokott találkozni, most ez másképp lesz, így gyakorlatilag két finálét kell megvívni a csapatoknak a hétvége során, de ez a négyes döntők specialitása, velejárója. Számunkra az elődöntő nem elsősorban a visszavágásról szól majd. Ez a hétvége egy új lehetőség arra, hogy nézők előtt, várhatóan remek hangulatban bizonyíthassunk, és hogy címeket gyűjtsünk.” Amire a spanyol tréner is utalt, valóban nézők előtt rendezik a négyes döntőt. Ezzel kapcsolatban a szövetség honlapján Novák András, az MKSZ operatív igazgatója így nyilatkozott:

„A lelátói szurkolás örömteli élménye egyúttal felelősséggel is felruház bennünket, hiszen továbbra is vigyáznunk kell egymásra és a főszereplőkre, azaz a csapatokra. Éppen ezért kérjük a kupadöntőre kilátogató szurkolókat, hogy a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett szabályok tiszteletben tartásával, fokozott óvatossággal kövessék a mérkőzéseket. A csapatok mellett ezúttal azokra a hősökre is szeretnénk a figyelmünket fordítani, akik tavaly tavasz óta még nagyobb erőfeszítések árán tesznek meg mindent a betegekért, szeretteinkért, barátainkért. Hálásak vagyunk az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, valamennyi egészségügyi dolgozónak.”

A győri játékosok részéről Anne Mette Hansen beszélt a várakozásairól a klub honlapján: „Két nap kell két meccset játszani, ez sosem könnyű, de természetesen úgy megyünk neki a meccseknek, mint a többinek, nyerni szeretnénk. Az utolsó mérkőzésünkön – finoman fogalmazva – nem a legjobb formánkat hoztuk, de most sokkal felkészültebbek leszünk, mint legutóbb. Meg kell mutatnunk a szurkolóknak és magunknak is, hogy nem a múltkori teljesítmény a mi szintünk...”

A program

Szombat, elődöntők:

DVSC–Kisvárda, 14.15 óra.

FTC–Audi-ETO, 16.45 óra.

Vasárnap: bronzmérkőzés, 15.45 óra. Döntő, 18.15 óra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában