Hajrá ETO!

2021.01.17. 08:08

Női kézilabda BL – Ötgólos győri hátrányból: Odense-Audi ETO 32-32

Ötgólos hátrányt dolgozott le a mérkőzés utolsó perceiben az Audi ETO.

kisalfold.hu

Fotó: kisalfold.hu

Odense-Audi ETO 32-32 (18-17)

A címvédő Győri Audi ETO KC 32-32-es döntetlent játszott a dán Odense otthonában vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A győriek a BL-ben rekordot jelentő 47 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és hat döntetlen a mérlegük.

A vendégek keretéből csak a hosszú ideje sérült Puhalák Szidónia hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzésről. Nagy iramban kezdődött a meccs, a házigazdák a kilencedik percben vezettek először, és már a kezdeti szakaszban létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak. Danyi Gábor időkérése után csak annyiban változott a játék képe, hogy az Odense már nem cserélte le a kapusát támadásban, és ez az eredményen is meglátszott, mert egy 3-0-s sorozattal fordított a Győr. A vendégek szélsői meglepően pontatlanul lőttek, ennek ellenére csapatuk csak egygólos hátrányban volt a szünetben. A 18-17-es eredményt Eduarda Amorim alakította ki időn túli szabaddobásból.

A 40. perc után a világbajnok holland Lois Abbingh vezérletével megléptek a dánok, és egy 6-2-es sorozat végén 27-23-ra vezettek. Kapusteljesítményben és védekezésben nagy volt a különbség a két csapat között a hazaiak javára, ezért az ETO-nak az utolsó tíz percben ötgólos hátrányt kellett ledolgoznia. Az Odense bokasérülés miatt a hajrára elveszítette egyik legjobbját, a korábban éppen a győrieket erősítő holland Nycke Grootot, ezt kihasználva a vendégeknek 70 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteniük.

A dánok a meccs jelentős részében jobban, dinamikusabban és lendületesebben játszottak, az ETO viszont ismét nagyot küzdött a hajrában, ennek köszönhette a pontszerzést. A mezőny legeredményesebb játékosa Abbingh volt, aki 16 lövésből 11 gólt dobott. Vendégoldalon Amorim tíz kísérletből hétszer talált be. A két csapat negyedszer találkozott egymással, és három győri siker után először született döntetlen.

Percről percre

60. perc: Passzívban az Odense. Időn túli szabaddobás ennek a félidőnek is az utolsó mozzanata. Abbingh a sáncba lövi. Döntetlen a vége!

59. perc: Passzívban az ETO. Amorim a kapufát találja el, még marad a labda az ETO-nál. Lukács találja meg a rést a kapus mellett. 32-32.

58. perc: Hojlund a kapufát találja telibe.

57. perc: Gluser védi Rei lövését. Amorim eredményes: egy gólra olvad az Odense előnye. 32-31.

56. perc: Groot lenn marad, Lukács ettől függetlenül belövi. 32-30.

55. perc: Nze Minko lövése elmegy a kapu mellett. Ikehara kapu mellé ejt. Hiba csúszik a győri akcióba.

54. perc: Most az ETO hozza le a kapust támadásban. Amorim beviszi a labdát. Cohrt Kyndboel gyors választ ad. 32-29.

53. perc: Továbbra is kapus nélkül játszik támadásban az Odense. Edwige ellen fújnak a játékvezetők büntetőt, és kiállítást is. Abbingh belövi Solbergnek. 31-28.

52. perc: Glauser véd nagyot. Lukács góljával zárkózik az ETO. 30-27. Nze Minko labdát szerez, nem lehet lerántani sem, aztán az üres kapuba lő. 30-28. Időt kér a dán szakvezető.

51. perc: Hétméterest harcol ki Amorim. Kristiansen lövi a harmadik győri büntetőt is, ez is a kapuban köt ki. 30-26.

50. perc: Elpasszolják magukat a hazaiak. Groot áll ki két percre. Nze Minko lő, Reinhardt véd.

49. perc: Ikehara. 30-25. Amorim lövését védi Reinhardt.

48. perc: Lukács lövése ezúttal elkerüli Reinhardt kapuját. Dán időkérés.

47. perc: Abbingh megint betalál. 28-24. Lukács dob gólt a kapus lábai között. 28-25. Groot nem hagyja annyiban. 29-25.

46. perc: Nze Minko töri meg a győri gólcsendet. 27-24.

45. perc: Hansen ront, marad a négygólos hátrány. Lépéshiba a dánoknál, ráadásul két percre büntetik az edzőt reklamálásért, ezt Mia Rej „üli le”.

44. perc: Hansen lövését védi Reinhardt. Cohrt Kyndboel is betalál. 27-23.

43. perc: Abbingh használja ki az emberelőnyt. 25-23. Üres kapus gól Abbinghtól. 26-23.

42. perc: Nze Minko kapja a meccs első kétperces büntetését.

41. perc: Pazar gól Hansentől. 23-23. Hojlund nagyot megy ma, megint ő a gólszerző. 24-23. Reinhardt jön a dánok kapujába, kivédi Oftedal lövését.

40. perc: Ikehara harcol ki büntetőt. Jön Glauser a győri kapuba. Abbingh a bal alsóba lő. 23-22.

39. perc: Lukács nem talál kaput.

38. perc: Abbingh átlövése ellen tehetetlen az ETO kapusa. 22-22. Wester véd, indít, Hansen lefüleli.

37. perc: Kristiansen. 21-22.

36. perc: Hansen passzol, Brattset Dale belövi: ismét vezet a győri csapat! 20-21. Hojlund harcol ki büntetőt. Abbingh belövi. 21-21.

35. perc: Solberg védi Abbingh lövését, Amorim a túloldalon a sáncot trafálja el. Lukács labdát szerez.

34. perc: Amorim lövését védi Wester, a labda marad a győri csapatnál. Brattset Dale egyenlít. 20-20.

33. perc: Hojlund lövése Solbergről megy a hálóba. 20-19. Véget ért a zeneszolgáltatás közben, legalábbis támadások alatt már nem szó a muzsika.

32. perc: Oftedal lő a hálóba. Hojlund válaszol, elég gyorsan. 19-18. Fodor egyenlít. 19-19.

31. perc: Folytatódik a meccs. A dánok támadása nem zárul góllal.

30. perc: Quintino talál ismét a kapuba. 18-16. Amorim időn túli szabaddobása gólt ér. 18-17.

29. perc: Nze Minko lövése nem jó. Labdát szerez a győri csapat, de sajnos elsietik a gyors akciót.

28. perc: Cohrt Kyndboel gólt szerez. 16-16. Oftedal lövését védi Wester, Quintino eredményes a túloldalon. 17-16.

27. perc: Lukács kap labdát, és a kapuba dobja. 15-16.

26. perc: Fodor a felső lecet találja el. De la Cour egyenlít. 15-15.

25. perc: Solberg büntetőt hárít.

24. perc: Passzívban az ETO, Oftadal talpról a kapufát találja el, a kipattanót Faluvégi lövi el, Wester véd. Abbingh eredményes. 14-14. Közben dübörög az ABBA Lay all your love on me című dala. Edwige befordul. 14-15.

23. perc: A labdaszerzés utáni gyors győri akció végén Nze Minko próbálkozik, Wester véd. Quintino ejtése a kapufára esik a túloldalon.

22. perc: Időkérés, ezúttal a hazai csapatnál. Nze Minko labdát szerez, a kapuig szalad vele, és be is lövi a ziccert. 13-14.

21. perc: Amorim passzol, Kristiansen szépít. 13-12. Edwige is a pályán. Quintino nem talál kaput a szélről, Fodor viszont igen: újra egyenlő az állás. 13-13.

20. perc: Amorim lövése ezúttal nem jó. Hojlundé sem. Solberg indítása is pontatlan. Groot átlövésgóljával először vezet kettővel az Odense. 13-11.

19. perc: Quintino eredményes a jobb szélről. 12-11.

18. perc: Abbigh lövése pontatlan. Nze Minko góllal lép be a játékba. 11-11.

17. perc: Nyitott védekezésre váltanak a hazaiak: ez most bejön, mert nem tud gólt dobni a győri csapat.

16. perc: Abbingh lövése nem jó. Furcsa ítélet a túloldalon: nincs ítélet Fodor lövésénél. Hétméteres a dánoknak, Abbigh belövi, Solberg nem tud védeni. 11-10.

15. perc: Amorim dobja az újabb győri gólt. 9-9. Továbbra is heten támadnak a dánok. Hojlund eredményes. 10-9. Amorim nagyon gyorsan válaszol, hiába rángatják ketten is. 10-10.

14. perc: Időt kér Danyi Gábor.

13. perc: Amorim harcol ki büntetőt. Kristiansen ezt is belövi. 8-8. A Hojlund által kiküzdütt büntetőt Mia Rej értékesíti. 9-8.

12. perc: Abbingh ismét. 8-7.

11. perc: Lehozza a kapusát az Odense támadásban. Abbingh eredményes. Wester nem ér vissza, Oftedal lő gólt az üres kapuba. 7-7.

10. perc: Oftedal átlövésből egyenlít. 6-6.

9. perc: Kristiansen lövését védi Wester, a gyors akció végén Faluvégi védekezik jól. Azonban ismét eladja a labdát az ETO, Cohrt Kyndboel góljával először vezet a hazia együttes. 6-5.

8. perc: Hojlund góljával zárkózik megint egy gólra az Odense. 4-5. Aztán hiba csúszik a győri akcióba és Groot egyenlít. 5-5.

7. perc: Groot adja a gólpasszt Cohrt Kyndboelnek. Erre most Brattset Dale felel góllal. 3-5.

6. perc: Cohrt Kyndboel szépít. Oftedaltól jön a válasz. 2-4.

5. perc: Amorim eredményes ismét. 1-3. Labdaszerzés után most a másik szélső, Faluvégi próbálkozik, a kapufáról kijön a labda.

4. perc: Amorim góljával ismét előnyben az Audi ETO. 1-2. Remek győri védekezés után támadhat az ETO. Fodor nem túl jó szögből lő, Wester véd.

3. perc: Hojlund egyenlít. 1-1.

2. perc: Eladják a labdát a dánok, a gyors akció végén Oftedal lövése erőtlennek bizonyul.

1. perc: Az ETO kezdi a meccset, a győri csapat ma fehér mezben játszik. Narancs-feketében a dánok. Leynaud a kapuban, az első támadásban Fodor, Amorim, Oftedal, brattset Dale, Kristiansen és Faluvégi vesz részt. Brattset Dale befordul, belülvédekezésért jár a hetes az ETO-nak. Kristiansen bedobja. 0-1.

Előzetes – Danyi Gábor vezetőedző komoly csatára számít: „Erős csapat az Odense, dán és holland válogatottakkal, többek között a nemrég még nálunk játszó Nycke Groottal a soraiban. A vártnál talán egy kicsit többet botlottak, de összességében esélyesek a négyes döntő elérésére is. Éppen ezért idegenben várhatóan nagyon komoly erőfeszítésünkbe telik majd a két pont megszerzése, ami természetesen ezúttal is célunk. Egy hete a Valcea ellen a vártnál könnyebb győzelmet arattunk, de ezt nem kell túlértékelni, a helyén kell kezelni. Ha a saját játékunkat tudjuk játszani, és ezáltal rákényszerítjük az akaratunkat az ellenfélre, akkor meglehet a hőn áhított siker.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában