Sport

2021.05.07. 21:30

Emléktáblával tisztelegnek Kadler Gusztáv előtt

Emléktáblát avattak Kadler Gusztáv, a Győri Vízisport Egyesület 2019-ben elhunyt elnöke, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke emlékére a győri kajak-kenu vízitelepen.

MTI

Az eseményen Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) közgyűlésének elnöke emlékeztetett, Kadler Gusztáv a kézilabdázás után ült be a kajakba, aminek köszönhetően ő maga és a sportág is gazdagodott.

Hozzátette, az életét szentelte annak, hogy az emberek megszeressék a vizet, a sportot. Őszinte volt, mosolygós és fegyelmezett. Szerette az embereket, mindig adni kívánt, minden mondata kivétel nélkül a jóért szólt – jegyezte meg.

Baráth Etele kiemelte, a húsz évig az MKKSZ gazdasági vezetőjeként is tevékenykedő Kadler Gusztáv sokat tett a győri egyesületért és a szövetségért is, és mindenben részt vett, ami a sportág jövőjét biztosította. Élete legcsodálatosabb pillanata pedig az volt, amikor fia, Viktor világbajnokságot nyert. Végezetül azt mondta, a győri egyesületnek kötelessége megőrizni és tovább gazdagítani egykori vezetője munkásságát.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere az emléktábla-avatáson arról beszélt, Kadler Gusztávról a városban mindenki azt mondja: jó ember volt. Emlékeztetett rá, hogy a megyeszékhely díszpolgára, ami jól tükrözi, mennyit tett a város érdekében. Hangsúlyozta, olyan szintre emelte a győri vízisportot, amilyenre az máshogy nem jutott volna el. Bajnokok generációi kerültek ki a vezetése alatt működő egyesületből, illetve szakosztályból.

Végül Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos – 1997-től az egyesület sportolója – emlékezett egykori „főnökére”.

Kadler Gusztáv 1991 és 2019 között szakosztályvezetőként és elnökként vezette a győri klubot, amely ebben az időszakban az ország egyik legeredményesebb kajak-kenu egyesületévé vált. A maratoni szakág három világ- és egy Európa-bajnokságát hozta a városba.

Az emléktáblán fotója mellett egy idézet szerepel tőle, amelyben azt mondja, arra a legbüszkébb, hogy Győrben a kajak-kenu fogalom lett. Rengeteg gyerek sportol náluk, és a nagy létszám, valamint a nagyszerű eredmények mellett meg tudtak maradni igazi családias egyesületnek.

Ezen kívül egy QR-kód is helyet kapott a szöveg mellett, amelyet mobiltelefonnal beolvasva még több információhoz lehet jutni az egykori sportvezetőről.

A városban pénteken, szombaton és vasárnap rendezik meg a kajak-kenu maratoni magyar bajnokságot, amely tavalytól Kadler Gusztáv nevét viseli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában