Nem gondolkodott sokat

2021.01.30. 15:13

Utánpótlás válogatott középpályást igazolt az ETO FC

Megvan felnőtt csapat első téli igazolása! Sipos Zoltán az NB I-es Paks gárdájától érkezik fél évre kölcsönbe.

kisalfold.hu

Forrás: ETO FC

Megfelelt a próbajátékon, így csatlakozik a WKW ETO FC Győr csapatához Sipos Zoltán. A tizenkilenc esztendős utánpótlás válogatott játékos posztját tekintve középpályás, a Puskás Akadémiában nevelkedett és Pakson idén már az NB I-ben is bemutatkozhatott. Az új játékos izgatottan várja már, hogy pályára léphessen az ETO-ban.

– Hódmezővásárhelyről származom, ahonnét tizenegy éves koromban kerültem a Puskás Akadémiához. Tavaly döntöttem úgy, hogy a Puskás Akadémia kötelékéből kiszakadok, hiszen ott rengeteg dolgot sikerült elérnem. Pályára léptem felnőtt mérkőzésen az NB III-ban, majd szerepeltem kölcsönben a Puskás-családba tartozó Csákvárban. Amikor úgy döntöttem a nyáron, hogy új kihívások elé nézek és Paksra szerződtem. Ekkor azt a célt tűztem ki magam elé, hogy debütálok az NB I-ben, ami sikerült is. Ebből kifolyólag az első félév remekül sikerült, a második viszont már annyira nem, keveset játszottam, vártam a további NB I-es lehetőségre. Régen játszottam hétvégéről hétvégére kilencven percet, így ez nagyon hiányzott. Sokat gondolkodtam, hogy melyik az az NB II-es csapat, amelyik a fejlődésem szempontjából a legjobb lenne. Tisztában vagyok vele, hogy az ETO egy nagy múltú klub, hiszen nem olyan régen még NB I-es bajnok volt, emellett Győrben a képzés is magas színvonalon folyik, ami nagyon hasonlít a Puskás Akadémiáéra. Sok játékost ismerek a korosztályos válogatottakból, rajtuk kívül pedig a magyar futballban megkerülhetetlen nevek, például Priskin Tamás vagy Lipták Zoltán szerepelnek az ETO-ban, így nem teljesen ismeretlen helyre kerültem. Amikor Győrből jött a megkeresés, nem sokat gondolkodtam. Minél több játéklehetőséget szeretnék kiharcolni magamnak, amiért mindent meg is fogok tenni. Irányító középpályásként érzem a legjobban magam a pályán, a támadások felépítése mellett a passzpontosság tartozik az erősségeim közé. Fejjátékban viszont mindenképp fejlődni szeretnék – mondta Sipos Zoltán.

Ha minden a tervek szerint alakul, Sipos Zoltán már vasárnap este, a Pécs ellen pályára léphet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában