atlétika

2020.06.26. 07:42

Orvosi pályára készül a tehetséges atléta

Szabó Gábor

Répássy Hanna

„Az anyukám is szokott futni, egy futóverseny mindig közös esemény volt számunkra, így mikor apukám barátja, Menyhárt Zoltán szólt, hogy kezdjek el atletizálni, belevágtam. Harmadikos voltam akkor, viszont egy idő után éreztük, hogy a fejlődés érdekében érdemes lenne váltanom. Egyik szegedi edzőtársam már korábban Győrbe jött, én pedig követtem. A középiskolát már a győri Bercsényiben kezdtem. Jó döntés volt, mert rengeteget fejlődtem, eljutottam a korosztályos válogatottságig” – kezdte Répássy Hanna, aki jó eséllyel most a nairobi vb-n indulna júliusban, de közbeszólt a koronavírus-járvány.

„Úgy tűnik, nem törölték az eseményt, csak elhalasztották. Jelen állás szerint októberben meg tudják rendezni Kenyában a világbajnokságot. Szeretném addig megfutni a szintet. Úgy érzem, nem vagyok rossz formában, a karantén alatt sikerült megfelelő edzésmunkát végeznem” – folytatta a fiatal atléta, aki otthon, Szegeden töltötte az elmúlt hónapokat, de most már újra Győrben tréningezik.

Répássy Hanna

„Szegeden sikerült egy crossfit-teremben megoldani az edzés egy részét, emellett a ligetben tudtam végezni a futásokat is. Bevallom, azt hittem, sokkal rosszabb lesz ez az időszak, de végül kihasználtam az előnyeit. Sokkal több időm jutott a tanulásra is, ami azért volt fontos, mert most érettségiztem” – mondta Hanna, aki elégedett az iskolai eredményeivel is.

„A matek és a magyar ötös lett, a töri, a szakmai tárgy és az angol négyes, de mindegyik közel volt az ötöshöz. Bár mindig is jól tanultam, azért még a vártnál is jobb lett ez az eredmény. Örültem a jegyeknek” – tette hozzá a 400 és 800 méteren versenyző atléta.

A jó tanulmányi és sport­eredményeknek köszönhetően egyébként Répássy Hanna a közelmúltban megkapta a „Jó tanuló, jó sportoló” elismerést is.

„Fontos visszajelzés ez a díj, nagyon boldog voltam, amikor megtudtam a döntést. A tanulást egy évre felfüggesztem, viszont jövőre szeretnék emelt szintű biológia- és kémiaérettségit tenni, és megcéloznám az orvosi egyetemet” – mesélte Farkas Roland tanítványa.

„Győrben a kezdetektől Farkas Rolanddal dolgozom, de rengeteget segített a klub jelenlegi vezetőedzője, Kószás Kriszta is, aki még aktívan versenyzett, mikor én Győrbe kerültem. Sokat edzettünk együtt, az idősebbekkel való közös futás révén én is fejlődtem” – fogalmazott Répássy Hanna, aki mindkét távon évről évre javítja egyéni eredményeit.

„Idén a fedett pályás szezont végigversenyeztem, a szabadtéri viadalok majd most kezdődnek augusztustól, azok lesznek a legfontosabbak, hiszen ott tudom kiharcolni a kenyai vb-indulást” – mondta végezetül a sportoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában