Győri mesterverseny

2020.12.04. 06:14

Fucsovics Márton, Balázs Attila és a legjobb magyar férfi teniszezők vívnak tétmeccseket Győrben

Hagyományteremtő szándékkal rendezik a Home by Somogyi Tenisz Masters Versenyt Győrben. December második hétvégéjén a legjobb magyar férfi teniszezők csapnak össze az Olimpiai Sportpark fedett keménypályáin. A szervezők éles, pénzdíjas tétmeccseket ígérnek.

Szeghalmi Balázs

Forrás: MTI

A járvány a teniszvilágot is „megbénította”, a szokottnál jóval kevesebb profiversenyt tartanak, így a játékosok is keresik az alkalmat a versenyhelyzetekre. Többek közt ezért is fontos a kisalföldi megyeszékhelyen életre hívott „mesterverseny”.

Verseny, nem bemutató

„A legjobb nyolc magyar teniszező mérkőzik egymással az Olimpiai Sportparkban. A lebonyolítás egyenes kieséses rendszerben zajlik, a bajnoknak három meccset kell nyernie az első díjért. A helyosztókon is pattog majd a labda. Minden induló teniszezőtől azt kértem, hogy profi tétmeccsként tekintsenek a győri viadalra. Szó nincs tehát bemutatómérkőzésekről, laza játékról” – mondta a Kisalföldnek Somogyi Zsolt, a verseny szervezője.

Az idei férfi Szuperliga-győztes gárda, a GYAC csapatkapitánya hozzátette: „állandó év végi győri teniszünnepet szeretnénk megalapozni, reményeink szerint a 2020-as verseny az első lesz a jövendő sok közül”.

Balázs Attila (b) és Fucsovics Márton (j) évek óta a hátukon viszik a magyar válogatottat a Davis Kupában.

Nem lesz sétagalopp

A jelenlegi két legjobb magyar teniszező, Fucsovics Márton (55. a világranglistán) és Balázs Attila (92.) mellett fiatal „trónkövetelők” lépnek pályára Győrben. A GYAC csapatából Marozsán Fábián, Makk Péter, Valkusz Máté és Fajta Péter, míg az MTK-ból Piros Zsombor és Nagy Péter ragad ütőt. A mezőny erősségéről mindent elmond: az első számú „tartalék” az a Madarász Gergely lesz, aki idén a Szuperliga-küzdelmek során Fucsovics Mártont is legyőzte.

Marcit egyébként Marozsán Fábián is „megtréfálta” tavasz végén. Az biztos, hogy az első számú teniszezőnknek nem lesz sétagalopp a győri trófea begyűjtése. A mezőny roppant kiegyensúlyozott, igaz, mint annyi mindent, az indulók névsorát is felülírhatja a vírus. Esetleges megbetegedés esetén vészforgatókönyvvel a teniszezők minőségi pótlására is készen állnak a szervezők.

Fucsovics Márton remek formában érkezik Győrbe, ősszel a világbajnok orosz Daniil Medvegyevet is legyőzte a Roland Garroson.

Zárt kapuk mögött

„Zárt kapus lesz a verseny abban az esetben, ha az operatív törzs jövő héten enyhít a járványügyi óvintézkedéseken?” – kérdeztük. „Sajnálom, hogy a teniszbarátok idén nem szurkolhatnak a helyszínen. Ha a járvány nem lenne velünk, az összes mérkőzésre ingyen engedtük volna be a nézőket. Az idei győri mesterverseny azonban mindenképp zárt kapus lesz. Ennek két oka, hogy a csarnok átalakításán nem tudunk változtatni az utolsó napokban.

Másrészt komolyan óvjuk a fertőzésektől a játékosokat. Marci és Ati alanyi jogon indulhat az év első Grand Slam-viadalán jövő év elején. Így hatványozottan fontos, hogy egészségesek maradjanak és el tudjanak utazni Ausztráliába” – válaszolta Somogyi Zsolt.

Balázs Attila idén stabil tagjává vált a világ 100 legjobb teniszezőjének.

Több órás élő közvetítés Győrből

A teniszbarátok a járvány ellenére sem maradnak a győri mesterverseny nélkül. December 12-én szombaton a Sport1 televízió hat és fél órát, míg a döntő napján, vasárnap nyolc és fél órát közvetít élőben az első Home by Somogyi Tenisz Mastersről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában