Sport

2020.11.26. 09:16

Ingyenesen síelhetnek a gyerekek Eplényben

Az elmúlt napokban tesztelték a hóágyúkat az eplényi Intersport Síaréna lejtőin. Ennek köszönhetően annyi hó került a T1-es tanulópályára, hogy az már alkalmas a síelésre. Ezért a vezetőség úgy döntött, azt térítésmentesen használhatják a gyerekek.

Simon Judit

20200120 Eplény Az Intersport Síaréna Síelj itthon! kampányának megnyitója Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Forrás: Mediaworks Archívum/Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Márton

A hétvégi hűvösebb időjárás lehetővé tette, hogy az eplényi Intersport Síaréna hóágyúinak éves tesztjét elvégezzék, amely a fejlesztések miatt is esedékes volt. A szerkezetekbe szerelt új szivattyúrendszer 20 százalékkal több műhó előállítását teszi lehetővé.

– Nagy mennyiségű havat gyártottunk – mondta Bátor Antal Balázs, a síaréna marketingvezetője –, de ez nem elég arra, hogy a megszokott ütemben nyissunk ki. Viszont nem szerettük volna, ha elveszik mindaz, amit a gépek készítettek, ezért a völgyben lévő T1-es tanulópályánkat odaadjuk a gyerekeknek, hogy ingyen használhassák.

Céljuk az volt, hogy segítsék a gyerekek egészségének megőrzését és vidám, felejthetetlen élményekkel gazdagodhassanak az egyébként szürke napokban. Szerettek volna lehetőséget kínálni arra, hogy vírusoktól mentes, biztonságos környezetben vehessék igénybe a tanulópályát, s mindezt ingyenesen. A döntés értelmében most csütörtöktől vasárnapig 9 és 16 óra között várják a síelni vágyó gyerekeket.

– A jelenlegi vírushelyzetre figyelve sem a síiskola, sem a vendéglátóipari egységeink nem nyitnak ki. A síkölcsönző is csak a kiadóablakon keresztül, egyesével megközelítve üzemel majd. Ugyanakkor felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy tartsák be a jelenlegi járványügyi szabályozást, tehát a sípálya területén kérjük a maszk és a kesztyű használatát – emelte ki Bátor Antal Balázs.

A T1-es pályát kizárólag gyerekek használhatják. Emellett az üzemeltetők kérik, hogy a gyerekeken kívül senki ne tartózkodjon a tanulópályán a hó állagmegóvásának érdekében. A kísérők a pálya széléről figyelhetik a síelő kicsiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában