bajnokok ligája

2021.03.04. 08:14

Női kézilabda – Az első helyre sorolták az Audi-ETO csapatát

Hétvégén a nyolcaddöntőkkel folytatódik a női Bajnokok Ligája. Az európai szövetség honlapján (www.eurohandball.com) rangsorolta a csapatokat, eszerint a legjobb helyre a győri Audi-ETO-t sorolta.

kisalfold.hu

A cikkben elsősorban azt emelik ki, hogy a zöld-fehérek immár 51 mérkőzés óta veretlenek a sorozatban: a 2018 januári vereségtől számítva – a román CSM Bucuresti ellen maradtak alul a győriek – 44 mérkőzésen győztek és 7 döntetlent értek el. Érdekességként említi a weboldal, hogy ebből négyet az idei kiírásban, ráadásul ezek közül többön is nagy hajrával mentették döntetlenre a találkozót Oftedalék.A kulcsemberek közül a két norvégot, Veronica Kristiansent és Stine Oftedalt, valamint a decemberi, dániai Európa-bajnokságon a legértékesebb játékosnak (MVP) választott francia Estelle Nze Minkót emeli ki az írás.

A győri csapat egyébként a legjobb támadócsapat az idei BL-sorozatban, átlagban meccsenként 32,6 gólt ér el.

„A győriek topformájukban megállíthatatlannak tűnnek” – jegyzi meg a cikk, mely hozzáteszi, a két legtapasztaltabb kulcsember, Görbicz Anita és Eduarda Amorim is utolsó BL-szezonját tölti a győri csapatban.

Ami a lista további részét illeti, a második helyre az orosz CSZKA Moszkvát sorolja az EHF honlapja, míg a szintén orosz Rosztov-Dont a harmadikra. Negyedik legerősebbnek tartja a szak­író a francia Metz együttesét, melyet az FTC követ az ötödik, a francia Brest Bretagne a hatodik, a román CSM Bucuresti a hetedik, az Odense pedig a nyolcadik helyen.

A párosítás

Nyolcaddöntők: Vipers (norvég)–Odense (dán), március 7., 18 óra és március 14., 16 óra.

Esbjerg (dán)–Brest Bretagne (francia), március 7., 16 óra és március 14., 14 óra.

Podravka (horvát)–Rosztov-Don (orosz), március 6., 18 óra és március 14., 14 óra.

Buducnost (montenegrói)–FTC, március 7., 16 óra és március 13., 18 óra.

Dortmund (német)–Metz (francia), március 7., 14 óra és március 13., 18 óra.

Bietigheim (német)–Audi-ETO, március 7., 14 óra és március 13., 16 óra.

Ramnicu Valcea (román)–CSM Bucuresti (román), március 6., 16 óra és március 13., 16 óra.

Krim Ljubljana (szlovén)–CSZKA Moszkva (orosz), március 6., 16 óra és március 13., 16 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában