rekord

2020.10.12. 12:46

Női kézilabda – 1000 BL gólt lőtt Görbicz Anita

kisalfold.hu

Az Audi ETO-Odense mérkőzés 4. perce sporttörténelmi pillanatot hozott. Stine Oftedal harcolt ki hétméterest, melyet Görbicz Anita a bal felsőbe lőtt. Ez volt a világklasszis játékos 1000. BL-gólja.

Az elsőt 2000. november 5-én a lengyel Montex Lublin ellen szerezte, az volt Görbicz első BL-meccse, azt a találkozót 23–19-re nyerte meg a zöld-fehér gárda. A 100. találatra hat és fél évet kellett várni – 2007. április 15-én a dán Slagelse ellen született, a játékos 25. BL-meccsén az ellenfél örülhetett (31–25). A folytatásban már sűrűbben termelte Görbicz a gólokat, az 500.-at 2012. február 4-én lőtte a spanyol Itxako Navarrának. Ez a meccs 28–26-os győri sikerrel zárult. Az ezredik gólra már mindenki nagyon készült Győrben, még maga Görbicz Anita is, aki alapvetően azonban nem tartja számon ezeket a mérföldköveket.

„Már harmadik meccse téma ez a sajtóban és a szurkolók körében, így természetesen tisztában voltam azzal, hogy ha gólt lövök, az mit jelent. Nagyon boldog vagyok természetesen, de elsősorban azért, mert ez azt is jelenti, hogy húsz év után még ezen a szinten tudok teljesíteni. Ez a két évtized számomra legalább akkora megdöbbenést jelent, hogy tényleg mennyi idő eltelt az első meccsem óta” – kezdte Görbicz Anita, aki annak örül, hogy a csapat ilyen jó játékkal tudta legyőzni a dánokat.

„Nagyon erős csapat az Odense, így még értékesebb ez a sima siker. Azt gondolom, az egész csapat kitett magáért, közös munka diadala volt ez. Büszke vagyok a lányokra” – folytatta a klasszis kézilabdázó, aki úgy érzi, túl van már azon a mélyponton, amibe jó másfél éve került.

„Volt egy nagyon rossz időszakom, aztán egy kisebb térdsérülésem is, amit műteni kellett. Jött a koronavírus-járvány, majd egy rendkívül hosszú szünet. Mikor elkezdtük a felkészülést, még akkor is éreztem a térdemet, de aztán a gyógytornászunkkal rengeteget dolgoztunk, hogy teljesen rendben legyek és ez jó hatással volt rám. Úgy érzem, kezdek megint a régi lenni. Nagyon fontos számomra, hogy az utolsó évemet a pályán úgy játsszam végig, hogy méltóképpen tudjam lezárni játékos-pályafutásomat. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a csapat eredményessége ne lenne fontos, de úgy gondolom, ha nekem, nekünk, játékosoknak jól megy, akkor az az egész csapatnak jó, hiszen meg tudjuk nyerni a mérkőzéseket. Abszolút motivált vagyok, nem az van bennem, hogy már nyertem öt BL-t és tizenhárom bajnokságot, hanem az, hogy akkor már miért ne legyen mindegyikből eggyel több. Újabb trófeákkal szeretnék visszavonulni” – fogalmazott a győriek balszélsője, aki elmondta, a vasárnap teljesen átlagosan telt számára, ezer BL-gól ide vagy oda.

„A családom természetesen kicsit megünnepelt a meccs után, de semmi különös nem volt. Mikor felkeltem, várt itthon a házimunka, a ház körüli teendők. Ezek mindennaposak, szóval semmi extra. Hétfőtől pedig már jönnek az újabb feladatok, előbb szerdán a Vác ellen a hazai bajnoki, majd hétvégén remélhetőleg a Valcea elleni BL-találkozó. Szóval nincs megállás, megyünk tovább az úton” – mondta végül az immár BL-gólok számát tekintve is „ezredessé” előlépő Görbicz Anita.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában