Női kézilabda BL

2020.10.17. 13:06

Óriási játékkal fordította meg a mérkőzést a győri csapat! – Audi ETO – Valcea 38-31 – videó, fotók

Két góllal vezetett a román csapat az első félidő végén. Az ETO fergeteges játékkal fordította meg a meccset a második félidő elején.

kisalfold.hu

Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC - SCM Ramnicu Valcea

Fotó: Krizsán Csaba

Összefoglaló

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 38-31-re legyőzte a román Ramnicu Valcea csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szombaton. A győriek a BL-ben rekordot jelentő 42 mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, ami 2018 januárja óta tart.

A hazaiak keretéből ezúttal Puhalák Szidónia és Laura Glauser hiányzott. A vendégek kezdtek jobban, a győriektől csak egyenlítésre futotta, de a 19. percben már négy találattal vezetett a pontosabban támadó, hatékonyabban védekező, és mezőnyben kevesebbet hibázó Valcea, ezért Danyi Gábor időt kért. Ezután Silje Solberg védéseire alapozva Estelle Nze Minko irányításával felzárkózott az ETO, ám korábbi játékosai, az egyaránt BL-győztes Mireya González Álvarez és Asma Elghaoui góljaival a szünetig két találatot megtartott az előnyéből a román együttes. A 34. percben vezetett először a Győr, amely rendkívül lendületesen kezdte a második félidőt, hat és fél perc alatt nyolcszor volt eredményes. Hármasával-négyesével szerezték góljaikat a házigazdák, ennek köszönhetően az 51. percben már tíz volt a különbség.

A hajrában a vendégek némileg csökkentették hátrányukat, ám a győriek ellentétes félidők után így is fölényes győzelmet arattak. A két csapat 17. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett ez volt a tizedik győri győzelem. A mezőny legeredményesebb játékosa Nze Minko volt tíz góllal, Lukács Viktória, illetve a túloldalon Mireya González nyolcszor talált be. Az egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Ferencváros vasárnap a román CSM Bucuresti vendége lesz, a három sikerrel és két döntetlennel álló Győr pedig egy hét múlva a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, B csoport: Győri Audi ETO KC-SCM Ramnicu Valcea (román) 38-31 (15-17)

Percről percre

1. perc: A pirosban játszó román csapat kezdi a meccset. Gonzalez lövését nem tudja védeni Leynaud. 0-1. Amorim lövését blokkolják a vendégek.

2. perc: Jó a győri védekezés, Liscevic nem tud jó pozícióból lőni, nem is talál kaput. Lukács egyenlít. 1-1. Gyorsan jön az újabb Valcea-gól, Gonzalez eredményes. 1-2.

3. perc: Oftedal lövése elmegy a kapu mellett.

4. perc: Hetest lőhet a Valcea: Minevszkaja bedobja. 1-3. Oftedal két emberrel a nyakán szerez gólt. 2-3. Brattset után Amorim is „besárgul”.

5. perc: Aardahl próbálkozása elszáll a kapu mellett.

6. perc: Brattset befordul, Batinovic véd. Aardahl viszont eredményes beállóból a túloldalon. 2-4. Amorim lövését is védi a románok kapusa.

7. perc: Két perc Trifunovicnak, Görbicz értékesíti a megítélt hetest. 3-4.

8. perc: Gonzelez eredményes ismét. Nem kell sokat várni Oftedal válaszára. 4-5.

9. perc: Liscevic nem talál kaput. Oftedal ziccerét Batinovic védi.

10. perc: Görbicz lövését védi a kapus. Liscevic hibája után Brattset egyenlít. 5-5.

11. perc: Elghaui a pályán, góllal köszön be az Audi Arénában a Valcea színeiben. 5-6.

13. perc: Kristiansen egyenlít. 6-6. Minevszkaja kiáll két percre. Florica emberhátrányból eredményes. 6-7.

14. perc: Kristiansen egyenlít ismét. 7-7. Trifunovic lövése nem jó.

15. perc: Ismét vendéggól: Lopez Herrero először eredményes. 7-8. Lukács pontatlan.

16. perc: Hetest lőhet a Valcea.

17. perc: Solberg nem tudja hárítani Minevskaja büntetőjét. 7-9. Oftedal nem találja el a kaput. Trifunovic viszont a betörés után bedobja a labdát. 7-10.

18. perc: Kristiansent két percre nélkülöznie kell az ETO-nak.

19. perc: Gonzalez belövi. 7-11. Danyi Gábor időt kér. Nze Minko váltja gólra Amorim remek passzát. 8-11.

20. perc: Elgahui befordul, és gólt szerez. 8-12. Nze Minko zárja le góllal a győri akciót megint. 9-12.

21. perc: Liscevic a kapu fölé lő. Brattset a túloldalon a kapuba, Nze Minko nagyszerű passzával került helyzetbe a győri beállós. 10-12.

22. perc: Solberg bravúrja után Kristiansen szerez gyors gólt. 11-12. Egy gólra feljön az ETO, jön a vendégek időkérése.

23. perc: Gonzalez betalál a jobb felsőbe, ez az ötödik gólja. 11-13. Liscevic két perces büntetést kap.

24. perc: Lukács eredményes. 12-13. Gonzalez eredményes megint. 12-14. Görbicz passzol a tisztán álló balszélsőnek, Lukács belövi ezt is. 13-14.

25. perc: Sikerül a labdaszerzés, egyenlíthet az ETO.

26. perc: Nze Minko a a kapufát találja el. Elghaui össze tudja szedni a kicsit hosszúnak tűnő indítást, és Solberg alatt bepörgeti a labdát a kapuba. 13-15.

27. perc: Nze Minko lövését Batonovic védi. Solberg is nagyot véd a túloldalon, Elghaui ezúttal nem tudja bedobni a ziccerét. Kristiansen negyedik gólját lövi. 14-15.

28. perc: Florica dobja a labdát a kapuba, de rálép a vonalra. A győri akcióba hiba csúszik, Elghaui kapja ismét az indítást, ennek már gól a vége. 14-16.

29. perc: Oftedal harcol ki hetest. Görbicz váltja ezt gólra. 15-16.

30. perc: Elghaui megint betalál. 15-17. Görbicz Batinovicot találja fejbe. Az ellentámadásra már nincs idő, vége a félidőnek.

31. perc: Lukács góljával indul a második félidő. 16-17.

32. perc: Edwige labdát szerez, Nze Minko egyenlít. 17-17. Gonzalez továbbra is jól teljesít ma. 17-18.

33. perc: Amorimról kap büntetőt az ETO, Görbicz ezt is bedobja. 18-18.

34. perc: Edwige megint labdát szerez, Lukács pedig megszerzi a vezetést a győri csapatnak – először a mérkőzésen. 19-18. Újabb remek győri védekezés.

35. perc: Kristiansen lövésébe beleér a kapus, de a lábáról becsorog a labda. 20-18.

36. perc: Lopez eredményes. 20-19. A túloldalon Amorim a háta mögött passzol Fodorhoz, aki így remek helyzetből lőhet gólt. 21-19. Leynaud indítja Fodort, aki tovább növeli az ETO előnyét. 22-19. Időkérés a vendégeknél.

37. perc: Elghaui remek labdát kap, de a lövését Leynaud védi. Amorim eredményes a másik oldalon. 23-19.

38. perc: Norgaard cunderezi a labdát a kapuba a bal szélről. 23-20.

39. perc: Nze Minko első gólját lövi a második félidőben. 24-20. Lukács is eredményes. 25-20.

40. perc: Lukács Viktória indul meg, ennek is gól a vége. 26-20.

41. perc: Elghaui szabálytalansága ellenéri Edwige indítani tud, Nze Minko gólt dob, az egykori győri játékost pedig utólag kiküldik két percre. 27-21.

42. perc: Gonzalez góljára Nze Minko ad gyors választ. 28-21.

43. perc: Labdaszerzés, üres kapunál: Nze Minko messziről is betalál. 29-21. Kristiansent kiküldik két percre.

44. perc: Minevszkaja lövése elszáll a győri kapu felett. Jön vissza Oftedal. Trifunovic szabálytalansága miatt nem tud kínai figurából gólt lőni Amorim, helyette Görbicz eredményes hétméteresből. 30-21.

45. perc: Belemenés Gonzaleznél.

46. perc: Amorim lövését az imént beállt kapus, Ciuca védi. Nikolic indul, és első gólját szerzi. 30-22. Nze Minko viszont a nyolcadikat. 31-22.

47. perc: Ismét Nikolic eredményes a jobb szélről. 31-23.

48. perc: Amorim lövése nem jó. Trifunovic lövése sem a másik kapunál.

49. perc: Brattset fordul be Amorim és Oftedal összjátéka után. 32-23. Elveszíti a labdát a vendégcsapat, kétszer is egymás után. Tízre is nőhet az ETO előnye tíz perccel a vége előtt.

50. perc: Fodor lő a szélről, Ciuca véd. Belemenés a túloldalon.

51. perc: Kristiansen cselezi magát lövésig, megvan a tíz! 33-23. Trifunovic farag a Valcea hátrányán egyet. 33-24.

52. perc: Danyi Gábor időt kér. Brattsetnek nem jó a bejátszás, Norgaard dob gólt a gyors indításból. 33-25.

53. perc: Kurtovic passza után Hansen lő a hálóba. 34-25. Minevszkaja lő gólt. 34-26.

54. perc: Leynaud védi Minevszkaja újabb próbálkozását, a labda azonban marad a Valceánál. Nze Minko labdát lop, kicsit megküzd a labdavezetéssel, de azért gól a vége. 35-26.

55. perc: Hansen belülvédekezéséért hetest lőhet a vendégcsapat. Minevszkaja a kapufára lövi, Solbergnek nem kellett beleérnie a lövésbe.

56. perc: Hansen a jobb alsóba lő. 36-26. Időkérés a vendégeknél.

57. perc: Liscevic eredményes. 36-27. Ciuca véd, Elghaui gólt dob. 36-28. Hansen lövését is védi a kapus.

58. perc: Liscevic dob újabb gólt. 36-29. Nze Minko válaszol. 37-29. Nagyot véd Leynaud.

59. perc: Lukács labdát szerez, indul, Hansen visszapasszolja neki: Lukács a gólszerző. 38-29. Hetest dobhat a Valcea, jön Solberg.

60. perc: Norgaard értékesíti a büntetőt. 38-30. Fodornak nem jó a passz. Liscevic góljával ér véget a meccs. 38-31.

Előzetes – Folytatnák a jó sorozatot

A győrieknek egy hét alatt ez lesz a harmadik mérkőzésük, egy hete a dán Odensét a vártnál is könnyebben győzték le, ráadásul az a meccs sporttörténelmi volt, hiszen ezen szerezte meg Görbicz Anita, a zöld-fehérek csapatkapitánya 1000. BL-gólját. Hét közben a Vác látogatott az Audi-arénába, de komoly ellenállást nem tudott kifejteni, a győriek 24 góllal voltak jobbak.

Most is esélyesebbek Amorimék, hiszen a román rivális az elmúlt hetekben azért küzdött néhány gonddal, többek között a koronavírus is felütötte a fejét a csapaton belül, így nem csoda, hogy jelenleg pont nélkül a nyolcas utolsó helyén szerénykedik.

Nem szabad hátradőlni

Danyi Gábor, a győriek vezetőedzője elmondta: ők nem az ellenfél problémáival foglalkoznak, hanem saját magukkal: „Mi egy erős Valceára számítunk, nem szabad hagyni, hogy a hírek megtévesszenek bennünket. Nekünk ismét teljes koncentrációra lesz szükségünk, hogy a jó formánkat tovább javítsuk.

Két szép sikert értünk el, de egy edző sosem dőlhet hátra, nyilván vannak hibák, ezeket látom, és ezekre megoldást is kell találni. Emellett viszont építkezhetünk tovább azokból a dolgokból, melyek jól működnek, és szerencsére ezekből van szép számmal.”

Elosztani a terhet

A szakember hozzátette: örül annak, hogy ezt a hetet úgy tudták le, hogy nem kellett utazni, így a megszokott rendben tudtak készülni. A meccsek alakulása pedig lehetőséget adott arra is, hogy elossza a terheket a játékosok között.

„Ez most valóban ideális állapot volt, de hosszú a szezon, és lesznek nehezebb periódusok, amikor ráadásul még utaznunk is kell. De az egy másik történet, azzal egyelőre nem foglalkozunk, a szombati meccset szeretnénk úgy megoldani, ahogyan azt várják tőlünk, és ahogyan mi is várjuk magunktól.”

A csoport állása: 1. CSZKA 7 pont (4 mérkőzés), 2. Audi-ETO 6 (4), 3. Brest Bretagne 6 (4), 4. Odense 6 (4), 5. Podravka 2 (3), 6. Dortmund 2 (4), 7. Buducnost 1 (3), 8. Valcea 0 (3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában